Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ostatnimi czasy moja brama wjazdowa zacząła samodzielny, niezależny żywot. A historia jej żywota jest taka:

- dwa razy po normalnym zamknięciu się sama otworzyła

- i nagle pewnego dnia odmówiła całkowicie współpracy. Zero reakcji mimo różnych sztuczek.

- tego samego dnia po ręcznym zamknieciu i zablokowaniu niespodziwanie (jak nikt na nią nie patrzył) się otworzyła

- w celu uniemożliwienia jej "działalności" zostałe jej karnie odłączone zasilanie

- po dwóch dniach kary i podłączeniu napięcia brama się "poprawiła" i działa normalnie

.... do nastepnego razu ?!

(Napęd Came)

1. Przycisk jest - z garażu. Miałem z nim raz problemy.

2. Kody ? A nie wiem. Kupiłem dom z juz tą bramą. Jak sprawdzić?

3. Fotki ? Czy chodzi o czujniki na pdczerwień? Jak tak to mam.

Jak sprawa będzie sie powtarzała to wezwe serwis. Jak widzę moze być wiele przyczyn.

Na 90 % będzie to wina jakiegoś kabelka.Najlepiej wypiąć wszystko zostawić tylko zasilanie i radio(żeby pilot działał).

Sprawdzić przez dwa trzy dni.Jak jest ok to wpinamy fotki i znów sprawdzamy, potem przycisk.Albo niech jakis elektryk sprawdzi okablowanie,Jeśli powie że jest ok to wina automatyki.

• 2 weeks później...
  • 2 months później...

Po kilku miesiacach testowania bramy i różnych działań wychodzi na to że za wszystko była odpowiedzialna wilgoć dostajaca sie do elektroniki napędu.

Po zdjeciu obudowy została odkurzona, odpajęczona aparatura styki, płytka itp. Został zaklejony otwór w obudowie przez który wychodziła antenka.

Po tych działaniach mimo kilku ulew (odpukać) brama zachowuje sie jak trzeba.