OldDiver 09.05.2011 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Ostatnimi czasy moja brama wjazdowa zacząła samodzielny, niezależny żywot. A historia jej żywota jest taka:- dwa razy po normalnym zamknięciu się sama otworzyła- i nagle pewnego dnia odmówiła całkowicie współpracy. Zero reakcji mimo różnych sztuczek.- tego samego dnia po ręcznym zamknieciu i zablokowaniu niespodziwanie (jak nikt na nią nie patrzył) się otworzyła- w celu uniemożliwienia jej "działalności" zostałe jej karnie odłączone zasilanie- po dwóch dniach kary i podłączeniu napięcia brama się "poprawiła" i działa normalnie .... do nastepnego razu ?!(Napęd Came) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaroll 10.05.2011 03:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Masz podpiety do automatu przycisk do otwierania?Jeśli tak to go wypnij.Jakie piloty? Z kodem stałym czy zmiennym?Radio też można wypiąć. I wtedy sprawdź czy się sama otwiera.W ostateczności coś z elektroniką może być. Jakiś zimny lut albo cuś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaroll 10.05.2011 03:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 A masz zainstalowane fotki?Też cza sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OldDiver 10.05.2011 05:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 1. Przycisk jest - z garażu. Miałem z nim raz problemy.2. Kody ? A nie wiem. Kupiłem dom z juz tą bramą. Jak sprawdzić?3. Fotki ? Czy chodzi o czujniki na pdczerwień? Jak tak to mam. Jak sprawa będzie sie powtarzała to wezwe serwis. Jak widzę moze być wiele przyczyn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciężarek74 10.05.2011 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Czyżbys miał spida came? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OldDiver 11.05.2011 05:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 Co to jest spid? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaroll 12.05.2011 04:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 1. Przycisk jest - z garażu. Miałem z nim raz problemy. 2. Kody ? A nie wiem. Kupiłem dom z juz tą bramą. Jak sprawdzić? 3. Fotki ? Czy chodzi o czujniki na pdczerwień? Jak tak to mam. Jak sprawa będzie sie powtarzała to wezwe serwis. Jak widzę moze być wiele przyczyn. Na 90 % będzie to wina jakiegoś kabelka.Najlepiej wypiąć wszystko zostawić tylko zasilanie i radio(żeby pilot działał). Sprawdzić przez dwa trzy dni.Jak jest ok to wpinamy fotki i znów sprawdzamy, potem przycisk.Albo niech jakis elektryk sprawdzi okablowanie,Jeśli powie że jest ok to wina automatyki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OldDiver 22.05.2011 08:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2011 Już powoli coś się klaruje. Jest prawidłowość ...... pada deszcz - brama wariuje.Muszę dokładnie obejrzeć podejścia kablowe i szczelność urzadzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OldDiver 03.08.2011 10:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 Po kilku miesiacach testowania bramy i różnych działań wychodzi na to że za wszystko była odpowiedzialna wilgoć dostajaca sie do elektroniki napędu.Po zdjeciu obudowy została odkurzona, odpajęczona aparatura styki, płytka itp. Został zaklejony otwór w obudowie przez który wychodziła antenka.Po tych działaniach mimo kilku ulew (odpukać) brama zachowuje sie jak trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts