mariano40 09.05.2011 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 (edytowane) Witam Prześledziłem trochę forum ale że każdy przypadek może być indywidualny więc chciałbym prosić o radę doświadczonych użytkownikó Muratora:) Mam zamiar ocieplić dom.Ściany wyglądają następująco:suporex+6cm przerwa wypełniona pianką poliuretanową+połowa suporexa.Jaką powinienem zastosować grubość styro bądź wełny aby uzyskać zadowalające rezultaty??(czytałem gdzieś że jeśli pewien znany tu na pewno wszystkim współczynnik U<0,3 to już jest dobrze). Pozdrawiam i z góry dziękuję za konstruktywne wypowiedzi. Dodam jeszcze,że mam pewne problemy z wilgocią w pomieszczeniach,w rogach podczas zimy pojawia się wilgoć i pleśń,niegdyś gdy nie miałem jeszcze pianki pojawiał się nawet szron:/ Obecnie pozytywne zmiany:w oknach PCV zamontowane nawiewniki powietrza plus mikrowentylacja i wstawienie pochłaniacza wilgoci poprawiło znacznie sytuację która powinna się jeszcze polepszyć jeśli docieplę ściany i nie wystąpi przemarzanie.Co o tym sądzicie?? Edytowane 9 Maja 2011 przez mariano40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts