Ewik.T 09.05.2011 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Witam,czy istnieje jakaś matoda na pogrubienie tynków wewnętrznych cementowy/ cementowo-wapiennych? Czy też trzeba skuć to co zostało położone?U kolegi fachowcy zrobili tak,że niekiedy płaskie kable elektryczne wystają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radosław Krasowski 09.05.2011 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Jeśli położone są tynki cementowo-wapienne to domyślam się,że będą szpachlowane i to chyba rozwiązuje problem twojego kolegi...Czy po przejechaniu ręką w miejscach gdzie są kable czuć,że wystają czy są na równo z powierzchnią ściany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lennyx 19.05.2011 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 W tej chwili dobrzy tynkarze przy prostych ścianach dają nawet 8-10 mm tynku. Widzę to przy puszkach które musze teraz obcinać nożykiem, bo wystawiałem je na grubość regipsa około 12mm. A trzeba było mówić elektrykowi żeby wkuwał wszystkie kable, tylko znając ich oni idą na szybki i łatwy zarobek i im się tego robić nie chce, albo im bliżej końca domu tym partolą jeszcze bardziej. Znam to z autopsji, ile musiałem poprawiać po elektryku, żałuje że go wziąłem, mogłem sobie sam w całości zrobić instalację, zeszło by dłużej ale przynajmniej zrobione by było od serca. Teraz to już kolego u ciebie pozamiatane. Mogą nawet dwie grube warstwy gładzi nie pomóc jeśli jest bardzo spartolone. A ile trzeba wydać jeszcze na gips i robotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts