Blackhorseman 09.05.2011 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Witam Jestem posiadaczem baszty lupinowej z XIII wieku, znajdujacej sie w murach obronnych. Sciany obiektu i przylegajacych murow wykonane sa z piaskowca. Niestety we fragmencie muru przylegajacym do baszty znajduje sie wiele szczelin, w ktorych po opadach deszczu/sniegu gromadzi sie woda. Efektem tego sa zacieki na scianie wewnatrz mieszkania. Jak moge zabezpieczyc z zewnatrz mur przed dostawaniem sie wody do srodka (od strony wewnetrznej zastosowalem iniekcje z preparatu SUCHY MUR, majace nie dopuscic wilgoci do wnetrza mieszkania). Mysle, ze samo zalatanie otowrow nie da dobrego rezultatu. Wydaje mi sie, ze zdalaby tu egzamin substancja, ktora zatkalaby pory w piaskowcu. Zastanawialem sie nad zastosowaniem bezbarwnej folii w plynie, ale odradzono mi to, ze wzgledu na jej nietrwalosc zwiazana z oddzialywaniem na nia warunkow atmosferycznych. PozdrawiamBlackhorseman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antech 09.05.2011 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 poszukaj materiałow na bazie krzemionki czy to firmy Aida Kiesel bodajże lub podobnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blackhorseman 10.05.2011 07:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Dzieki zaodpowiedz. Czy ktos ma jakies inne sugestie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 22.05.2011 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2011 Pogadaj z technologiem w Sarzynie.Robią różniste impregnanty.Wydaje mi się, że akurat on ma potrzebną Ci wiedzę.Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts