kulca 10.05.2011 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Po założeniu czujnika kontaktronowego zauważyłem, iż moja brama garażowa w czasie gdy świeci na nią słońce odkształca się środkiem, wybrzuszając na zewnątrz o dobre 3-4 cm. Brama ma 500cm szerokości, producent Wiśniowski.Czy to jest normalne, czy u Was też jest taki objaw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 11.05.2011 05:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 Fizykę trudno oszukać więc każda brama przy dużej różnicy wewnątrz/na zewnątrz trochę się wygnie. A że bramy Wiśniowski mają blachę o "przeciętnej grubości" to zjawisko jest zauważalne. Jeżeli brama jest w silnie nasłonecznionym miejscu to warto zastosować dodatkowe wzmocnienia ("omegi"). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulca 11.05.2011 08:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 (edytowane) możesz podać więcej szczegółów ad. "omegi"? edit:zgłosiłem problem do firmy w której zakupiłem bramę, Gard-bis, obiecano naprawę/wymianę paneli w bramie Edytowane 13 Maja 2011 przez kulca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalinowscy 30.05.2011 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 Bramiarze często oszczędzają na wzmocnieniach, do dużych bram zawsze muszą być profile wzmacniające. Jak są to z pracą bramy nie powinno być kłopotów. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulca 30.05.2011 16:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 u mnie nie ma, przyjechali serwisanci Wiśniowskiego, obejrzeli, spisali zamówienie na profile i drugi tydzień cisza, ech kiepska ta firma, już bym drugi raz jej produktu nie kupił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts