Gość 10.12.2004 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2004 Czy miłość to uczucie? Tak jak zadowolenie, smutek?Czy miłość to stan Ducha? Tak jak radość, przygnębienie?Czy miłość to czynność? Tak jak kochać, czy kogoś miłować?Czy miłość się czuje? Tak jak czuje się zimno, ciepło, zapach?Czy miłość się wyznaje? Tak jak prawdę, grzech?Czy miłości się pragnie? Tak jak pragnie się wody, bliskości? Czymże jest miłość, jeśli nie światłem, które daje nam życie.Bez niego, powoli umieramy. ::: Barbara Lech ::: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 15.01.2005 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2005 Zbigniew Matyjaszczyk - U stóp Anioła Zadziwiasz mnie nagi Anielezwyczajnymi plecami bez opierzonych skrzydeł na anielskim ciele jednak coś niezwykłego w Tobie jest -Pachniesz Niebem tym samym w którym mieszka Bógstworzyciel mnie iTwoich nóg dotykamchmur ciepłychstóp depczących po drodze mlecznejud jak cud krocząc po życiez ustze źrenicz soczystej róży w której...jeszcze... wracam do tej nocyjednej wiecznejjak raz wypowiedziane słowona uchoszeptem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.01.2005 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2005 Zbigniew Matyjaszczyk - Daruję Ci Daruję Ci - ten wiersz ledwo poezją pachnący,W bukiecie słów kwitnących zbieranych pośród rosy...Byś wiankiem kolorowym uplotła długie włosy,Mieniące się złociście w promieniach słońcem lśniących. Daruję Ci - te dłonie, ich ciepło i namiętność;Słodką pieszczotę wspomnień dotykiem obudzonych.I nieskalaną błogość rozkoszy zawstydzonych,Wznoszących nad marzenia Twą niebotyczną piękność. Daruję Ci - te zmysły omdlałe opętańczo;Rozgrzane pocałunkiem - soczystym, owocowym;Zaborczym pożądaniem na wieki trwać gotowym,Któremu w rytmie uczuć miłosne dni zatańczą. Daruję Ci - to serce wzdychaniem utęsknione;Tajemną nocną ciszę, wtuloną w me ramiona;Oddaną Ci uległość, co chwilą jest uśpionaI rozpalone oczy spojrzeniem zawinione. W zamian mi daj natchnienie potokiem słów płynąceI pozwól się radować niezapomnianą chwilą.Tajemnych spotkań ślady wspomnienia nam umilą,Odnajdą przeznaczenie w ciemności się iskrzące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ret 17.01.2005 01:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2005 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.01.2005 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2005 Zbigniew Matyjaszczyk - Bezskrzydły… Jak bolibrak skrzydeł przemieszczających zakochanie Nogi nie są w stanie tak szybko i tak daleko iśćjazda samochodem pociągiem to nadal tylko ślimacza myśl Jak piecze pali to rozstanie – stanie w miejscu i nic Przecież były i skrzydła i pióra i latanie bielizna pachnąca Niebem Przecież były ipieśni chóru i modlitwy ikontemplowanie aromat ciszy rozdwojonej na ciche dawanie i ciche dostawanie Teraz nie ma już skrzydeł – lustro nie kłamieobnaża ramiona wylizując z nich cień anielskiego imienia Usiadł motyl na nagim kręgosłupiebielizną skrzydeł załopotał myśl taki sam jak tena może to ten z tamtego wiersza Znowu jestem Aniołemmacham skrzydłami choć bez piórz nektarem błyszczącego pragnienia w kącikach ust pyłem kwiatów jak bukiet przylepionym do zmęczonych stóp lecę już jestem tuż od ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ret 17.01.2005 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2005 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.01.2005 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2005 K.I.Gałczyński - Już kocham cię tyle lat Już kocham cię tyle lat,na przemian w mroku i w śpiewie,może to już jest osiem lat,a może dziewięć - nie wiem; splątało się, zmierzchło - gdzie ty, a gdzie ja,już nie wiem - i myślę w pół drogi,że tyś jest rewolta i klęska, i mgła,a ja to twe rzęsy i loki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.01.2005 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2005 Śpiąca jesteś jeszcze piękniejsza jak za dniamasz tak dziecięcą twarz..Nie widzisz mniegdy czuwamunoszony zapachem twego ciała,zapatrzony w delikatny rytmiczny ruch jedwabiu, wsłuchany w twój spokojny oddech.Tak oddychają ciktórzy wiedzą że poranek będzie jeszcze piękniejszyniż wieczór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ret 18.01.2005 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2005 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.01.2005 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2005 spijać z twych ust upojne słowaszeptem krzyczanewyrzucane w labirynty uszupotwierdzane spojrzeniemw jeziora wzrokumokrym dotykiemczerwonych wulkanów wargi gejzerów łez szczęśliwychocieranych twymiciepłymi dłońmi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ret 19.01.2005 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2005 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ret 20.01.2005 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2005 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ret 21.01.2005 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2005 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.01.2005 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2005 BOLERO Adagio miękko zasiadaszna miejscupierwszego skrzypkastroisznapinasz drgającą strunęmego ciała Andanterytm podawany przez werbelprowadzi melodięłagodny dźwięk fletuupuszcza nutę za nutąna twoje rozgrzane ciało Allegrettosuną smyki twoich palcówpo krzywiźniemych plecówakordytwardych paznokcijak urywane w połowie niedokończone frazy Unisono dyszącyjesteśmy jak ostatnie takty dziełanatchnionego mistrzajak orkiestra pędzącabez partyturyaż do finale presto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ret 21.01.2005 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2005 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.01.2005 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2005 Tylko ty i jacieszyło wczoraj oczyjak obietnicakolejnych dnii nocycieszyło kilka chwilwtem...zniknęłotak nagle jak siępojawiłoodeszłopo północy...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ret 23.01.2005 03:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2005 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 23.01.2005 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2005 Z twych ust spływają słowajak gejzer gorąceciepłe i dobredelikatnegorycz i ból kojące Z oczu twych co dzień wyzieraobietnica ciepłej wiecznościW oczach twych niebokarminu barw nabierapotrafisz tak piękniemówić o miłości Słowa tęsknezbieram z pościeliobsypując cię nimijak różanymi płatkamiMamy siebiena wyciągnięcie dłoniwciąż tak dalecyi sami Nawet jeśli to chwilatak bardzo proszę ją!niech trwa...Niech złudę wiecznościchoćby tylkona tę krótką chwilę mi da A tydotykaj mniebez końca"uśmiechem słowem gestemdopóki jestemdopóki jestem..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ret 23.01.2005 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2005 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ret 23.01.2005 23:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2005 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts