Gość zingaro 18.03.2004 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2004 Kochanie moje, kochanieDobranoc, już jesteś sennaI widzę twój cień na ścianieI noc jest taka wiosenna Jedyna moja na świecieJakże wysławię twe imięTy jesteś mi wodą w lecieI rękawicą w zimie Tyś szczęście moje wiosenneZimowe lato niezmienneLecz powiedz mi na dobranocWyszeptaj przez usta senne Z cóż to taka zapłataTen raj przy tobie tak błogiTy jesteś światłem świataI pieśnią mojej drogiI pieśnią mojej drogiK.I.GAŁCZYŃSKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Carmenita 18.03.2004 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2004 Dobranoc T.Chłopczyk Tak wpółśpiącej, we mchu łóżka krągłodziejsko rozesłanej spiję śniące łąkę usta zanim powiem Ci "dobranoc". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość zingaro 19.03.2004 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2004 dzień i noc wspólnedzień wspólny dla oczunoc wspólna dla dłonilecz podzielonena dwa łańcuchy myślina dwa zamknięte kręgi snówczy można zejść do wnętrza ziemiczy możemy wejść w siebiei zostaćPAWEŁ FIJAŁKOWSKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość zingaro 19.03.2004 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2004 MiłośćJerzy Hordyński Cały dzień zmieściłem w telefonie, który się nie odezwał, cały dzień rekonstruowałem twoje ciało, czyli wstępowałem do nieba. Wreszcie znalazłem szpilkę do włosów. Zakwitła różą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Carmenita 19.03.2004 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2004 Marianna Bocian "Miłość" nie jesteś mi dany do pocałunkuopasuję twoje życie wzrokiem-- to czysta miłośćzrodzona z bólu olśnienia jestem obok ciebie jak aniołz odrzuconym ciałem kobiety możesz obdarzyć mnie swoją mękąbo dojrzała miłość ma siłęten stanprzyjąć darem jest spełnionabez pustoszenia ciał pocałunkami jest taka bezkresna miłośćktóra ciała wykluczanie raninie oślepiajest jak jaskółkaktóra czas rozwesela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość nic 19.03.2004 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2004 Bruno Jasieński Pocałunki Próżno drażni mi nozdrza twoich włosów kosmyk Kocham twych ust nęcący i słodkawy posmak Gdy mi z lekka rozchylisz warg pąsowy lufcik Wysypie garść pocałunków niewysłownych słów ci Za balustradą zębów ustawionych w szereg Mieszka twój mały język zawstydzony kleryk A kiedy się przechyla przez poręcz balustrad Bardziej jestem pieszczotą twoich słodkich ust rad Przeskocz przeskocz odważnie przez mych zębów parkan Wiele pieszczot ukrytych w głębi słodkich warg mamTam gdzie nam miłość story z pocałunków utkaCzeka na cię mój język wiotka prostytutkaDługo trwa już jak blady nieruchomy BuddaŚniąc o tym komu sekret swoich słodkich ud daUpieść upieść ją całą w dół wokół i w poprzekBlade usta spragnione ci na ustach oprzeA kiedy was pieszczota porwie w wir gorętszyZawiśnie ci bezwładnie na zębów poręczyI tając współomdlała jak zamarzły sopelWytryśnie ci na wargi krwi kilkorgiem kropelW najgłębszym ciał dotyku płeć jest jak rekwizytZajmiecie się wzajemnym oddawaniem wizytBy wracając zmęczeni z tych długich eskapadNie zauważyć zmroku co tymczasem zapadłNudne są mi te usta teren wiecznych walk ówPójdziemy dla swych pieszczot szukać innych alkówAż lecącym w swój odmęt by na mule dnia lecCisza nocy na ustach nam położy palec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ogienek 19.03.2004 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2004 Wybrance Usiądź na moich kolanach a otulę cię jedwabiem spojrzeń i bezpiecznie przeprowadzę na moją stronę Twoje najjaśniejsze oczy będą zwierciadłami na których skropli się gorączka naszych ciał Rozpuszczę pod językiem landrynkę twej istoty - rozpłyniesz się we mnie słodko Tylko usiądź na moich kolanach. [Agnieszka Frankowska] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość zingaro 20.03.2004 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2004 Na pocałunki miłej- Jozef Ruffer Kedyś się, moja miła, pocałunków uczyła? Iż takie są upojne, wonne i sycące... Żali ci mistrzem było płomienne lata slońce? Żądz krąży w nich i górę słoneczna moc opita?... Pożywam z ust twych, miła, piję z warg twych, miła, A oto spichrz są wieczny i zródlo bez końca... Kedyś się, moja miła, pocałunków uczyła, Iż takie są upojne, wonne i sycące... Znad jakkiej-żes to wody, rodzącej sny, przybyła?Na jakiej, śród uroczysk uśpionej, kwiatów łące Zebrałas woń, od której do dna się szałem mącę... Skądze, mów, ust twych słodki, przemożny czar, skąd siła?... Kedyś się, moja miła, pocałunków uczyła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość zingaro 20.03.2004 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2004 ZMYSŁYBarbara Maria Warylak Kiedy tęsknota mnie dręczy I świat mych cierpień wciąż szerszy, Żal, że zabraniasz pisania Listów do ciebie i wierszy... A twoje usta w pamięci Tak, jakby dzisiaj, przed chwilą, To gwałtownieją, to pieszczą I zmysły moje znów mylą. Jesteś jak zapach po burzy. Upajasz zmysły, jak wino. Skąd więc rozsądek tak wielki? Gdzie zapomnienia twe giną? Daj mi receptę na spokój, Na umiejętność czekania, Naucz nie myśleć o tobie Do następnego spotkania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Fiona 20.03.2004 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2004 Planeta 1050 tysiąc pięćdziesiąt godzin temu nie widziałam że istnieje planeta, na której ludzkie serca umierają z miłości Teresa Wrodycka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość nic 20.03.2004 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2004 Halina Powiatowska *** ten pocałunekpachniał jak rozgryziona łodyga makuczerwono posypał się z wargzakwitłw miękkim wgłębieniu dłonikiedy wspiełam się na palcedzwoniłw dojrzałym polulecz wtedynie było już mnieznikłamw tym złotym pocałunku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Uhu 20.03.2004 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2004 Jonasz Kofta Czułość Nie chcę cię dotknąćBoję sięBoję się twego bóluChcę ci zostawić twą samotnośćA swą obecność zmienić w czułośćJesteśmy inniKażde z nasMa swoje tajemnice ciemneKolczastyDzikiSuchy chwastNadzieje nadaremneSpotkali sięKtóryś tam razŚpiąca królewna ze ślepym królemChcę dać ci toCo mogę daćCzuleCzulejNajczulej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ogienek 20.03.2004 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2004 * * * gdzie jesteś? tak smutno bez ciebie... i morze ma inny smak.. czekam dniem i w noc smutna gdy nie ma cię obok milczysz.. nie odchodź.. [Plamka] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość amaro 21.03.2004 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2004 Pisz do mnie listy... Krzysztof K.Baczyński Pisz do mnie listysrebrem potokówna srebrnoźółtych kartach pól,pisz do mnie listygórskim poświstem;napisz mi, droga, kwiatów ból.W chmurnej otchłani skały płaczą.Na górskiej granisłońca krwiąnapisz mi, droga,napisz na nich,gdzie słońca rnyśli twoich są... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość dolce cuore 21.03.2004 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2004 Biegnę, choć brak mi tchuBy być bliżej CiebieUtonąć w Twych ramionachBy czuć się bezpiecznaZamknąć oczy bez lęku, że Gdy je otworzę... znikniesz Maerinel Gateo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Abelard 21.03.2004 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2004 Paul Verlaine Moje zwykłe marzenie Śnię często - przejmująco, dziwnie - o nieznanejKobiecie. Ja ją kocham i kocha mnie ona.Nigdy całkiem ta sama, ni całkiem zmieniona,Kocha mnie i pojmuje, i goi me rany. Bo ona mnie pojmuje! Serca mego ścianyDla niej jednej przezrocze, zagadki zasłonaDla niej jednej opada! Gdy skroń ma spocona,Ona jedna ją chłodzi rosą łzy wylanej. Krucze, lniane czy złote są jej włosy wiotkie?Nie wiem. Imię? Pamiętam, że dźwięczne i słodkie,Jak imiona najdroższych wygnańców żywota. Spojrzenie jej podobne posągów spojrzeniu,A głosu dalekiego, cichego pieszczotaMa dźwięk głosów kochanych, zmilkłych w grobów cieniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ogienek 21.03.2004 23:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2004 Litania Zabierz mnie w swoje dłonie Bo się rozwalę na strzępy Zabierz mnie w swoje życie bo mnie rozwalą nerwy Zabierz mnie w swoje ramiona bo ktoś inny mnie zbierze Zabierz mnie chociaż na chwilę i zostań ze mną w spokoju tak sama ty a ja u twego boku Zabierz mnie z dala od innych od cudzych niewinnych oczu niech nie patrzą już na mnie bo oddam im ich czułość i dotyk. Wiec zabierz mnie do siebie i nigdy nie oddawaj nikomu To przecież ludzka ułomność umierać z tęsknoty za czułością Wiec przytul mnie do siebie i nie oddawaj nikomu nareszcie [Anna Wellińska] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Z 22.03.2004 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2004 "Gdzie jesteś?"Gdzie jesteś marzenie?Gdzie jesteś marzenieCzas na próżno mijaW oczekiwaniu na zbawienieJuż nie czuje, że żyję Gdzie jesteś marzenieNiebo złote ci otwieramRażą mnie słońca promienieTak cierpię z utęsknienia Gdzie jestś marzenieCzekam z otwartą raną, którą pogarsza czasMówią, że to tylko wyśnienieLecz ja pragnę by serce zabiło mocniej,Ten jeden raz Gdzie jesteś marzeniePozwól bym we snieZ którego nic mnie nie obudziZnalazł się wśród szczęśliwych ludzi[ {z wierszy internautów} Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.03.2004 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2004 Uciekam stąd jak najdalejByś nie mógł mnie znaleźćByś nie mógł mi pomócZabijam swoje sumienieSwoją duszęCiałoJestem wolnaDlaczego płaczesz. Maerinel Gateo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 23.03.2004 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2004 Miłość... Ireneusz Grzybowski Miłość cierpliwa jest Dlatego ciągle trwam Taki jest życia sens... Czekam pokornie więc By spełnił się ten plan Bym poczuł jej czuły gest... Nadzieja planem jest Ziarno jej we mnie tkwi Jak serce w ciele mym... Skiełkuje gdy spadnie deszcz Z serca toczonej krwi Za nią pójdę jak w dym... Przywróci życia blask Nie muszę się już bać Ona ocali mnie... Miłość jest w każdym z nas I dla niej warto żyć Coś o miłości wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts