Gość Werter 15.04.2004 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2004 Ty tu taka piękna jesteśwyuzdana z konwenansówi jak wiatr w jesienny wrzesieńprzelatujesz w szybkim tańcu. Główkę schylasz,nóżkę zginaszwargą trącasz mnie jak motyli otwierasz swój puginał,abym złożył w nim pieszczoty. A więc składam i przepadamna chwil więcej niż myślałemchciałem tylko wiersz napisaćtak tu...chyba napisałem?Henryk B.Szumielski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Werter 15.04.2004 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2004 Cokolwiek myśli mojej uczynisz - mnie uczyniszZbigniew Matyjaszczyk***Przyodziej mniebo jestem nagi bez twych ramiondaj mi pićstań się oazą - źródłemugaś me płomieniei nakarm - daj mi ciało jeśći samotnego odwiedź w snachwszak moje życie to więzienie Na obcym lądzie pośród cichych dusztunelem mroku prowadź w światło życiachoć więcej anioł jesteś niźli stróżw twej cudnej pieśniocalenia słucham. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Lotta 15.04.2004 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2004 Wiesz co lubię... jak śpiewasz... kiedy pięknie grasz i lubię jak tańczą mi gwiazdy gdy po niebie chmury gna wiatr i gdy deszcz z nich spada rzęsiscie na rzęsy i twarz wiesz że lubię też słyszeć kiedy w liściach szumi szumny wiatr i kołysze, usypia gałęzie po ich ciężkim tak długim dniu i gdy świerszcze niewinne zupełnie wołają do Boga o cud. Wiesz co lubię... gdy czytasz z moich gestów i ust z moich oczu stęsknionych do... snu. Agata Socha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.04.2004 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2004 Halina Poświatowska ta miłość jest skazańcemzasądzonym na śmierćumrzeza krótkie dwa miesiące na świecie jest przestrzeń i czasodejdziesz ode mnie na świecie jest niemoc i koniecznośćnie zatrzymam ciężadnym pocałunkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Werter 17.04.2004 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2004 "Jesteś znowu" Julian TuwimJesteś znowu! Mój Boże! Jak mi serce bije!Jak mi sie wzrok owiośnił! Jak świat rozradował!Tylem nocy Cię w snach, nazbyt krótkich, całował!Tylem dni dzień ten tęsknił, co przyszedł i żyje! I jest! O teraz właśnie! Jest ten dzień powrotny,Wypłakany, kochany nowy dzień spotkania.Dzień wszystkiej mej nadziei, całego czekania,Gdym Cię piastował w sercu, stęskniony, samotny! I jakże to wypowiem? I jakiemu słowuPowierzę ową radość, drżącą, niespodzianą,Że obudzę się jutro z duszą rozkochaną,Z uśmiechem szczęścia w ustach: Jesteś! jesteś znowu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Lotta 17.04.2004 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2004 Sercu-Renata Strug więcej słonecznej nadziei, więcej muzyki dzwonków kryształowych, by mogło znaleźć w sobie i podzielić iskrę miłości na tysiące nowych.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość x 18.04.2004 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2004 Pozwól mi być z tobą tu T.Nalepa-B.Loebl Pozwól mi być z tobą tu w cieple twym na skraju snów twych pozwól pobyć mi pozwól wejść w twych włosów cień pozwól, że w twym porcie łódź ma znajdzie przystań swą zanim wstanie miasto już nie będzie mnie głodno mi, więc nasyć mnie chłodno mi, w zatoce dłoni twej się ogrzać daj rzucił mnie tu sztorm mej krwi pozwól, że w twym porcie łódź ma znajdzie przystań swą zanim wstanie miasto już nie będzie mnie pozwól mi tu z tobą być póki znów nie stanie w progu białą stopą świt mapę rąk i nóg twych znam pozwól, że w twym porcie łódź ma znajdzie przystań swą zanim wstanie miasto już nie będzie mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ogienek 18.04.2004 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2004 W nieskończonościświatła zamykaszmój uśmiech i szczeliny kolan w gałęziach ramionginą po zmrokuowoce moich piersii usta ślizgają siępo lustrzenieporadnejak ślepekocięta [zuzanna] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ogienek 18.04.2004 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2004 Chciałabym stanąć przed tobąna linii którą kreślątwoje oczywokół moich bioder chciałabymstanąć nazwanaod paznokci po końce włosówubrana w słowacentymetr po centymetrze i zdejmować z siebiemiłosnokształtnewyrazyz indyjskim wyrafinowaniem [zuzanna] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Werter 19.04.2004 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2004 Śpij moja kochana, moje złotko, śpij, Cała odziana w atłasową skórę. Wydaje mi się, żeśmy się kiedyś spotkali, Takie znajome są twoje sutki, twoja bielizna. O jak do twarzy, o jak pasuje, o jak ci ślicznie Cały ten dzień, cały Bach, całe to ciało. I nad tym dniem i nad tym Bachem leci samolot, Przeleciał tu, przeleciał tam, przeleciał dokądś. Więc w tym ogrodzie, więc przy tym Bachu, więc w tym momencie Uśnij ma miła, uśnij niczego nie ukrywając. I twarz i krok, i krok i pierś, i pierś i twarz Niech wszystko uśnie, niech wszystko uśnie, o moja żywa. Nie przybliżając się ani na jotę, ani na kroczek Chciej mi się oddać w wszystkich ogrodach, w wszystkich odmianach. Leonid Aronzon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Lotta 19.04.2004 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2004 NASZE LOVE STORY Bogusław KlimczukOdległymi drogami - przez cieńSzliśmy tu, by powitał nas dzieńBy powitał nas samych,Do wczoraj nieznanych,Na świat wydanych przez sen. Nie ma po co przed sobą się kryćPrzyszło to, co i tak miało przyjść-Może właśnie jest poraNa nasze love storyOd dziś, właśnie od dziś. Co dzień co noc niech wraca już Jak sen jak los cień twoich ustNiech budzi nas poranny ptakCokolwiek nam wyznaczył czas przeznaczył świat Dalekimi drogami przez mgły Szliśmy tu licząc noce i dniCzy więc też świtu porąSkończymy love storyI my także i my Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Werter 22.04.2004 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2004 WYZNANIE Tych ust płonących, miłością palących,pachnących różami, rajskim ogrodem,tych warg kochanych, czerwienią drażniących,czy świtem maja, czy słońca zachodem - tak pragnę. Tych oczu świetlistych, w serce patrzących,łamiących rozum jak olbrzymia fala,tych źrenic czystych, miłością gorących,takich co świecą, i z bliska i z dala - tak szukam. Do rąk Twych pachnących, słońcem owianym,milszych, niż wszystkie na tej ziemi kwiatki,do dłoni serdecznych, łzami oblanych,do rąk najdroższych, jak ręce mej Matki - tak pragnę. Twe włosy rozwiane wiatrem majowym,tak migoczące, samym sercem słońca,lub szczotką czesane w lesie sosnowym,od świata początku - nie znając końca - tak wielbię. To serce Twoje, źródełko miłości,to szczęście wieczne, tę otchłań ognia,płonącą zapowiedź życia słodkości,tak samo dzisiaj, jutro, jak i co dnia - tak wołam. To Tobie dziewczyno, mój śnie codzienny,zjaw nieziemska, szemrzący ruczaju,to Tobie jedynej, lat tyle wierny,klęcząc na błocie, jakby - u bram raju - tak piszę. Bo Ciebie dziewczyno, słodka istoto,zimą i latem, w każdej porze roku,Twą postać drogą, tak zwiewna i słodką,wargą co milczy, i sercem co w oku - tak kocham.Andrzej Gruziński Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość zzzzz 23.04.2004 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2004 "Nie - prośba o rękę"Georges Brassens Łaskawie chciej oszczędzić strzał wprost w plecy tego, który dałNam tyle szczęścia.Kupidyn żartem napiął łuk, a ty byś chciała zaraz jużUstrzelić męża. Mam zaszczyt więc nie prosić cię o rękę twąI zamiast niej wyciągnij ku mnie swoją dłoń. Chcę, aby dzikich ptaków klucz otwierać wolność zawsze mógł,Bez której zginę.Precz z marynatą, która ma zakonserwować serca dwaNa wieczną zimę. Mam zaszczyt więc nie prosić cię o rękę twąI zamiast niej wyciągnij ku mnie swoją dłoń. Czar Wenus często traci moc, gdy okazuje się, że nocPoświęca praniu.Za żadną cenę nie chcę, by mej róży płatki w sosie szłyNa drugie danie. Mam zaszczyt więc nie prosić cię o rękę twąI zamiast niej wyciągnij ku mnie swoją dłoń. Syreni blednie rychło blask, gdy nim szafujesz raz po razWszędzie i ciągle.Zatłuścić łatwo czuły list, gdy wśród kotletów jarskich tkwiW kucharskiej książce. Mam zaszczyt więc nie prosić cię o rękę twąI zamiast niej wyciągnij ku mnie swoją dłoń. Może wydawać komuś się, że puszka to odkrycie jestRewolucyjne.Lecz ja mam swój prywatny sąd i nie dam siebie wsadzić doKonserwy rybnej. Mam zaszczyt więc nie prosić cię o rękę twąI zamiast niej wyciągnij ku mnie swoją dłoń. Kucharki w tobie nie chcę mieć, gosposia marna z ciebie jest,Więc sobie daruj.Zechciej mi tylko służyć tam, gdzie miejsce jest dla wielkich dam,I mnie pocałuj. Mam zaszczyt więc nie prosić cię o rękę twąI zamiast niej wyciągnij ku mnie swoją dłoń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ogienek 27.04.2004 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2004 * * * twoja miłośćprzyszła do mnieniespodziewaniestała pod drzwiamimego sercai pukała cichutkonie otworzyłambałam siękazałam odejśćjednak potemzaprosiłami tak już zostałazamieszkałai już nigdy sięnie wyprowadzi [Monika Słomczyńska] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość zingaro 29.04.2004 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2004 Groszki i róże Słowa: Julian Kacper i Henryk RoztworowskiMuzyka: Zygmunt Konieczny Masz takie oczy zieloneZielone jak letni wiatrZaczarowanych lasówI zaczarowanych malwDla ciebie mały ogrodnikZasadził groszków tysiącW kapocie stracha na wróblePragnął ci miłość przysiącWięc z koszem groszków mały strachPierwszy raz spojrzał ci w oczyO tysiąc więcej znalazł barwNiż wyśnił sobie w nocyI odtąd pod oknem twoimZaczarowany kamiennyZ bukietem groszków stoiStrach romantyczny wierny Masz takie usta czerwoneCzerwone jak pożar zórzZaczarowanych rankówI zaczarowanych różDla ciebie mały ogrodnikPosadził pnące różeŻe tobą był urzeczonyPragnął cię nimi urzecI z róż naręczem przyszedł razProsić o jedno twe słowoOślepił go twych oczu blaskMilczałaś kolorowoI odtąd pod oknem twoimI groszki kwitną i różeNa modłę wiotkich powoiPną się i pną po murze Masz takie usta czerwoneCzerwone jak pożar zórzZaczarowanych rankówI zaczarowanych róż Masz takie oczy zieloneZielone jak letni wiatrZaczarowanych lasówI zaczarowanych malw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Carmenita 30.04.2004 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2004 Jesteś lekiem na całe zło*Krystyna Prońko Wypisujesz hasła w mojej dłoni,Potem szczotką ślad flamastra drzesz.Mówisz, że nikogo się nie boisz,Że jak przyjdą do nas to ich zjesz.Cały ty!Liście z drzew spadaja masłem na dół,Ty w tej samej kurtce szósty rok.Na koncertach krzyczysz "więcej czadu"I czytając w wannie tracisz wzrok.Jesteś lekiem na całe złoI nadzieją na przyszły rok.Jesteś gwiazdą w ciemności,Mistrzem świata radości,Oto cały ty!Jesteś lekiem na całe złoI nadzieją na przyszły rok.Jesteś Alfą-Omegą,Hymnem, Kolędą...Oto cały ty, nienazwany ty...Gdy głupota z biedą już mnie mająRobisz małpę i mam w domu cyrk.W oczach ognie znów się zapalająI dla ciebie tylko chcę znów żyć.Jesteś lekiem na całe zło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość płomyczek 01.05.2004 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2004 Renata Przemyk (duet z Kasią Nosowską)(muzyka - Renata Przemyk, słowa - Anna Saraniecka) Kochana Nie muszę pytać czy otworzysz,Bo wiem, że jeśli zjawię się to w progu będziesz staćI zdejmę płaszcz podszyty lękiemGdy przy mnie i przy nikim więcej Twoja jasna twarz Dajesz mi niepokorne myśli, niepokoje.Tyle ich wciąż masz, kochana.Nie myśl że nie miniemy nigdy się, choć łatwiejRazem iść pod wiatr Podtrzymywałaś moją głowę Nie roztrzaskałam skroni o podłogęPóki coPrzed snem wypowiedz moje imię Przybędę wraz ze świtem Proszę nie śpij, jestem już! Dajesz mi niepokorne myśli, niepokoje.Tyle ich wciąż masz, kochana.Nie myśl, że nie miniemy nigdy się, choć łatwiejRazem iść pod wiatr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.05.2004 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2004 ZADUMA DZIEWCZYNY (Julian Tuwim) Tak bezwstydnie dotknął mego ciała...Było to o zmroku w ciemnej porze.Tak bezwstydnie dotknął mego ciała...Serce łatwiej wierzy o wieczorze. Śniłam nocą słodycz pieszczot męskichNa niewinnej swej pościeli białej...Śniłam nocą słodycz pieszczot męskichI kolana mi z rozkoszy mdlały. Obudziłam się zmęczona, słabaOd tych słodkich spotkań przeczuwanych...Obudziłam się zmęczona, słaba,Z mgłą na oczach cicho zadumanych. Prosił, bym wieczorem przyszła znowu(Wszędzie, wszędzie głos ten dzisiaj słyszę!),Prosił, bym wieczorem przyszła znowuTam, nad strumień, w lip kwitnących ciszę... Może znów tak dziwnie, jak i wczoraj,Będzie się twarz jego do mnie śmiała?Może znów tak dziwnie, jak i wczoraj,Dotknie się bezwstydnie mego ciała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość zingaro 05.05.2004 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2004 Żądło Oddychanie prowadzi mnie do obsesji. Pochłanianie twojej wszędobylskiej auryprzebarwia ciało w różowoczerwone, pulsujące żądło. Jesteś krwią we mnie, sokiem, śliną, substancją trawiącą, zapachem, systemem nerwowym, poruszającym gałki oczu i narządy mowy. Jesteś poranną erekcją wszystkich włosów skóry, dłonią, palcami nad którymi nie mam władzy, kiedy chcą dotykać. Wszystko wokół przybiera obsesyjne kształty. Tapczan jest łonem, poduszki tworzą biust, drzwi są jak uda, a kiedy przez nie przechodzęjestem w tobie. Trawa układa się w pukle włosów, więc się kładę na niej, palce boleśnie wbijam w ziemię, całuję, kocham, soki tryskam z siebie śliniankamipobudzonymi nieprzyzwoitym smakiem cytryny. Zbigniew Matyjaszczyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdzia 13.05.2004 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2004 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts