Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Plamy na płycie ceramicznej POMOCY

sierra

Recommended Posts

Witam Serdecznie

od roku czasu używam kuchenki ceramicznej gazowej Amica, przez ten okres nie miałam problemu z jej czyszczeniem

pare dni temu mnie podkusiło żeby spryskać ją płynem do czyszczenia plyt ceramicznych firmy Dr.Ok i zostawić na jakiś czas, chciałam by to co na niej zalegało rozmiękło :( niesttey to co zobaczyłam po umyciu kuchenki mnie zdenerwowało, widoczne są plamy które nie chcą zejść :(

po umyciu płyta jest gładka, to wygląda jakby coś było pod płytą, prawie na całej płycie są te plamy :(

w dzień tego nie widać, ale po zapaleniu światła nad kuchenką widać.

Przeczytałam na płynie dr.Ok że nie można zostawiać go tylko zaraz po spryskaniu umyć, niestety przeczytałam to PO moim wybryku, napisane tez jest że jeżeli płyn zaschnie należy użyć odkamieniacza tej firmy,

Proszę mi napisać czy ktoś miał taki sam problem lub w czesci podobny jak ja? czy macie jakies porady jak pozbyc sie tych wstrętnych plam???

Bardzo Proszę o Pomoc

Hipopo a probowałaś czyścić odkamieniaczem Dr.Ok? ja nigdzie nie moge go dostać :( ale jak już dostanę to napiszę czy pomógł

ponoć tez dobry płyn do czyszczenia jest Mr Muscle Cera Fix, jak nigdzie nie znajde te płyny to kupie przez internet, wtedy dam znać czy wyczyściło, płyta wygląda masakrycznie, aż nie chce się jej czyścic

Pozdrawiam.

• 4 weeks później...
  • 1 month później...