Kant 11.05.2011 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 Witam, Dzisiaj spotkałam się z b. miłym i profesjonalnym specjalistą od ww wynalazków, który przedstawił mi wycenę i ... przyznaję że spadłam z krzesła. Nie nazywam się Rockefeller i jeżdżę baaardzo starym autem mieszkam w starym szeregowcu więc nie wiem dlaczego właśnie dla mnie taka cena Ale do rzeczy: wentylacja mech. z rekuperatorem z robocizną 90.000 a GWC ok. 45.000. Czy możecie mi proszę powiedzieć ile to naprawdę powinno kosztować a może też ktoś zna kogoś wartego polecenia w okolicach Poznania? Bardzo proszę o pomoc bo ja dopiero zaczynam moją karierę inwestora a nie chciałabym połowy kasy na dom przeznaczyć na instalacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymek.1 11.05.2011 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 jaka powierzchnia domu? przelicz czy GWC bedzie oplacalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymek.1 11.05.2011 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 nie doczytalem mam podobny dom. wyszlo mniej wiecej 8k reku,8k materialy i 7k robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kant 11.05.2011 13:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 Dziękuję za odp. Robiłeś to sam czy zlecałeś całość firmie?W tej cenie jest też GWC? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymek.1 11.05.2011 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 zlecilem firmie. ceny byly bardzo rozne. wybralem okolice srodka ofert. byly tansze ale na miekkich przewodach.nie mam GWC. Ty tez musisz odpowiedziec sobie na pytanie po co ci GWC bo na pewno nie z oszczednosci. ja uznalem ze szkoda na nie kasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 11.05.2011 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 gwc to fajna sprawa, koszty to statystycznie 3000-5000 zależnie od wielkości, można tez mniej albo więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kant 11.05.2011 18:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 Planuję GWC z dwóch powodów1. mniejsze koszty wentylacji - ogrzewania zimą2. chłodniejszy nawiew latemChoć teraz muszę mocno poszukać ofert jako, że te dotychczasowe są nie do przyjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 11.05.2011 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 kant, zimą gwc nic nie robi oprócz rozmrażania reku, energetycznie przydaje się tylko latem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kant 11.05.2011 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 A to rozmrażanie nie jest istotne energetycznie? Pytam, bo wydawałoby się, że ogrzanie powietrza o kilka stopni w skali 3-4 zimowych miesięcy ma znaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewaogro 15.05.2011 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 Dzień dobry, jestem na etapie rozpoczęcia budowy i przymierzam się do rekuperatora czy możecie polecić mi dobra sprawdzona firmę Pozdrwiam wszystkich, dzięki za pomocEwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 15.05.2011 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 kant, energetycznie wychodzi to w ten sposób że im sprawniejszy reku tym mniej widać działanie gwc, ogrzanie tego powietrza przez gwc da ci energetyczną korzyść rozmrażania reku ale ciepło wytworzone przez gwc i tak trafi na zewnątrz, ale tu racje masz, są oszczędności na braku zużycia prądu przez grzałkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Indiana_ 15.05.2011 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 Ale jakby nie patrzeć, 90k za WM i 45 k za GWC to cena jak dla małego osiedla takich domków. Tak jak ktoś wyżej napisał, powinieneś zapłacić nie więcej niż ok. 8k za reku, i do 15k za materiał z montażem, do tego ok. 10k za GWC przy normalnej instalacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kant 15.05.2011 19:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 Dziękuję za dalsze info Czy moglibyście mi polecić jakieś konkretne modele reku, słyszałam o polskim Bartoszu, jest też wiele zagranicznych modeli czy macie jakieś preferencje. Co do GWC coraz bardziej się w tej sytuacji zastanawiam, czy mając dość*napięty budżet na niemały dom warte w to inwestować. Ciągle szukam ofert na reku - okolice Poznania w rozsądnej cenie jak sugerowane przez szymka 1 i indiane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 15.05.2011 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 bartosz jest drogi i dobry, jeśli jednak chcesz mieć gwc bartosz jest bez sensu, w tej samej cenie będziesz miał tańszy reki i gwc a taki zestaw potrafi więcej od bartosza solo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TlumaczRosyjskiego 19.05.2011 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 A może jakąś radę - jaki reku zamiast bartosza do gwc dobrać (dom 300m3) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymek.1 20.05.2011 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 musisz policzyc kiedy 10k zwroci sie za GWCdla mnie gwc to pomylka ja na 350mkw biore ekozefira 700 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts