marcin1979 11.05.2011 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 (edytowane) Witam. Właśnie zrobili mi szambo z kręgów betonowych, na górze mam pokrywę betonową płaską. Robotnicy powiedzieli mi, że można na to założyć jakieś takie nadbudowy że wygląda to jak "grzybki" i właz jest gumowy. Wtedy pokrywy można by zakryć ziemią . Macie coś takiego i jak takie coś wygląda bo szukam na necie i nie wiem czego szukać. Te grzybki na zaprawie mocuje się do tych pokryw górnych. Edytowane 14 Maja 2011 przez marcin1979 błędy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orasje 14.05.2011 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2011 Oczywiście, na górze, na otworze montujesz betonowe klocki o wysk np 40 cm które tworza wieżę. Z otworem w środku pozwalaja na dostęp do szamba gdy jest ona zakopane pod ziemią. Im głębiej tym więcej tych elementów w formie klocków. Wieża ta służy do oczyszczania szamba dyż sam "wyciąg" przez rurę czasami nie stracza. Z reguły producent szamba zaopatrza kupującego w takie elelmenty jako cześć integralna jego szamba. Jak nie to można wylać z betonu bądź dobrać inne betonowe elementy systemów np odwadniania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin1979 14.05.2011 18:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2011 Szambo mam z kręgów. Na górze jest okrągła płyta z kwadratowym otworem na środku, gdzie przychodzi kwadratowa zatyczka również betonowa. Chciałbym zasypać te kregi ziemią więc muszę zrobić jakieś wyższe i ładniejsze dojście. Myślałem o rurze pcv karbowanej bo do niej można dać zatyczki z pcv za górę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts