jarett 11.05.2011 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 Mam rolety Portos (bez wbudowanej "drogi radiowej") i chciałbym sterować nimi za pomocą pilota oraz w razie potrzeby manualnie. Do tej pory planowałem zastosować rozwiązanie Portosa - przełącznik manualny z budowanym odbiornikiem radiowym (+ pilot) - http://silnikdorolet.pl/168-1-kanalowa-ppkr-311.html. do każdej roletki jeden zamiast tradycyjnego przełącznika klawiszowego. Fajne, proste i stosunkowo niedrogie rozwiązanie. Nie trzeba ciągnąć osobnych kabli do jakichś centralek. Wada jest taka, że prawdopodobnie nie wejdzie to to do jednej ramki z resztą osprzętu (u mnie będzie chyba Berker). Czy znacie jakieś inne rozwiązanie o podobnej funkcjonalności (najlepiej jakiegoś producenta osprzętu elektrycznego, żeby pasowało do innych łączników)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geguś 12.05.2011 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 A czy nie jest tak, że każdy producent dostarcza kompletne urządzenie? Odbiornik jest zintegrowany z klawiszami, więc zastosowanie osobnego łącznika raczej mało prawdopodobne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarett 12.05.2011 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 No właśnie nie. Ze wstępnych poszukiwań okazuje się, że są rozwiązania, które wkłada się do puszki pod dowolny łącznik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 13.05.2011 04:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 No właśnie nie. Ze wstępnych poszukiwań okazuje się, że są rozwiązania, które wkłada się do puszki pod dowolny łącznik. Poniżej przykłady ale ... albo do dużych puszek fi 80 albo do zamontowania w rolecie (jeżeli znajdzie się tyle miejsca - w co wątpię): http://www.zamelcet.com/pl,139,0,stiro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarett 13.05.2011 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 też to znalazłem, teraz kwestia czy jest takie coś do puszek 60tek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariola6 14.05.2011 04:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2011 może takie rozwiązaniehttp://www.elmes.pl/index.php?p=produkty&act=prodpok&prod=40Staszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarett 14.05.2011 05:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2011 o! to będzie chyba coś takiego. Dziękuję Ci dobry człowieku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdyla 14.05.2011 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2011 Wlasnie,zeby nie miec takich problemow,zrobilam inaczej.Proponowano mi rowniez rolety automatycznie sterowane,ale ja jakos nie mam zaufania to takiego rodzaju udogodnien.Wiec kazalam zalozys sobie rolety normalne.To znaczy opuszczam rolety uzywajac do tego takiego specjalnego sznurka,ktory jest schowany w puszce,sznurek nie jest brzydki,a w sumie nawet go nie widac,bo jest ukryty za zaslona.I ten rodzaj recznego sterowania roletami moim zdaniem,moze nie nowoczesny,ale skuteczniejszy i pewniejszy w uzyciu.Kazdy teraz stawia na nowoczesnosc,ale stare sposoby rowniez zdaja egzamin.Zareczam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dendrytus 14.05.2011 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2011 (edytowane) .I ten rodzaj recznego sterowania roletami moim zdaniem,moze nie nowoczesny,ale skuteczniejszy i pewniejszy w uzyciu.Kazdy teraz stawia na nowoczesnosc,ale stare sposoby rowniez zdaja egzamin.Zareczam. Też uważam że kibel w domu jest bez sensu. Wygódka na dworze świetnie zdaje egzamin, a do tego ma zaletę że szambo jak wybije to zaleje mi nie mieszkanie tylko trawnik. Pewnie jak każdy tradycjonalista do pracy podjeżdżasz, tak jak i ja, furmanką. Jak rozwiązałaś problem kupy po koniach na parkingu? Edytowane 14 Maja 2011 przez dendrytus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarett 14.05.2011 18:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2011 Kazdy teraz stawia na nowoczesnosc,ale stare sposoby rowniez zdaja egzamin.Zareczam. I jest tego jeszcze jedna korzyść. Ja na przykład mam na parterze 8 okien z czego 3 mają szerokość 1,7 i są od sufitu do podłogi. Po dwóch miesiącach szarpania sznurkami miałbym biceps jak Pudzian. A moją żonę ten sznurek chyba by unosił przy opuszczaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wykrot 14.05.2011 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2011 moją żonę ten sznurek chyba by unosił przy opuszczaniu. Ma anoreksję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdyla 13.06.2011 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 Sznurkow sie nie szarpie,tylko delikatnie pociaga,to nie sznury do prania,tylko delikatne sznurki do normalnych rolet.Odsuwanie,czy zasuwanie rolet pociaganych za sznurek,wcale nie wymaga zadnego wysilku,mam juz tyle lat i wiem co mowie.Jakos ani nie mam bicepsow jak Pudzian,ani spalezyn,a to nijak ma sie do WC na dworze,czy kup po koniach na parkingu,a zreszta co one tam robia?:)Zreszta nikogo nie obrazilam swoja wypowiedzia,wiec nie rozumiem czemu taki sarkazm?A do pracy dojezdzam tramwajem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qnto 24.06.2014 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2014 też to znalazłem, teraz kwestia czy jest takie coś do puszek 60tek Kolego są powszechnie stosowane głębokie puszki fi 60, do których na pewno zmieści się wcześniej zakładany przez Ciebie sterownik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts