Sala 12.05.2011 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Witam serdecznie,Proszę o opinię na temat przedstawionej oferty na wykonanie instalacji Reku.Otóż instalator proponuję takie rozwiązanie:"Zgodnie z otrzymanym rzutami proponuję się centralkę wentylacyjną o wydajności 200-300m3/h. Dla pomieszczeń WC oraz gospodarczego/pralnizastosowano wywiew w postaci jednego wentylatora kanałowego fi100, który będzie załączał się poprzez włącznik ścienny lub zostanie zintegrowany z włącznikiem światła.Natomiast wywiew z łazienki będzie realizowany poprzez ścienny wentylator o średnicy fi125, uruchamiany poprzez wyłącznik czasowy bądź higrostat."Czy takie rozwiązanie jest poprawne (chodzi o WC i łazienkę)?Proszę o odpowiedź! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 12.05.2011 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Witam serdecznie, Proszę o opinię na temat przedstawionej oferty na wykonanie instalacji Reku... reku czyli centrala z odzyskiem tak? jeśli tak to reszta to stek bzdur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sala 12.05.2011 09:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Tak to jest oferta na wykonanie centrali z odzyskiem ciepła! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M K 12.05.2011 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Dziwna ta wentylacja, WM z reku i wentylatorki w łazience, wc ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 12.05.2011 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 może to jest centrala wentylacyjna która sama nie wentyluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_mlody 13.05.2011 04:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 Sala chyba wiem kto Ci to zaprojektował. Mi też tak zrobili wstępny projekt WM, że w WC jakiś wentylator podłączony do komina wentylacyjnego w kotłowni. No i zrezygnowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sala 13.05.2011 05:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 Dzięki za odpowiedź!! W takim razie szukam dalej wykonawcy - może jakieś propozycje odnośnie wykonawcy sprawdzonego z Poznania lub Środy Wlkp. Mam ofertę z firmy Rekuperatory.pl ale wydaje mi się droga - 22 000,00 zł netto dla domku o pow. użytkowej 116 m2 (projekt Z 19 z pracowni Z 500) Może ktoś z forumowiczów korzystał z usług firmy Rekuperatory.pl i może coś na ich temat powiedzieć?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M K 13.05.2011 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 Sala podaj nazwę wykonawcy projektu wentylacji. Przed takim projektantem i wykonawcą trzeba ostrzegać ludzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 13.05.2011 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 rekuperatory pl to najdroższa firma w polsce i wcale nie jakaś dobra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 15.05.2011 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 z takimi rozwiązaniami jakie opisuje Sala spotkałem się, ale w wentylacjach nawiewnych w obiektach przemysłowych... wtedy to ma sens ponieważ nawiew odbywa się stale do np pomieszczenia hali a wywiew z łazienek za pomocą went ściennych... w domach jednorodzinnych takie rozwiązanie to jakaś bzdura Sala zrobiłbym Ci instalację, ale Poznań to nie mój rejon za daleko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_mlody 15.05.2011 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 Taka wentylacja w obiektach przemysłowych -----hmmmto wszystko jasne. To na pewno Ci co mi niby projekt robili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts