krzy1719499215 05.03.2004 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2004 Przychodzi czas na montaż okien. Po przeanalizowaniu wielu postów, szczegółowych instrukcji opracowanych i udostępnionych szerokiemu forum przez "Pchełka". (Pchełek - jesteś nioceniony!!!!!!!). Przychodzi czas na zderzenie się z naszą rzeczywistością. Montażyści nawet ze znanych i polecanych firm okiennych o uszczelnieniach specjalnymi uszczelkami mówią, że jest to niepotrzebne i powoduje dodatkowe koszty. Ja jednak chcę się zdecydować na to dodatkowe uszczelnienie lecz pojawia się problem nawet z zakupem tych uszczelnień. Słyszałem tylko o Illbruck, lecz w Łodzi jest chyba tylko jeden dystrybutor i w dodatku uszczelnienia nie są dostępne od ręki, a sprowadzane na konkretne zamówienie . (Świadczy to o tym że technologia ta nie jest jeszcze zbyt popularna). W związku z tym moje pytania, 1) czy są jakieś inne uszczelniacze poza Illbruckiem? 2) gdzie można je nabyć - (Łódź) 3) czy można je zastosować po zamontowaniu okien - lecz jeszcze przed tynkami 4) przy jakich temperaturach minusowych można motować okna -pod jakimi warunkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 05.03.2004 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2004 Cześć krzy !!! Przegapiłeś dobre artykuły w Muratorze 1/2004 str.110 : Czym uszczelniać okna i drzwi? ( aut.Radosław MURAT) 2/2004 str. 92 : Montujemy i uszczelniamy okno (aut. R.M.) Sam stosowałem illbruck - i jestem zadowolony, wszystkiego dowiesz się na: http://www.illbruck.com lub w krakowskiej centrali : 012 - 428 05 30 Pozdrawia klient illbrucka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzy1719499215 05.03.2004 12:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2004 Dzięki Krystian. Faktycznie jest tam sporo na ten temat, ale czy są inne, godne uwagi taśmy uszczelniające poza Illbruckiem?PozdrawiamKrzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość z Jaworowej 05.03.2004 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2004 Mnie też to czeka - montaz okien już za miesiąc. Jak pochazałem fachowcom ostatnie artykuły na ten temat w Muratorze (styczeń i luty 2004), to się złapali za głowę, i powiedzieli, że ONI TO TAK NIE ROBIĄ i że to nie jest potrzebne. I masz tu babo placek... Co robić ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzena 05.03.2004 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2004 Ten Illbruck jest dobry- przyjadą na budowę -gdziekolwiek mieszkasz i doradzą. Może nawet wskażą konkurencję. Są naprawdę chętni doradzić i pomóc - mam dobre doświadzczenia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.03.2004 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2004 Oni Tak nie robią - to niech idą na bezrobotny lub na handel ziemniakami - chociaż to też sztuka. Znajdziesz na oknonecie http://www.oknonet.pl - jest tam tego więcej w tym dystrybutor Illbrucka. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolek30 26.01.2011 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 ..czy coś jeszcze oprócz marnej reklamy i jeszcze marniejszej antyreklamy zmusiło Cię do odgrzania kotleta z przed 7 lat ? weź się otrząśnij troche człowieku ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kornacki 26.01.2011 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 "Rodzajów uszczelek dzieli się na 4 grupy. Pierwszą grupą są uszczelki silikonowe a potem gąbkowe, gumowe i piankowe. Każda z tych grup charakteryzuje się innymi parametrami i jakością uszczelniania. Na samym wstępie można ułożyć uszczelki według ich efektywności działania. Uszczelki o najlepszych właściwościach termicznych klasyfikują się następująco Sylikonowe, gumowe, piankowe, gąbkowe."http://www.spamek.vot.pl/?p=620 Osobiście szkoda czasu na takie zabawy. Jeśli zainwestujemy w dobre okna takie gadżety nie będą nam potrzebne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts