john.rambo 12.05.2011 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Założenia wstępne.- Kupiona działka, Chynów 30ar, MZPZ - MN, media prąd, woda, gaz w granicy.- Dach 20-45. Front 8-16m. Stan bieżący:- mapy do celów projektowych - 500PLN (zrobione - oczekiwanie 3 tygodnie)- wypis z MZPZ - 70PLN (zrobione - praktycznie od ręki, tzn. tydzień)- uzgodnienie wyjazdu na drogę gminna - 82PLN (w trakcie - wysyłka decyzji pocztą)- wniosek o warunku podłączenia gazu 0 0PLN (w trakcie - wysyłka decyzji pocztą)- woda w trakcie wyjaśnień (przypuszczalnie będzie do podpisania tylko umowa, bo przyłącze istnieje) Projekt- wybrany (Archon - 2380PLN) Cele na najbliższy okres:- wniosek o określenie warunków podłączenia prądu- znalezienie sensownej wyceny adaptacji i załącznika do wniosku o pozwolenie na budowę (nie wiem do końca o co chodzi, ale chodzi o przygotowane, na podstawie wymienionych wyżej papierów, tego kluczowego załącznika, który załącza się do wniosku o pozwolenie na budowę) - tu bez stresu, bo załatwienie papierów potrwa jeszcze co najmniej 30 dni, więc tyle mogę szukać. Obecnie najlepsza oferta 1400PLN. Tematy do przemyślenia:- ludzie od pozwoleń na budowę twierdzą, że załączanie do projektu przydomowej oczyszczalni często generuje problemy przy załatwianiu pozwolenia na budowę i generuje nieoczekiwane iteracje wniosku i dodatkowe koszt (opinie stąd i stamtąd), dlatego lepiej jest złożyć pierwotny wniosek ze zwykłym szambem, aby następnie mieć czas (u mnie co najmniej 2 lata) na wybranie, ustalenie i załatwienie (lub nie) oczyszczalni. Podsumowanie:- obecnie idzie po prostu fantastycznie, bez jakichkolwiek problemów, kolejek brak, wszystko klarowne, koszty poniżej prognoz. Stan kasy:-652PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
john.rambo 24.05.2011 13:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2011 Warunki przyłączenia do prądu. Całkowicie telefonicznie i pocztowo (poczta polska). Wg informacji telefonicznej (bez problemu można się dodzwonić - Grójec, Mogielnicka 32) wniosek wpłynął, formalnie jest ok, dowiadywać się za dwa tygodnie. Wg informacji telefonicznych zjazd na drogę gminną został zatwierdzony. Co ciekawe, zmiany własności w okolicy działki nadal nie zostały wpisane w odpowiednie miejsca i trzeba urzędnika gminnego przekonywać, że działka nie jest prywatna tylko gminna, ale dało się bez problemu zrobić to mailem wysyłając skany dokumentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
john.rambo 25.05.2011 06:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 Wczoraj miłe zaskoczenie. Przyszły pocztą warunki podłączenia gazu. Wpłynęło do nich 18.V, a 24.V u mnie w skrzynce. Czyli realnie niechby nawet wysłali to 23.V (choć bardziej realnie 20.V, bo weekend pomiędzy), czyli realnie wydali te warunki w jeden dzień. Jednym słowem - rewelacja. Oby tak dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
john.rambo 08.06.2011 08:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 Projekt kupiony: 2631PLN - przez net, wysyłka kurierem, bez problemu. Zjazd na drogę przyszedł pocztą. Człowiek z ZE dzwonił dwa razy. Raz, aby się zapytać jakie ma być przyłącze, bo źle wypełniłem dokumenty, a drugi raz, aby zapytać, gdzie ma wysłać decyzję, bo nie mógł odczytać adresu... Sprawa wody się nieco wyjaśniła. Otóż sprawdzenie stanu faktycznego istniejącego na działce przyłącza jest nieco problematyczne, ale mam nr tel. do kierownika odpowiedniego działu w gminie, który podobno wyda mi warunki przyłącza wody od ręki. Ciekawe - zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
john.rambo 08.06.2011 08:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 Aha, stan kasy: -3283PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts