adamonik 12.05.2011 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 witam złożyłem wniosek o warunki przyłącza kanalizy i pan który się tym zajmuje napisał, że jest zgoda, kanaliza biegnie w drodze przy działce, trzeba tylko zrobić projekt przyłącza i samo przyłącze wraz z odbiorem oczywiście wszystko na własny koszt, ale po kilku dniach okazało się że kanaliza jest już na mojej działce wraz ze studzienką rewizyjną więc poszedłem do tego pana czy potrzebny jest ten cały projekt i cała reszta skoro już mam kanalizę u siebie, i tu zaczyna się problem bo gość powiedział że oni tej studzienki rewizyjnej nie mają na mapach ani w planach więc jej tak jak by nie było. I tu jest moje pytanie czy w Polsce faktycznie jest takie chore prawo, że trzeba robić projekt i całe przyłącze jeżeli już mam je na działce czy to jest tylko kaprys gościa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beja 13.05.2011 00:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 Niestety, to pierwsze. Polecam wątek, z którego dużo się dowiedziałem: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?173778-pozwolenie-wodnoprawne-na-monta%C5%BC-PO%C5%9A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 13.05.2011 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 witam złożyłem wniosek o warunki przyłącza kanalizy i pan który się tym zajmuje napisał, że jest zgoda, kanaliza biegnie w drodze przy działce, trzeba tylko zrobić projekt przyłącza i samo przyłącze wraz z odbiorem oczywiście wszystko na własny koszt, ale po kilku dniach okazało się że kanaliza jest już na mojej działce wraz ze studzienką rewizyjną więc poszedłem do tego pana czy potrzebny jest ten cały projekt i cała reszta skoro już mam kanalizę u siebie, i tu zaczyna się problem bo gość powiedział że oni tej studzienki rewizyjnej nie mają na mapach ani w planach więc jej tak jak by nie było. I tu jest moje pytanie czy w Polsce faktycznie jest takie chore prawo, że trzeba robić projekt i całe przyłącze jeżeli już mam je na działce czy to jest tylko kaprys gościa. Pytanie zasadnicze jest takie, skad sie wzielo to przylacze i studzienka rewizyjna na Twojej dzialce: - zostalo zbudowane razem z kanalizacja w drodze a w zakladzie kanalizacyjnym jest balagan i nie naniesiono tego na mapy?? - ktos se je zrobil na dziko bez dokumentacji?? - nne? To nie jest takie bez sensu co ten czlowiek pisze. Porzadek musi byc w dokumentacji. Chocby po to, zeby ktos nie przyszedl i kopiac dziure w ziemi na kabel elektryczny, rure z woda, odwodnienie itp, mial plan gdzie to Twoje przylacze biegnie i go nie rozwalil. Podejrzewam, ze nie musisz tego budowac raz jeszcze, ale wystarczy odpowiednio uzupelnic dokumentacje. Moze nie musisz nawet robic projektu, pogadaj z zakladem kanalizayjnym, czy nie mozna zrobic jakiesjs inwentaryzacji stanu faktycznego, abstrahujac od tego skad sie to przylacze tam wzielo? marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts