Frankai 12.05.2011 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Mam okna Velux GGL 78x94 założone w 2000 r. Jest ich 7 szt. Uszczelki jak nietrudno się domyślić są już w stanie daleko posuniętego zaniku. Jakie są możliwości i koszty ich wymiany? Czy praktykuje się jakieś odświeżanie lakieru na oknach dachowych, czy dopóki nie ma jakichś niepokojących objawów (np. złuszczanie się), to nic się z oknami nie robi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 25.05.2011 10:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 Albo Velux nie zagląda już tutaj, albo nie wiedzą co zrobić. Marketingowo - strzał w stopę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orko 04.06.2011 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2011 Mam okna Velux GGL 78x94 założone w 2000 r. Jest ich 7 szt. Uszczelki jak nietrudno się domyślić są już w stanie daleko posuniętego zaniku. No wybacz zanik uszczelek to raczej rzadka przypadłość. Może ty je kwasem potraktowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 04.06.2011 12:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2011 No wybacz zanik uszczelek to raczej rzadka przypadłość. Może ty je kwasem potraktowałeś? Czemu podważasz to co napisałem? Nie - niczym nie traktowałem. Guma starzeje się. Nie mam pretensji o to, że po 10 latach uszczelki sparciały. Chcę się dowiedzieć jak je wymienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ekspert VELUX 27.06.2011 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 Mam okna Velux GGL 78x94 założone w 2000 r. Jest ich 7 szt. Uszczelki jak nietrudno się domyślić są już w stanie daleko posuniętego zaniku. Jakie są możliwości i koszty ich wymiany? Czy praktykuje się jakieś odświeżanie lakieru na oknach dachowych, czy dopóki nie ma jakichś niepokojących objawów (np. złuszczanie się), to nic się z oknami nie robi? Witam, Uszczelki można wymienić samodzielnie. O ile w przypadku uszczelki obwiedniowej jest to mało skomplikowane (należy ją delikatnie rozciągnąć i założyć na skrzydło) to w przypadku pozostałych rodzajów prosimy o kontakt telefoniczny. Pracownik Działu obsługi klienta udzieli odpowiednich instrukcji. Odnośnie cen: http://www.velux.pl/pl-PL/Documents/cennik/cennik_czesci.pdf Pomocne mogą być też całe zestawy naprawcze: http://www.velux.pl/Klienci/Serwis/czesci_zamienne Odświeżanie lakieru - oczywiście, że się praktykuje; informacja na ten temat jest w opisie każdego naszego okna, tutaj na przykładzie popularnego GPL: http://www.velux.pl/Klienci/Serwis/Konserwacja/Okna_do_poddaszy/GPL_new (patrz dział "Konserwacja powierzchni drewnianej") Generalnie zalecamy wymianę lakieru co najmniej raz na 4 lata i zawsze, kiedy jest to wymagane. Okna dachowe narażone na działanie wysokiej temperatury (np. duże nasłonecznienie) muszą być poddane konserwacji przynajmniej raz dwa lata. To samo dotyczy okien instalowanych w kuchniach lub łazienkach (wysoka wilgotność). Zawsze konieczne jest najpierw zastosowanie impregnatu, a potem lakieru akrylowego na bazie wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalkurek 22.12.2011 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 a jak wygląda sprawa z dojadem w miejsca oddalone od duzych osrodkow miejskich? mieszkam 50 km od Lodzi... :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts