Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pytanie do eksperta/osób z doświadczeniem? (bez gdybania) Jastrych Dylatacja.

Recommended Posts

Jestem po wylewkach. Ułożone wcześniej rurki ogrzewania podłogowego.

Były zaznaczone dylatacje lecz kładący wylewki stwierdzili że w złych miejscach - zrobili po swojemu.

W miejscach gdzie wcześniej były dylatacje na rurach PEX istniały osłony z rurki karbowanej na nowych "nacięciach" takich nie ma.

Wiem czym to może grodzić ale proszę o wypowiedz kogoś kto się zna. Na jak dużą skalę pracują płyty.

Aha jastrych ponacinany do max. połowy wylewki.

Gość zibik_eng
Jestem po wylewkach. Ułożone wcześniej rurki ogrzewania podłogowego.

Były zaznaczone dylatacje lecz kładący wylewki stwierdzili że w złych miejscach - zrobili po swojemu.

W miejscach gdzie wcześniej były dylatacje na rurach PEX istniały osłony z rurki karbowanej na nowych "nacięciach" takich nie ma.

Wiem czym to może grodzić ale proszę o wypowiedz kogoś kto się zna. Na jak dużą skalę pracują płyty.

Aha jastrych ponacinany do max. połowy wylewki.

Ekspert to nie fundacja charytatywna - zleć i zapłać za wykonanie opinii technicznej.

Ps. co się martwisz? Masz przecież gwarancje na wykonane roboty z godnie ze spisaną umową... chyba ze byla to lewizna na czarno to juz twoj problem.

Ps. co się martwisz? Masz przecież gwarancje na wykonane roboty z godnie ze spisaną umową... chyba ze byla to lewizna na czarno to juz twoj problem.

jedno drugiemu nie przeszkadza. mam umowę z gwarancją a była to lewizna na czarno bez faktury. Z doświadczenia znajomych wiem, że egzekwowanie gwarancji w takim układzie, jest dużo prostsze niż gdy robota wykonana jest na legalu. Wystarczy napomnienie, że chyba przejdę się do US bo faktury jeszcze nie dostałem...

Na legalu (z fakturą i gwarancją) od lat próbują wyegzekwować zapisy gwarancyjne klienci różnych developerów (znajdziesz w sieci bez problemu) i d... a a do czynienia mają nie z takimi drobiazgami jak brak osłonek na rurkach...