arancha 13.05.2011 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 Witam Buduje ktoś moze z keramzybetonu,chce sie dowiedzieć gdzie i po ile płaciliście za pustak 24 Alfa ewentualnie optirock.Czy murarze nie mieli problemu bo teraz przewaznie z BK sie muruje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antech 13.05.2011 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 Chyba je widziałem w BBWA na Wiewiórczej, albo w gen-budzie na doilidach.Ostatnio biorę wszystko z Kamiru ale oni chyba niemaja tego. Tworkowska (chyba o ile pamietam) na Baranowickiej ma duzy wybór ale ceny przycina troche.WEarto jeszcze do Bestpolu w Kleosinie wpaść, mają sporo nizsze ceny na niektóre rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arancha 14.05.2011 07:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2011 Ja budować bede w okolicach Gizycka w Białymstoku nie spotkałam sie z pustakami tego typu.Owszem fundamentowe to sa ale na sciany to juz gorzej.Dzieki za podpowiedz zobacze bo moze coś sie zmieniło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antech 14.05.2011 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2011 Byłem w Kamirze..niemają i nawet niesłyszeli , sciagnij gdzieś z Polski i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Omen 14.05.2011 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2011 Witam Buduje ktoś moze z keramzybetonu,chce sie dowiedzieć gdzie i po ile płaciliście za pustak 24 Alfa ewentualnie optirock.Czy murarze nie mieli problemu bo teraz przewaznie z BK sie muruje? Witam. Wiosną ub. r. za szt. pustaka z keremzytu płaciłem - 8,05 zł. Murowałem z niego cześć piwnicy ponad gruntem ( w gruncie murowałem z pustaka betonowego).... Gdyby nie to, że miałem już wcześniej zakupione bloczki b/k, na pewno cały domek powstał by z keramzytu. Na prawdę polecam. Pozdrawiam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arancha 15.05.2011 06:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 OmenA gdzie zakupiłes pustak ? Troszke klopotu mamy z jego zakupem bo w okolice Gizycka nie kazda firma chce przewieżc chyba ze sami transport zamówimy.A mąz o innym materiale nie chciał wogóle słyszec tylko ten keramzyt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antech 15.05.2011 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 pewnie uż tutaj szukałaś http://www.firmy.net/WZ3KH,cegly-pustaki,YWB1.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Omen 15.05.2011 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 Witam. Pustaki kupowałem tutajhttp://marbet.prv.pl/Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arancha 16.05.2011 06:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Dzięki za info ale podkarpackie nie wchodzi wogole pod uwage .Transport w warmińskie to dopiero by mnie zrujnował.Njbliższy skład mam ok 300 km ale moze ktoś podpowie mi jeszcze blizsza lokalizacje do Giżycka.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuba Dąb 16.05.2011 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Gdyby nie to, że miałem już wcześniej zakupione bloczki b/k, na pewno cały domek powstał by z keramzytu. Jaki argument przemawia na korzyść keramzytu względem bk, bo cieżko mi taki wymyślić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gustaw Fijak 17.05.2011 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 sam keramzyt ma dobre wlasciwosci, ale w polaczeniu - nigdy nie wiadomo jakim zaczyna sie problem bo jakosc wykonania takiego bloczka, sciany jest juz mniej dokladna. Poza tym mamy zwykla zaprawe, wiec moim zdaniem zdecydowanie lepszym rozwiazaniem jest BK, ale kto co woli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuba Dąb 18.05.2011 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 hehe to tak jakby powiedzieć, że w bloczkach bk albo ceramicznych pustka sama w sobie ma dobre właściwości cieplne, ale beton już gorsze ale fakt faktem, w przypadku keramzytu jest to chyba wieksza sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gustaw Fijak 19.05.2011 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 wiesz sam mam keramzyt wysypany w podpiwniczeniu i faktycznie sprawdza sie jako izolator, natomiast w fazie produkcyjnej nigdy nie wiadomo kto ile czego dosypie i przyszly element mamy zupelnie inny od tego juz wyprodukowanego, przy tych technologiach zazwyczej nie ma scislych norm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuba Dąb 23.05.2011 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 no niestety, "sypią na oko" tak naprawdę, maszyna wypluwa rozmiar jaki jej akurat wyjdzie i potem taka robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gustaw Fijak 09.06.2011 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 otoz to wiec jako skladnik gotowego wyrobu jest slaby, moze gdy dopracuja te wszystkie normy cos z tego wyjdzie, jak widac ktos odswiezyl temat gdzie powieszono juz wszyskie psy na tej technologi (ten gdzie niby producent sie wypowiadal) no coz staraja sie jakos zaistniec, ale marnie im idzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts