BaltazarGąbka 13.05.2011 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 Potrzebuję porady co do wytrzymałości ściany K-G. Będzie wykonana na profilach 50. Wysokość 270 cm długość 374 cm. Na jej obu końcach chcę zamontować drzwi przesuwne - naścienne, które po zamknięciu będą przylegały bezpośrednio do istniejących już ścian. Wg producenta każde skrzydło waży ok. 30 kg. I teraz pytanie czy ściana to wytrzyma. Jeśli tak to na jakie kołki montować prowadnice drzwi. Wyglądać to ma tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BaltazarGąbka 14.05.2011 07:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2011 Nie wiem jakie profile UW/CW będziesz stosował Rozumiem, że chodzi o to czy firmowe, czy też no name. Mam w pobliżu Nida/Lafarge, więc chyba na nich oprę konstrukcję. Co do zagęszczenia profili, to myślałem, żeby dla spokojności ducha dać je co 40 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BaltazarGąbka 19.05.2011 20:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 Zastanawiałem się czy podwójne płytowanie z rozstawem profili co 40 cm ( może nawet bez maty wygłuszającej )nie byłoby lepszym rozwiązaniem, trochę droższym, ale ...No właśnie czy byłoby lepsze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts