mateuszolsztyn 13.05.2011 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 (edytowane) Witam Mam mały problem a mianowicie chciałem wymienić pokrętła od głowic w baterii przy zlewie w łazience u babci ale napotkałem pewną trudność. Mianowicie śruba od pokrętła przy zimnej wodzie odkręciła się (musiałem użyć sporej siły) natomiast śruba trzymająca pokrętło od ciepłej wody za nic w świecie nie chcę się ruszyć Dodam, że dostęp do niej jest trochę utrudniony - znajduje się w małym zagłębieniu. Śruby jak i głowice nie są stare ani zardzewiałe (chyba mosiężne) Nie mam pojęcia dlaczego tak ciężko to odkręcić a przymierzałem już niemal wszystkie płaskie śrubokręty nawet użyłem coli bo podobno czasami pomaga w takich sytuacjach i nic. Pozdrawiam Edytowane 13 Maja 2011 przez mateuszolsztyn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G.N. 14.05.2011 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2011 Cola to ewentualnie jako odrdzewiacz. Spróbuj napuścić naftą, WD40 albo jakimś podobnym specyfikiem. Odczekaj trochę i powinno puścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts