slawek78 14.05.2011 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2011 Witam.Proszę powiedzcie mi co myślicie o korku jako wygłuszacza na suficie od uciążliwego grajka na górze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orko 14.05.2011 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2011 Wątpliwa skuteczność. Prawdopodobnie dźwięk przenoszą mury. Może też być jakaś dziura instalacyjna, ale trzeba by ja najpierw zlokalizować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawek78 14.05.2011 14:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2011 Jak to zlokalizować? Czy możliwe że przenosi się przez rury CO? Jest to blok z wielkiej płyty. Jeśli ma z Państwa ktoś jakieś doświadczenie z wyciszaniem to proszę o pomoc, bo już nie mam siły.Wieczorem spać nie można bo jak zaczynają rozmawiać lub słuchać TV to zasnąć nie można? Nie mówiąc już o chodzeniu u góry, też słuchać? A o korek pytam, o słyszałem że to ponoć pomaga. A jakbym też obłożył nim ścianę schodzącą od sufitu? Taki pasek, czyli styk sufitu ze ścianą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orko 21.05.2011 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2011 Do wyciszania zazwyczaj używa się wełny (grubej -5-10 cm) lub pianki tapicerskiej (też grubej!). Dźwięk najczęściej przechodzi szparami. Jest możliwe, że dziura w której są rury do CO, CWU nie została miedzy lokalami dobrze wytłumiona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 22.05.2011 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2011 Wszelkie wyciszanie może przynieść miarodajne efekty, ale tylko gdy się je stosuje od strony powstawania hałasu. Więc krucho. Podobnie, jak z ociepleniem zresztą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts