dux777 14.05.2011 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2011 Witam, Według projektu wygląda to tak: - ściany z silki 36cm. - bez ocieplenia zewnętrznego, strop teriva Dom wybudowałem z suporeksu 24cm. + planuje ocieplenie z zewn. 12 cm. styropianu, strop z plyt żerańskich Czy mogę docieplić garaż dodatkowao w środku jak na zdjęciu z projektu, ponieważ nad garażem będzie pokój? Może sam strop ocieplić czyli: - sufit w garażu 8cm. styropianu - a przed wylaniem posadzki w pokoju nad garażem będzie 5cm. styropianu Jak to najkorzystniej rozwiązać, bo słyszałem że ścian z dwóch stron się nie ociepla dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antech 14.05.2011 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2011 Jeżeli niemożesz ocieplić od zewnatrz to mozesz od srodka, garaz masz nieogrzewany sadzac po ścianach.. Masz spory mostek na styku sciana strop i tam musisz go ocieplić od zewnątrz plus ocieplony wieniec dodatkowo. Strop od dołu tak jak piszesz (osobiscie bym dał wiecej niz 8..no i ten wieniec docieplił znacząco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dux777 14.05.2011 13:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2011 od zewnątrz bedzie ocieplone 12cm. styropianem, czy ocieplić jeszcze od środka dodatkowo ściany i sufit garażu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antech 14.05.2011 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2011 jak garaż będzie ocieplony od zewnątrz to tylko sufit dociepl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 14.05.2011 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2011 od wewnątrz ocieplić strop i ścianę, która łączy garaż nieogrzewany z częścią ogrzewaną, mieszkalną domu, zewnętrznych ścian od wewnątrz nie ocieplasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts