RobertXL 15.05.2011 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 Witam, Poczytałem dość dużo ale wszystko o wyborze kotła pisane jest dla budowlańców albo ludzi którzy to lubią. Proszę doradźcie jaki kocioł wybrać. Mam do ogrzania ok. 170m budynek podpiwniczony (brak ogrzewania w piwnicy) - ściany suporeks 25cm a na zewnątrz cegła. W budynku brak ogrzewania podłogowego ale wszędzie kaloryfery przewymiarowane (zimą przy -15C piec na ekogroszek temperatura 46stopni na nim a w domu 22 - obecnie mam piec 25kW). Piec miałby też ogrzewać zasobnik na ciepłą wodę. Polećcie jakiś piec i może kilka słów dlaczego bo wszyscy fachowcy przychodzący mają różne wizję, niekoniecznie zgodne z moimi i z moją wielkością portfela. I może jakie firmy preferujecie. Chodzi oczywiście i o ekonomię rozwiązania i dalszego użytkowania. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/157208-kocio%C5%82-gazowy-wyb%C3%B3r/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts