Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom Diany - Zakątek

Recommended Posts

• Odpowiedzi 183
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

kurde z tymi zaslonami to mozesz miec problem, bo jednak zasłona powinna byc do ziemi dłuuuuga ;/

najpierw zrob przymiarke ( prześcieradla powies ) i zobacz czy warto zmieniac

łozko masz baaaaaardzo duze :) ile ma szerokości ?

ja mam tylko 140 cm w mojej mini sypialni ale my lubimy małe łóżka :) haha

U mnie pustki coś na forum, nikt nie zagląda, więc pokazuje widok z naszej sypialni, bo w końcu jesteśmy na swoim :) Przeprowadzka za nami :rotfl:

<a href=http://img196.imageshack.us/img196/6287/p1030203m.jpg' alt='p1030203m.jpg'> Uploaded with ImageShack.us[/img]

Cześć Diana. Zaglądam do Ciebie, żeby nie było, że Cie nikt nie odwiedza ;) Widzę, że masz widok za oknem podobny do mojego ;) Aczkolwiek niedługo to się zmieni, bo wczoraj tata wjechał do mnie ciągnikiem z opryskiwaczem i potraktował wszystkie chwaściory rundapem :/ Za 2 tygodnie zaczynamy akcje doprowadzania ogrodu do ładu, po drodze wywiercimy studnie potem ziemiankę i mogę zacząć sprawdzać się jako ogrodnik ;) Swoją drogą to jak dużą masz działkę? Ze zdjęcia wygląda, że spora :)

A i mam pytanko odnośnie łazienki, bo widzę że masz 2 umywalki. My się ciągle zastanawiamy czy też dać do naszej drugiej łazienki na poddaszu 2 czy 1 umywalkę.Czy wg Ciebie rzeczywiście jest tak, ze 2 osoby często korzystają jednocześnie z łazienki?

Edytowane przez emjot27

wjechał do mnie ciągnikiem z opryskiwaczem i potraktował wszystkie chwaściory rundapem

Nie boisz się tego środka, zwłaszcza przy dziecku? Kurcze, my naszą działkę będziemy ręcznie plewić w połowie, a w połowie spryskiwać. Wszystko przez to, że planujemy sad i warzywnik a na randapie lepiej nic nie uprawiać.

:) napisz jak efekty bo jestem ciekawa ;)

Diana, ja też zaglądam ale się nie odzywam. Zasłony możesz zrobić do parapetu i przewiązane będą dobrze wyglądały. Dom w kompletnie nie moim stylu, ale ma potencjał :) powinnaś faktycznie za radą innych iść w styl klasyczny połączony z nowoczesnym (z resztą elementy kuchni, jadalnia i salon już takie są:)). Ja brązów nie lubię :( zwłaszcza ciemnych ale uważam, że oprócz ubranek okiennych wszystko jest ok.

Ściany w łazience i kafle z oczywistych powodów :lol2: mi się podobają :D

Hej,

No powiem tak, Jeszcze tam nie mieszkamy więc, o dziecko się nie obawiam bo go tam nie wpuszczam, dopóki ogród nie będzie skończony. Wprowadzimy się nie prędzej niż za miesiąc. Do tego czasu wszystko zdąży uschnąć. Potem to zaorzemy, zagrabimy i posiejemy na razie tylko trawę. Warzywniak będziemy robić dopiero w przyszłym roku i to w innym miejscu. Tam gdzie spryskaliśmy będzie tylko trawa i roślinki, a te zasadzimy dopiero na jesień, albo na wiosnę.

Myślę, że nie zaśmiecamy tematu Dianie ;) Taka informacja też jest skierowana do niej tym bardziej, że dziewczyna jest w ciąży i powinna unikać nawet najmniejszego kontaktu z tym środkiem. Po tym co się naczytałem o nim w necie, zaczynam mieć wyrzuty, że użyłem tego w moim ogrodzie :(

Ale spoko, mam nadzieję, że będzie wszystko ok.

Oj my właśnie planujemy najpierw ekologiczne przekopanie chwastów potem nawiezienie żwiru i pewnie coś najprostszego. Trawa, tuje i donice z kwiatami, gdzie niegdzie iglaczki. Moi rodzice mają gospodarstwo ekologiczne i są różne ekologiczne środki na chwasty, choć nie tak skuteczne.

Podpytam rodziców co i jak i podam mikstury, bo niektóre to z zielsk różnych się robi, a cuchną....

emjot27 Ty mnie pytałeś o umywalkę podwójną i chyba z tego wszystkiego nie odpowiedziałam, więc moim zdaniem nie jest to konieczność, my z mężem chcieliśmy mieć dwie bo ranek to jest ta mała chwila w dniu gdy się widzimy i lubimy wtedy pobyć razem, razem umyć zęby i nie przepychać się przy umywalce. jednak proponuję się zastanowić ile czasu spędzacie w łazience razem, bo jeśli niewiele to chyba jest to zbyteczne. Wy też w razie czego macie 2 łazienki na górze i na dole a my tylko jedną plus WC więc dla nas jest wygodnie, gdy ja się czeszę i maluję mąż może się golić.