mamut 74 15.05.2011 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 witam, mam w planach POŚ , czy odpowietrzenie całego układu wystarczy przy oczyszczalni czy trzeba jeszcze robić wyprowadzenie nad dach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 15.05.2011 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 ZAWSZE trzeba robić odpowietrzenie nad dach. I nieważne nawet, że tak stanowią przepisy ("warunki techniczne"), na podstawie których jest potem m.in. dom odbierany, brak odpowietrzenia kanalizacji na końcu jej ciągu oznacza smród w łazienkach. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajmanxxl 15.05.2011 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 Jarek Ci wszystko wyjaśnił ja tylko dodam że brak odpowietrzenia na końcu instalacji może prowadzić w długim okresie czasu do jej zapchania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beja 15.05.2011 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 witam, mam w planach POŚ , czy odpowietrzenie całego układu wystarczy przy oczyszczalni czy trzeba jeszcze robić wyprowadzenie nad dach? Wyprowadzenie nad dach jest konieczne, żeby wytworzyć naturalny ciąg powietrza - od kominka na końcu drenażu do wylotu na dachu. W przeciwnym wypadku mikroorganizmy w złożu pod drenażem miałyby za mało tlenu i w tych warunkach nie zachodziłaby naturalna redukcja biomasy w okresach "głodu" (noc itp.). Z tego powodu dość szybko mogłoby dojść do zatkania drenażu: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?113269-Preparat-do-czyszczenia-drena%C5%BCu-rozs%C4%85czaj%C4%85cego Co do zatkania samej instalacji, to bzdura. Chyba że robił ją "fachowiec". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts