Darek Opole 25.02.2005 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2005 Kto jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ebi 25.02.2005 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2005 Darek, Piwkoo przeslijcie mi na priva Wasze adresy @, to postaram sie przeslac kilka fotek (jak mi sasiad pozyczy cyfrowke ). pozdr ebi Co do przeprowadzonych zmian w projekcie, to poczyniliśmy ich stosunkowo niewiele: 1) Za namową kierownika budowy obniżyliśmy strop w garażu oraz kotłowni i zmieniliśmy z drewnianego na gęsto-żebrowy. Cel: uzyskaliśmy nad garażem konkretne pomieszczenie gospodarcze (ok. 20m2), w którym będzie pralnio-suszarnia i sauna. Wejście do pomieszczenia przez pokój. 2) Powiększyliśmy taras poprzez dodanie dodatkowej bryły w kształcie kwadratu (ca. 5m2 jeśli się nie mylę) w lewym narożniku pierwotnego tarasu. Efekt: można postawic stół ogrodowy z krzesełkami i poprażyć się na słoneczku. 3) Za namową kierownika zrezygnowaliśmy z tak dużych okien na klatce schodowej. Mamy teraz połowę planowanej szerokości okien na zasadzie szachownicy (jedno okno oświetla górę schodów, drugie dół). Zamiast wstawiac okna, wstawiliśmy luksfery, gdyż przy zabiegowych schodach, byłby problem z ich myciem. 4) Spiżarnię dzielimy na dwie części (dojście od korytaża: tam będą środki czystości; dojście od strony kuchni: spożywka). 5) Powiększone zostały przewody kominowe, gdyż wg. naszego kierownika były za wąskie. Darek, i tu jeszcze jedna istotna zmiana, o ktorej zapomnialam. 6) Wdluzylismy lazienke kosztem sasiedniego pokoju (o ile sie nie myle o pol metra). Oplacalo sie. Lazienka wielkoscia nie rozpuszcza. Wanna z prysznicem nie wejdzie. My postawilismy na prysznic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piwkoo 25.02.2005 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2005 ebi A schody robiłeś murowane, czy zostawiłeś drewniane ?Będziesz wykańczał elewację deskami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Opole 25.02.2005 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2005 Właśnie! Schody i elewacja z desek? Piwkoo! Ebi to kobieta jest! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piwkoo 28.02.2005 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2005 Sorry ebi !! Nie wiem czym sie zasugerowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Opole 03.03.2005 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2005 Czas podnieść Może ktoś nas zauważy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piwkoo 08.03.2005 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2005 ebi - fotki - please Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekczat 10.03.2005 15:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2005 Ebi proszę fotki domu jak to możliwe. Z góry dzięki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Opole 16.03.2005 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2005 Ebi odezwij się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Opole 31.03.2005 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 Ebi! Odezwij się! Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Opole 22.07.2005 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Odebrałem dziś pozwolenie na budowę LMP 60!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piwkoo 22.07.2005 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Gratuluję. Ja już poszukuję ekipy. Zaczynam niestety dopiero na wiosnę. Mam nadzieję że będziemy się wymieniali doświadczeniami. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
volder1 08.02.2006 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 BudujęLMP60. Jestem na etapie stanu surowego otwartego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piwkoo 09.02.2006 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 No nareszcie ktos nowy. Witam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ludzik1977 01.05.2006 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2006 Witam Ja już wybudowałem !!! i mieszkam od roku. Ogólnie jestem zadowolony z wyboru projektu (wybrał bym drugi raz) 1.Co do szerokości garażu rzeczywiście jest wąski poszerzenie o 1 m da duży komfort przy wysiadaniu z dwóch stron 2Co do likwidacji okien w garażu mam obawy są małe (tanie) a świetnie doświetlają garaż 3 rzeczywiście pomieszczenie nad garażem jest dość duże fajnie można wykorzystać np. na siłownie 4 Okna dachowe ja ze względu na duży koszt 8 okien zredukowałem je do 4szt ale za to wstawiłem szerokości 118 czyli powierzchnia doświetlenia ta sama firmy fakro koszt wyszedł jak za 4 okna standardowe o 100zl drożej za sztukę (dekarze zrobili wymian) i rolety do zasłaniania koszt 100zł za sztukę zamontowałem po zamieszkaniu 5-likwidacja spiżarni (słusznie ponieważ przechodząc przez spiżarnię zostaje w niej 1m na zagospodarowanie reszta przechodnia - wejście do garażu z kotłowni - likwidacja wejścia do garażu od frontu (z boku) zrobiłem identycznie jest ok ebi ja zrobiłem standardowe okna na klatce schodowej ( wygląda super duża firana zawinięta w nowoczesnym stylu cały czas się nie mogę nadziwić a jaka oszczędność na oświetleniu jaśniutko) cyt.( Wdluzylismy lazienke kosztem sasiedniego pokoju (o ile sie nie myle o pol metra). Oplacalo sie. Lazienka wielkoscia nie rozpuszcza. Wanna z prysznicem nie wejdzie. My postawilismy na prysznic.) ja bez problemu zmieściłem prysznic narożny 90 i wane na drugim rogu narożną a po wejściu po prawej dwie umywalki wcale nie jest taka mała tylko się wydaje A to co ja jeszcze zmieniłem budynek na piętrze podniosłem o 1 suporek i teraz nie wyobrażam sobie niżej wstawić jakieś biurko czy wannę bez problemu że nie obijesz głowę no i zwiększa się przestrzeń użytkowa Scianki na górze z suporex 12 nie mam zaufania do regipsu salon jest duży przestronny naprawdę ok warto zadbać o odpowiednią wysokość 2,65 moim zdaniem dom jest przestronny jak na swoje gabaryty filary zrobiłem kwadratowe z betonowych bloczków obecnie jestem na etapie polbruku Można by dużo pisać ............................... piter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasyl 02.06.2007 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2007 Witam Na forum jestem nowy.Właśnie otrzymałem pozwolenie na budowę LMP60L .Szkoda tylko że materiały poszły tak bardzo w górę .Planuję ściany postawić z Porothermu 25p+w.Jeżeli mieliście jakieś problemy przy budowie napiszcie abym się mógł ich ustrzec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tokas 14.09.2007 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 Również nosze sie z zakupem tego projektu, choc rozwazam także projekt Bursztyn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielak 1976 18.02.2008 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 Witam Na forum też jestem nowy. Jestem w trakcie budowy LPM 60L (obecnie stan surowy otwarty). Co do uwag odnośnie projektu, przemyślałbym jeszcze raz ustawienie komina. Chętnie porozmawiam z kimś kto już wybudował taki dom. Ludzik1977 a jak wyszła ci ubikacja na dole? nie jest za wąska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts