jewrioszka 10.05.2014 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2014 Nie rozprowadza sie ich nad ogrzewaniem podłogowym nie dlatego że "rozprowadza sie w warstwie styopianu" tylko dlatego że:1. Mają średnicę ok 5 cm, czyli wylewki musiałoby byc 2 cm na rurki od ogrzewania + 5 cm na rurki od odkurzacza + 5 cm na warstwę nośną wylewki razem 12 cm. 2. Koszty ogrzania takiej płyty wzrosły by niepomiernie. Dlatego lepiej żeby poszły w styropianie i ewentualnie stykały sie z rurkami od OP., ale pod nimi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 08.06.2014 14:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 Mało kto już daje tylko 5 cm styro pod podłogę, więc nie ma opcji stykania się rurek OC z rurkami OP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 09.06.2014 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 Mało kto już daje tylko 5 cm styro pod podłogę, więc nie ma opcji stykania się rurek OC z rurkami OP. NIe wiem skąd masz ta informację, ja swoja mam z terenu. Na parterze tak, ale na piętrzy czy poddaszu niema potrzeby dawania więcej niż 5 cm, nadal spotykam 3 cm, a i ostatnio spotkałem 0. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 09.06.2014 16:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 W/g Ciebie nie ma potrzeby dawania więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 09.06.2014 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 ja daję 4-6cm na piętrze. Na parterze 0. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 09.06.2014 17:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 A ile perlitu na parterze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 09.06.2014 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 No 55cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 06.04.2016 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2016 Pojawił sie następca Hide a Hose, jest nim Retra Flex dedykowany do budownictwa tradycyjnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wingerman 06.04.2016 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2016 Czym się różni Retra Flex od Hide a Hose? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 06.04.2016 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2016 (edytowane) Witam klienta:) Zasada działania jest ta sama. Hide-a-Hose jest dedykowany do budownictwa szkieletowego, Retra Flex dla tradycyjnego. Zapewne pamięta Pan że rurę dochodząca do gniazda owijałem wełną lub umieściłem ja w drugiej rurze. Zrobiłem to aby była ona ruchoma, by można było w drugim etapie spasować gniazdo zależnie od grubości tynku.W przypadku Retra Flex od razu montujemy kompletne gniazdo,a klapka ma prawie 2,5 centymetrowa tolerancje na grubość tynku. Więcej tutaj. http://www.bezkurzu.pl/p/blog-page_89.html - porównaniehttp://www.bezkurzu.pl/p/retra-flex_18.html - opis. Edytowane 6 Kwietnia 2016 przez jewrioszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artekpyrlandia 14.01.2017 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2017 Pojawił sie następca Hide a Hose, jest nim Retra Flex dedykowany do budownictwa tradycyjnego. Nie następca tylko chyba jego kopia żeby nie powiedzieć inaczej, następcą jest system nowsza wersja systemu Hide a hose. Mniejsze gniazdo i wąż który wchodzi pod kątem 45 stopni znacznie ułatwi jego wciąganie a co za tym idzie skończy się potrzeba ogromnej siły ssania do poprzedników. System Retraflex ma swoje plusy i minusy oraz wersja Europejska tak zwany Eurobox ( możliwość regulacji do tynku )- wielu sprzedawców pytanych o Hide a hose podaje nową generację Retraflexa a jest to kompletną nie prawdą jest to inna wersja starego systemu innej firmy. Aktualnie HAH wypuścił druga generację zostawiając konkurencję w tyle. A sam fakt że wielu sprzedawców dalej bazuje na wężach amerykańskich tylko potwierdza ich jakość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 15.01.2017 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 (edytowane) Jeśli pierwsze zdjęcie to nowy HaH to: Nadal z tego co widzę HaH jest dedykowany dla budownictwa szkieletowego, świadczy o tym ramka montażowa. Czy to nowe rozwiązanie (wejście 45 stopni) umożliwia jego montaż w ścianie 120mm? Trzeba wykonać więcej czynności w celu załączenia systemu. Blokując wąż kobiety nadal będą łamać paznokcie, a osoby ze zwyrodnieniem stawów będą miały problem. Nadal bazuje na wężach HaH, więc nie wiem skąd ta uwaga . Co do Eurobox, możesz mi jakiś link podesłać? Edytowane 15 Stycznia 2017 przez jewrioszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukasz_Walo 15.01.2017 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 (edytowane) Jeśli pierwsze zdjęcie to nowy HaH to: Nadal z tego co widzę HaH jest dedykowany dla budownictwa szkieletowego, świadczy o tym ramka montażowa. Czy to nowe rozwiązanie (wejście 45 stopni) umożliwia jego montaż w ścianie 120mm? Trzeba wykonać więcej czynności w celu załączenia systemu. Blokując wąż kobiety nadal będą łamać paznokcie, a osoby ze zwyrodnieniem stawów będą miały problem. Nadal bazuje na wężach HaH, więc nie wiem skąd ta uwaga . Co do Eurobox, możesz mi jakiś link podesłać? Jeżeli szukacie więcej informacji o nowym systemu to znajdzie je Pan tutaj. http://vacuflo-polska.pl/hide-a-hose/ Ramka jest na rynek domów szkieletowych a Nowy system Hide a hose, niebieska puszka Eurobox jest przystosowana do budownictwa europejskiego - możliwość regulacji do tynku. Montaż jest dużo prostszy i dodatkowo uszczelnienie gniazda jest jak w tradycyjnym gniazdku - pełna uszczelka co powoduje lepsze uszczelnienie - standardowy włącznik oraz mniejsze gniazdo. Gniazdo zmieści się w ścianie 9cm ( 90 mm) min montażowe. Argumenty z wykonaniem więcej czynności to trochę Pan przesadza a blokada węża jest bardzo dobrym rozwiązaniem, nigdy nie spotkałem osoby która miała by problem z blokadą węża - nawet moja chrześnica nigdy nie miała z tym problemu w wieku 3 lat - dodatkowo nowy system wprowadził dodatkowe rozwiązania Patentowe ponieważ poprzednie wygasły i większość firm zrobiła kopie oryginalnego systemu - a co najważniejsze zatynkowana w ścianie zostaje tylko puszka montażowa . Edytowane 16 Stycznia 2017 przez Lukasz_Walo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 15.01.2017 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Ja spotkałem, w przeciwieństwie do innych utrzymuje kontakt z użytkownikami.. Dlatego o tym Piszę. Załączenie to nie jest jeden ruch jak w RF. Łukasz przestań siać spamem piszesz wszędzie czy potrzeba czy nie potrzeba, gubisz sie w tym co piszesz, co niejednokrotnie Ci wykazano. Brak Ci konsekwencji. Nie będę z Toba prowadził żadnej polemiki. Chcesz znowu namieszać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukasz_Walo 16.01.2017 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 (edytowane) Rozumiem że jest Pan jedynym instalatorem na tym forum który utrzymuje kontakt z klientami bardzo ciekawie Pan buduje swoje wiadomości ale nie dążę do sprzeczek z Panem. Jeżeli jesteśmy w temacie systemu Hide a hose, to nie rozumiem dlaczego pisze pan o Retraflex, to są dwa zupełnie inne systemy bazujące na chowaniu węża do rury instalacyjnej. Podsyłam film dla zainteresowanych jakie to prosty SYSTEM HIDE A HOSE 1 genracja wg Pana Irka Bielenika na targach poznańskich, na stoisku firmy z która to Pan współpracuje - a nagle to Państwo zmieniliście zdanie a nie ja więc takie uwagi proszę zachować dla siebie System Hide a hose i Retraflex są identyczne i jedynym udogodnieniem wprowadzonym w Retraflexie jest regulacja do tynku - ale jest to uzyskane kosztem zamurowania w ścianie mechanizmu blokady ? Jest to system który stanąłby pomiędzy starszą wersją a nową wersją Hide a hose - zamontowałem kilka retraflexów, kilka Personal Hose i powiem Panu szczerze że różnicy nie widzę w porównaniu do oryginalnego hide a hose pierwszej generacji. Bardzo proszę aby przestał Pan odbierać moje posty jako atak personalny tylko zacząć solidnie i rzetelnie opisywać fakty - rozumiem że gdyby został Pan sam na tym forum było by najlepiej i tylko Państwa produkty byłyby wychwalane w niebiosy ale są również inne firmy i inne rozwiązania lepsze i gorsze. A gdyby chciałby mi Pan zarzucić marketing to aktualnie nie posiadamy w sprzedaży systemu chowanego w ścianę żadnej firmy. Edytowane 16 Stycznia 2017 przez Lukasz_Walo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PAG 16.01.2017 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 (edytowane) System Hide a hose i Retraflex są identyczne i jedynym udogodnieniem wprowadzonym w Retraflexie jest regulacja do tynku - ale jest to uzyskane kosztem zamurowania w ścianie mechanizmu blokady ? . Bardzo dobrze Pan mówi o plusach ale przemilcza pan inne sprawy - czy nie prawdą jest że już się zdarzyły przypadki wykuwania puszek ze ściany z powodu uszkodzonego mechanizmu ? Jest to system który stanąłby pomiędzy starszą wersją a nową wersją Hide a hose - zamontowałem kilka retraflexów, kilka Personal Hose i powiem Panu szczerze że różnicy nie widzę w porównaniu do oryginalnego hide a hose pierwszej generacji. Panie Łukaszu, znów zaczyna Pan swój marketingowy bełkot, który nie jest prawdą. System Retraflex posiada wymienny mechanizm blokady węża mocowany na czterech śrubach. Łatwy w montażu i demontażu. Wklejam zdjęcie, które można znaleźć na oficjalnej stronie: {moderowano} Zwracam się z pytaniem gdyż zastanawia mnie pewna kwestia dotycząca promocji Hide-A-Hose 2. Czy produkt jest dostępny w Polsce? Czy mieli Panowie okazję go montować i uzyskać feedback ze strony swoich klientów? Edit: Edytowane 17 Stycznia 2017 przez PAG Zdjęcie zawiera treści reklamowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukasz_Walo 16.01.2017 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 (edytowane) Panie Łukaszu, znów zaczyna Pan swój marketingowy bełkot, który nie jest prawdą. Zwracam się z pytaniem gdyż zastanawia mnie pewna kwestia dotycząca promocji Hide-A-Hose 2. Czy produkt jest dostępny w Polsce? Czy mieli Panowie okazję go montować i uzyskać feedback ze strony swoich klientów? Patrząc na Państwa stronę "wielki slogan Jedyny system przygotowany do Europejskiej technologi domów też chyba jest marketingowym bełkotem" System oczywiście jest dostępny i zamontowałem już kilkanaście instalacji na tej puszcze i z powodzeniem się to sprawdza - aktualnie czekamy bo system jest faktycznie trudno dostępny w Polsce ze względu na swoją dość wygórowana cenę musimy ściągać go z Niemiec. Ściągamy go tylko dla swoich klientów. Ale razem z Pana firmą tworzyliśmy grunt dla tego systemu, marketing, montowaliśmy pierwsze instalacje około 3 lat temu a tu nagle kosztem oryginalnego systemu próbujecie wypromować swój autorski tak samo jak z jednostkami ciągle miga się Vacuflo=Cyclovac - Tak to jest marketing! To są dwa różne systemy, doszedł jeszcze 3 typ - LEO TWIST i każdy powinien być rozpatrywany indywidualnie. Nikt nie twierdzi że któryś z systemów się nie sprawdza ale cały czas zamiast rozkrecić marketing swoich produktów widzę i słyszę od swoich klientów to "To jest to samo i lepsze , to jest lepsza generacja, ten produkt zastąpiliśmy tym " tak naprawdę pierwszym systemem tego typu był system Hide a hose. Edytowane 16 Stycznia 2017 przez Lukasz_Walo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PAG 17.01.2017 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2017 Kosztem oryginalnego produktu przeznaczonego dla domów w technologii szkieletowej [Hide-A-Hose] klienci otrzymali oryginalny produkt dla domów w technologi tradycyjnej (murowanych) [Retraflex]. Lepiej wykonany, bardziej niezawodny. A Pan się dalej będzie upierał, że nie bo to nie Vacuflo. Może i Hide-A-Hose był pierwszy ale jest przestarzały i nie przystosowany na rynek europejski co go skreśla.Z drugą wersją systemu się jeszcze nie widziałem. Ocenie jak zobaczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukasz_Walo 17.01.2017 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2017 (edytowane) Kosztem oryginalnego produktu przeznaczonego dla domów w technologii szkieletowej [Hide-A-Hose] klienci otrzymali oryginalny produkt dla domów w technologi tradycyjnej (murowanych) [Retraflex]. Lepiej wykonany, bardziej niezawodny. A Pan się dalej będzie upierał, że nie bo to nie Vacuflo. Może i Hide-A-Hose był pierwszy ale jest przestarzały i nie przystosowany na rynek europejski co go skreśla. Z drugą wersją systemu się jeszcze nie widziałem. Ocenie jak zobaczę. System hide a hose ma swojego właściciela i producenta i nie jest nią firma Vacuflo, a to że Pan nie widział to już Pana sprawa bo system był juz na targach Poznańskich w tamtym raku razem z waszym systemem na stoisku innej firmy działał bardzo dobrze co docenili klienci jak również system Leo Twist. Lepiej wykonany i niezawodny to tylko Pana zdanie System HaH wprowadził nowszą wersję systemu dostosowując się do doświadczeń instalatorów - dlatego chociażby wycofano się z dużej uszczelki dookoła ramki a zastosowano jednolitą uszczelkę znaną z tradycyjnych gniazd. A kąt wciągania węza z 90 zmniejszono do 45 stopni co w tym przypadku przy zastosowaniu nawet najmniejszych jednostek pozwala na chowanie węza. Ja akurat przetestowałem 2x 9 m węza na jednostce najmniejszej by-pass z firmy Optimus a 2 x 12 metrowe węze w pokrowcach ( chowane do góry ) spokojnie obsługuje Fc670 - i to jest plus tego systemu - droższy bo wszystko jest z oryginalnego sytemu HAH ale poźniej na jednostce można zaoszczędzić a nie walić największe lub dwusilnikowe bez potrzeby. To są oszczędności rzędu 2000-3000 tysiecy zł Dodatkowo regulacja jest zrobiona na uszczelce gniazda ssącego, dlatego zamontowana puszka na krzywej ścianie nie stanowi problemu, gniazdo dopasowuje się później do tynku. Edytowane 17 Stycznia 2017 przez Lukasz_Walo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PAG 17.01.2017 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2017 A Pan się dalej będzie upierał, że nie bo to nie Vacuflo. To była ironia.. Z tego co Pan napisał wynika, że żadnych nowości HAH2 nie wprowadza na rynek a jedynie próbuje dorównać Retraflexowi, który pierwszą generację HAH zostawił daleko w tyle. Jeżeli chodzi o stosowanie najmniejszych jednostek w systemach chowanego węża to wystarczy ograniczyć liczbę łuków w instalacji i efekt mamy ten sam. Koszt samej instalacji również nam wtedy spada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts