Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Hide a hose

surgi22

Recommended Posts

Nie rozprowadza sie ich nad ogrzewaniem podłogowym nie dlatego że "rozprowadza sie w warstwie styopianu" tylko dlatego że:

1. Mają średnicę ok 5 cm, czyli wylewki musiałoby byc 2 cm na rurki od ogrzewania + 5 cm na rurki od odkurzacza + 5 cm na warstwę nośną wylewki razem 12 cm.

2. Koszty ogrzania takiej płyty wzrosły by niepomiernie.

Dlatego lepiej żeby poszły w styropianie i ewentualnie stykały sie z rurkami od OP., ale pod nimi.

• 4 weeks później...
  • Odpowiedzi 64
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mało kto już daje tylko 5 cm styro pod podłogę, więc nie ma opcji stykania się rurek OC z rurkami OP.

NIe wiem skąd masz ta informację, ja swoja mam z terenu.

Na parterze tak, ale na piętrzy czy poddaszu niema potrzeby dawania więcej niż 5 cm, nadal spotykam 3 cm, a i ostatnio spotkałem 0.

• 1 year później...

Witam klienta:)

Zasada działania jest ta sama.

Hide-a-Hose jest dedykowany do budownictwa szkieletowego, Retra Flex dla tradycyjnego. Zapewne pamięta Pan że rurę dochodząca do gniazda owijałem wełną lub umieściłem ja w drugiej rurze. Zrobiłem to aby była ona ruchoma, by można było w drugim etapie spasować gniazdo zależnie od grubości tynku.W przypadku Retra Flex od razu montujemy kompletne gniazdo,a klapka ma prawie 2,5 centymetrowa tolerancje na grubość tynku. Więcej tutaj.

http://www.bezkurzu.pl/p/blog-page_89.html - porównanie

http://www.bezkurzu.pl/p/retra-flex_18.html - opis.

Edytowane przez jewrioszka

• 9 months później...
Pojawił sie następca Hide a Hose, jest nim Retra Flex dedykowany do budownictwa tradycyjnego.

Nie następca tylko chyba jego kopia żeby nie powiedzieć inaczej, następcą jest system nowsza wersja systemu Hide a hose. Mniejsze gniazdo i wąż który wchodzi pod kątem 45 stopni znacznie ułatwi jego wciąganie a co za tym idzie skończy się potrzeba ogromnej siły ssania do poprzedników.

System Retraflex ma swoje plusy i minusy

HS5000-Central-Vacuum-Kit.jpg

DSC_0147.JPG

oraz wersja Europejska tak zwany Eurobox ( możliwość regulacji do tynku )- wielu sprzedawców pytanych o Hide a hose podaje nową generację Retraflexa a jest to kompletną nie prawdą jest to inna wersja starego systemu innej firmy. Aktualnie HAH wypuścił druga generację zostawiając konkurencję w tyle. A sam fakt że wielu sprzedawców dalej bazuje na wężach amerykańskich tylko potwierdza ich jakość.

Jeśli pierwsze zdjęcie to nowy HaH to:

Nadal z tego co widzę HaH jest dedykowany dla budownictwa szkieletowego, świadczy o tym ramka montażowa.

Czy to nowe rozwiązanie (wejście 45 stopni) umożliwia jego montaż w ścianie 120mm?

Trzeba wykonać więcej czynności w celu załączenia systemu.

Blokując wąż kobiety nadal będą łamać paznokcie, a osoby ze zwyrodnieniem stawów będą miały problem.

Nadal bazuje na wężach HaH, więc nie wiem skąd ta uwaga :).

Co do Eurobox, możesz mi jakiś link podesłać?

Edytowane przez jewrioszka

Jeśli pierwsze zdjęcie to nowy HaH to:

Nadal z tego co widzę HaH jest dedykowany dla budownictwa szkieletowego, świadczy o tym ramka montażowa.

Czy to nowe rozwiązanie (wejście 45 stopni) umożliwia jego montaż w ścianie 120mm?

Trzeba wykonać więcej czynności w celu załączenia systemu.

Blokując wąż kobiety nadal będą łamać paznokcie, a osoby ze zwyrodnieniem stawów będą miały problem.

Nadal bazuje na wężach HaH, więc nie wiem skąd ta uwaga :).

Co do Eurobox, możesz mi jakiś link podesłać?

Jeżeli szukacie więcej informacji o nowym systemu to znajdzie je Pan tutaj. http://vacuflo-polska.pl/hide-a-hose/

Ramka jest na rynek domów szkieletowych a Nowy system Hide a hose, niebieska puszka Eurobox jest przystosowana do budownictwa europejskiego - możliwość regulacji do tynku. Montaż jest dużo prostszy i dodatkowo uszczelnienie gniazda jest jak w tradycyjnym gniazdku - pełna uszczelka co powoduje lepsze uszczelnienie - standardowy włącznik oraz mniejsze gniazdo.

Gniazdo zmieści się w ścianie 9cm ( 90 mm) min montażowe.

Argumenty z wykonaniem więcej czynności to trochę Pan przesadza a blokada węża jest bardzo dobrym rozwiązaniem, nigdy nie spotkałem osoby która miała by problem z blokadą węża - nawet moja chrześnica nigdy nie miała z tym problemu w wieku 3 lat - dodatkowo nowy system wprowadził dodatkowe rozwiązania Patentowe ponieważ poprzednie wygasły i większość firm zrobiła kopie oryginalnego systemu - a co najważniejsze zatynkowana w ścianie zostaje tylko puszka montażowa .

Edytowane przez Lukasz_Walo

Ja spotkałem, w przeciwieństwie do innych utrzymuje kontakt z użytkownikami.. Dlatego o tym Piszę. Załączenie to nie jest jeden ruch jak w RF. Łukasz przestań siać spamem piszesz wszędzie czy potrzeba czy nie potrzeba, gubisz sie w tym co piszesz, co niejednokrotnie Ci wykazano. Brak Ci konsekwencji. Nie będę z Toba prowadził żadnej polemiki.

Chcesz znowu namieszać?

Rozumiem że jest Pan jedynym instalatorem na tym forum który utrzymuje kontakt z klientami bardzo ciekawie Pan buduje swoje wiadomości ale nie dążę do sprzeczek z Panem. Jeżeli jesteśmy w temacie systemu Hide a hose, to nie rozumiem dlaczego pisze pan o Retraflex, to są dwa zupełnie inne systemy bazujące na chowaniu węża do rury instalacyjnej.

Podsyłam film dla zainteresowanych jakie to prosty SYSTEM HIDE A HOSE 1 genracja wg Pana Irka Bielenika na targach poznańskich, na stoisku firmy z która to Pan współpracuje - a nagle to Państwo zmieniliście zdanie a nie ja więc takie uwagi proszę zachować dla siebie :)

System Hide a hose i Retraflex są identyczne i jedynym udogodnieniem wprowadzonym w Retraflexie jest regulacja do tynku - ale jest to uzyskane kosztem zamurowania w ścianie mechanizmu blokady ? Jest to system który stanąłby pomiędzy starszą wersją a nową wersją Hide a hose - zamontowałem kilka retraflexów, kilka Personal Hose i powiem Panu szczerze że różnicy nie widzę w porównaniu do oryginalnego hide a hose pierwszej generacji.

Bardzo proszę aby przestał Pan odbierać moje posty jako atak personalny tylko zacząć solidnie i rzetelnie opisywać fakty - rozumiem że gdyby został Pan sam na tym forum było by najlepiej i tylko Państwa produkty byłyby wychwalane w niebiosy ale są również inne firmy i inne rozwiązania lepsze i gorsze. A gdyby chciałby mi Pan zarzucić marketing to aktualnie nie posiadamy w sprzedaży systemu chowanego w ścianę żadnej firmy.

System Hide a hose i Retraflex są identyczne i jedynym udogodnieniem wprowadzonym w Retraflexie jest regulacja do tynku - ale jest to uzyskane kosztem zamurowania w ścianie mechanizmu blokady ? . Bardzo dobrze Pan mówi o plusach ale przemilcza pan inne sprawy - czy nie prawdą jest że już się zdarzyły przypadki wykuwania puszek ze ściany z powodu uszkodzonego mechanizmu ? Jest to system który stanąłby pomiędzy starszą wersją a nową wersją Hide a hose - zamontowałem kilka retraflexów, kilka Personal Hose i powiem Panu szczerze że różnicy nie widzę w porównaniu do oryginalnego hide a hose pierwszej generacji.

Panie Łukaszu, znów zaczyna Pan swój marketingowy bełkot, który nie jest prawdą.

System Retraflex posiada wymienny mechanizm blokady węża mocowany na czterech śrubach. Łatwy w montażu i demontażu.

Wklejam zdjęcie, które można znaleźć na oficjalnej stronie:

{moderowano}

Zwracam się z pytaniem gdyż zastanawia mnie pewna kwestia dotycząca promocji Hide-A-Hose 2.

Czy produkt jest dostępny w Polsce? Czy mieli Panowie okazję go montować i uzyskać feedback ze strony swoich klientów?

Edit:

Retraflex.jpg

Edytowane przez PAG
Zdjęcie zawiera treści reklamowe.

Panie Łukaszu, znów zaczyna Pan swój marketingowy bełkot, który nie jest prawdą.

Zwracam się z pytaniem gdyż zastanawia mnie pewna kwestia dotycząca promocji Hide-A-Hose 2.

Czy produkt jest dostępny w Polsce? Czy mieli Panowie okazję go montować i uzyskać feedback ze strony swoich klientów?

Patrząc na Państwa stronę "wielki slogan Jedyny system przygotowany do Europejskiej technologi domów też chyba jest marketingowym bełkotem"

System oczywiście jest dostępny i zamontowałem już kilkanaście instalacji na tej puszcze i z powodzeniem się to sprawdza - aktualnie czekamy bo system jest faktycznie trudno dostępny w Polsce ze względu na swoją dość wygórowana cenę musimy ściągać go z Niemiec. Ściągamy go tylko dla swoich klientów. Ale razem z Pana firmą tworzyliśmy grunt dla tego systemu, marketing, montowaliśmy pierwsze instalacje około 3 lat temu a tu nagle kosztem oryginalnego systemu próbujecie wypromować swój autorski tak samo jak z jednostkami ciągle miga się Vacuflo=Cyclovac - Tak to jest marketing! To są dwa różne systemy, doszedł jeszcze 3 typ - LEO TWIST i każdy powinien być rozpatrywany indywidualnie.

Nikt nie twierdzi że któryś z systemów się nie sprawdza ale cały czas zamiast rozkrecić marketing swoich produktów widzę i słyszę od swoich klientów to "To jest to samo i lepsze , to jest lepsza generacja, ten produkt zastąpiliśmy tym " tak naprawdę pierwszym systemem tego typu był system Hide a hose.

Kosztem oryginalnego produktu przeznaczonego dla domów w technologii szkieletowej [Hide-A-Hose] klienci otrzymali oryginalny produkt dla domów w technologi tradycyjnej (murowanych) [Retraflex]. Lepiej wykonany, bardziej niezawodny. A Pan się dalej będzie upierał, że nie bo to nie Vacuflo.

Może i Hide-A-Hose był pierwszy ale jest przestarzały i nie przystosowany na rynek europejski co go skreśla.

Z drugą wersją systemu się jeszcze nie widziałem. Ocenie jak zobaczę.

Kosztem oryginalnego produktu przeznaczonego dla domów w technologii szkieletowej [Hide-A-Hose] klienci otrzymali oryginalny produkt dla domów w technologi tradycyjnej (murowanych) [Retraflex]. Lepiej wykonany, bardziej niezawodny. A Pan się dalej będzie upierał, że nie bo to nie Vacuflo.

Może i Hide-A-Hose był pierwszy ale jest przestarzały i nie przystosowany na rynek europejski co go skreśla.

Z drugą wersją systemu się jeszcze nie widziałem. Ocenie jak zobaczę.

System hide a hose ma swojego właściciela i producenta i nie jest nią firma Vacuflo, a to że Pan nie widział to już Pana sprawa bo system był juz na targach Poznańskich w tamtym raku razem z waszym systemem na stoisku innej firmy :) działał bardzo dobrze co docenili klienci jak również system Leo Twist.

Lepiej wykonany i niezawodny to tylko Pana zdanie :)

System HaH wprowadził nowszą wersję systemu dostosowując się do doświadczeń instalatorów - dlatego chociażby wycofano się z dużej uszczelki dookoła ramki a zastosowano jednolitą uszczelkę znaną z tradycyjnych gniazd.

A kąt wciągania węza z 90 zmniejszono do 45 stopni co w tym przypadku przy zastosowaniu nawet najmniejszych jednostek pozwala na chowanie węza. Ja akurat przetestowałem 2x 9 m węza na jednostce najmniejszej by-pass z firmy Optimus a 2 x 12 metrowe węze w pokrowcach ( chowane do góry ) spokojnie obsługuje Fc670 - i to jest plus tego systemu - droższy bo wszystko jest z oryginalnego sytemu HAH ale poźniej na jednostce można zaoszczędzić a nie walić największe lub dwusilnikowe bez potrzeby. To są oszczędności rzędu 2000-3000 tysiecy zł

Dodatkowo regulacja jest zrobiona na uszczelce gniazda ssącego, dlatego zamontowana puszka na krzywej ścianie nie stanowi problemu, gniazdo dopasowuje się później do tynku.

A Pan się dalej będzie upierał, że nie bo to nie Vacuflo.

To była ironia..

Z tego co Pan napisał wynika, że żadnych nowości HAH2 nie wprowadza na rynek a jedynie próbuje dorównać Retraflexowi, który pierwszą generację HAH zostawił daleko w tyle.

Jeżeli chodzi o stosowanie najmniejszych jednostek w systemach chowanego węża to wystarczy ograniczyć liczbę łuków w instalacji i efekt mamy ten sam. Koszt samej instalacji również nam wtedy spada.