solarisgs 16.05.2011 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Dzień dobry, mam następujące pytanie:czy wizja ocieplenia budynku zaczynając od środka (czyli tam gdzie się mieszka) tynk - pustak - folia kubełkowa - styropian - deski jest dobra? Chodzi mi tu przede wszystkim o folie kubełkową którą stosuje się do izolacji fundamentu od podłoża ,a dodam że budynek (jego ściana) nie jest pod ziemią, ale tłumacząc się dlaczego o tym pomyślałem to fakt że ściana według mojej myśli będzie się pocić na zewnątrz więc przez szczelinę między pustakiem a folią będzie mogła ta wilgoć uciekać a dom będzie odizolowany z zewnątrz styropianem i obity ładnie deskami , a wiadomo że styropian i deski (polakierowane) też nie oddychają. Czy tak można? Czy moja wizja jest słuszna?Z góry dziękuje za odpowiedź.Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orko 21.05.2011 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2011 Problemem jest wilgoć wytwarzana przez mieszkańców, która przez taką folię nie przejdzie. Jak dołożysz do swojej idei jeszcze szczelne plastikowe okna oraz protezę wentylacji w postaci zatykanych na zimę kratek (bo przecież wieje chłodem) to będziesz miał gwarantowany remont co parę lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antech 21.05.2011 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2011 Folia kubełkowa to nie jest izolatorBedziesz miał poprostu ścianę z sidingu drewnianego.Wilgoś..nadmiar jej..odprowadza sie przez wentylacje nie przez sciany, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts