Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kuchnia "okaz" :lol2: - w takim kolorku jeszcze nie widziałam ;). I tak jak Yokasta dziurek nie lubię :no: - dlatego Wam jeszcze nie wstawiłam wizualizacji mojej kuchni bo pan -mimo że zaznaczyłam że wszystkie fronty gładkie - powstawiał mi w swojej inwencji twórczej gdzieniegdzie właśnie takie kratkowane fronty :o....
:lol2: ale żeśmy się zgrały :lol2: ja też nie lubię dziurkowanych frontów i miętowy kolor na frontach kojarzy mi się jakoś plastikowo i PRLowsko ale ta o dziwo wyglądała fajnie :yes: może przez tą tapetę w i niebieskie dodatki. Druga z kolei miała miętowe ściany i płytki w miętowe paseczki jak by rysowane odręcznie więc pstryknęłam zdjęcie, może kogoś zainspiruje :lol: U nas meble raczej zostaną białe bo miętowe fronty nijak mi się zgrają z czerwoną cegłą. Ale jak ktoś planuje białą cegiełkę to będzie super, z chęcią obejrzałabym taką kuchnie na forum :lol:
Miętowy ciekawym kolorkiem jest :yes:. U mnie na pierwszej stronie w inspiracjach jest kuchnia z taką ciemną zielenią - i brałam ja przez pewien czas jako potencjalnego kandydata na kolor części szafek do kuchni ;)

Witam, dzisiaj przeczytałam cały wątek - super się zapowiada. Jestem pod wrażeniem wizualizacji i ich dopracowania. Muszę się koniecznie przymierzyć to tego programu, bo jak na razie to układam w głowie i rysuję na papierze:) Tak trochę pierwotnie, ale mam nadzieję że się wkrótce przełamię:)

TwoOfUs - mam pytanie co do parapetów wewnętrznych, macie już wybrane? Ja mam podobną kolorystykę okien (orzech) i właśnie jestem na etapie dobierania parapetów wew. Podobają mi się drewniane, ale stolarz nam przedstawił taką cenę, że na chwilę aktualną szukamy inny opcji.

Sharlotka - to ceny masz przyzwoite, ja przed chwilą pisałam na forum u Yokasty że nam wycenił stolarz na ok 300 zł, dlatego nawet zaczęłam patrzeć na parpety z MDFu lub inne tego typu:( Choć drewno to drewno i basta:) A masz od stolarza te parapety czy inne źródło?
:o nasze mają 4 czy 4,5 cm grubości, głębokość 22 cm (albo głębsze, nie pamiętam dokładnie), długość 90 cm, lite dębowe drewno - 50 zł za sztukę :wiggle:. W cenie lakierowanie na kolor okien....
Yokasta - super grubość, ja myślałam, że min dam 3 cm, a 4 cm to marzenie. Może mi polecisz swojego stolarza, nawet zapłacę za przesyłkę kurierem:) Przy takiej cenie to i tak to będzie opłacalne:)

Raczej tak :yes: chyba nie robi się parapetów z litego kawałka drewna?

Parapety robiła nam firma od schodów, miejscowy tartak połączony ze stolarnią :) mają własne drewno no i robili dwie roboty, chyba stąd ta cena. Budowlańcy pcv nam wycenili na 80 zł za parapet ;).

Edytowane przez yokasta

A bo ja wiem? Się douczam na forum:lol2:

W każdym razie cenę miałaś obłędną - bo rozumiem, że te parapety nie z sosny naszej polskiej, a np. z dębu czy meranti?

Będę szukała w takim razie tańszej oferty, niż mam.

Od dostawcy okien (drewnianych) - parapety w litego drewna klejonego warstwowo. 300 zł za metr to jakiś kosmos!!!!!!!!!

To niestety zwyczajowa cena za parapety drewniane:mad:

My płaciliśmy dużo taniej bo robił nam je wykonawca kuchni i idealnie dobrał kolor. Szukaj Aniu taniej:yes: