Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

:wave:

Hura będą podłogi :D

 

Ja niestety na gałeczkach się nie znam TUTAJ jedną znalazłam. Kolor mleczny - to chyba biały? :D

  • Odpowiedzi 3,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mi też podobają się kwadraty.. a wizualki..no cóż.... standardowo perfekcyjne ;)

ceramiczne gałki w kuchni to świetny wybór :yes:

mi teraz sen z powiek spędza układ szafek w mojej kuchni, więc do samych gałek dojdę pewnie za pare..yy..dziesiąt dni...:rolleyes: ale też skłaniam się ku porcelanowym

To teraz panowie układający nie będą mieli wymówki, że źle coś zrozumieli :lol2:

Oj dziewczyny :lol: teraz fachowcy są bardzo wymagający wobec inwestora ;)

Z panem od płytek spotkaliśmy się w marcu i pokazywaliśmy mu wizualki, żeby łatwiej było wytłumaczyć co i jak ma być. Pan po wizycie poprosił wizualki na maila i o kontakt skype :) W weekend łączył się z nami ze trzy razy żeby na 100% wszystko było jasne. Na budowie spotkał się jeszcze z moim ojcem i on przekazał nam że pan sugerował, że przydał by się projekcik podłóg :o No to co miał zrobić inwestor? dostosował się i projekcik stworzył :p Misiek żartował sobie, że się czuje jak by sam układał :lol2:

Nad kwadratami myśleliśmy taż na całej powierzchni ale w wiatrołapie i gabinecie słabo wypadały więc będzie pół na pół ;)

Two fajnie że przemieszaliście te płyteczki - jak zwykle niebanalnie :yes:

Takich inwestorów jak Wy to ze świecą szukać :lol2:

 

Dzięki za płytki :hug: ale chyba nie powinnam już się więcej łudzić :(

Dziewczyny jest problem :cool: zobaczyłam dziś z rana jeszcze inne ułożenie moich płytek i mam ogromną ochotę zrobić tak u siebie :)

Kwadraty oczywiście zostają ale w miejscu gdzie miała być mijanka mogło by być tak:

 

http://www.infloral.pl/murator/plytkiulozenienowe.jpg

 

Panowie jeszcze nie zaczęli tej części więc można jeszcze zmienić koncepcje. Zmieniać?

 

Wg mnie to ułożenie bardziej pasowało by do kwadratów bo jest spokojniejsze no i jakoś tak mnie zauroczyło :oops: mąż się śmieje że muszę być w ciąży bo ciągle zmieniam zadnie i mam zachcianki :lol2: dzisiaj zachciało mi się ciasta arbuzowego :p będę robić wieczorkiem http://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/household/smileys-household-965238.gif

 

 

 

Edit: Tak by to wyglądało.

 

http://www.infloral.pl/murator/podlogaulozenienowe2.png

Edytowane przez TwoOfUs
Druga propozycja - super! Przypomnij mi, proszę, bo nie jestem na bieżąco i już mi się wątki mylą - czy Ty będziesz miała takie drewnopodobne płytki z poprzecieranymi napisami?

Napisów nie będzie ... akurat tutaj :) Płytki owszem są drewnopodobne, poprzecierane czerń z szarością. Wyglądają podobnie do tych na inspiracji którą wkleiłam.

Z napisami mam szaro-czarne panele do sypialni :)

 

Fajnie, że ci się podoba :D mam już jeden głos na tak. Mąż oczywiście stwierdził że mu obojętne :p

Edytowane przez TwoOfUs

Ale wszyscy zgodni :wiggle: czyli zmieniamy :cool:

 

Pisałam rano, że zachciało mi się ciasta arbuzowego... no i z ciasta nici :cry:

Zrobiłam spód do ciasta, zmiksowałam arbuza w międzyczasie mąż rozpuścił mi żelatynę i kiedy ja układałam spód w foremce mąż miał wymieszać żelatynę z masą serowo-arbuzową. Coś mnie podkusiło żeby spróbować tej masy no i się okazało... że misiek wymieszał ciasto z żelatyną do mięs, doprawioną na słono i wołowo :lol2: ci faceci, nawet w cieście musi być mięso :p

Jestem na TAK, zmieniaj ułożenie podłogi- ta wklejona przez Joannk jest cudna. Osobiście za "mijankami" nie przepadam a porównując te dwie podłogi to nowa wersja baaardzo efektowna ale nie przesadzona.
no i się okazało... że misiek wymieszał ciasto z żelatyną do mięs, doprawioną na słono i wołowo :lol2:

 

Ciasto wołowo-arbuzowe :rotfl:

 

Podziel się przepisem!

Ale na to oryginalne, bez wołowiny!

Ja tez głosuje za zmianą ;)

ale będzie piknie

oryginalnie i niestandardowo http://forum.barcis.pl/images/smilies/zauroczona.gifhttp://forum.barcis.pl/images/smilies/zauroczona.gif

Wzór na podłogi zmieniony :cool: wczoraj nowy projekcik poleciał do wykonawcy.

 

A od dziś mój facet stracony http://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/flags/smileys-flags-371002.gifhttp://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/flags/smileys-flags-371002.gifhttp://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/flags/smileys-flags-371002.gif http://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/flags/smileys-flags-371002.gifhttp://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/flags/smileys-flags-371002.gifhttp://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/cheerleading/smileys-cheerleading-151859.gifhttp://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/sports/smileys-sports-486022.gifhttp://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/cheerleading/smileys-cheerleading-151859.gifhttp://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/flags/smileys-flags-371002.gifhttp://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/flags/smileys-flags-371002.gifhttp://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/flags/smileys-flags-371002.gifhttp://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/flags/smileys-flags-371002.gifhttp://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/flags/smileys-flags-371002.gif nawet rano, w ramach solidarności z naszymi piłkarzami, poleciał grać w piłkę z międzynarodowym towarzystwem z pracy :)

 

Dla Narendil przepis na ciasto wołowo-arbuzowe :rotfl:

Ciasto to jest wersja sernika na zimno, idealne dla takich jak ja czyli nie posiadających piekarnika ;)

Do ciasta potrzebujemy:

 

500g arbuza

1 cytrynę

2 łyżeczki cukru waniliowego

6 łyżek cukru zwykłego

300g twarogu śmietankowego (w PL dawałam Presidenta a tutaj nie znalazłam więc w roli serka wystąpił mascarpone :))

2 szklanki słodkiej śmietany 30%

12 listków żelatyny

szklanka nektaru z porzeczki, aronii, lub innego kwaśnego owocka pasującego do arbuza :)

na spód

200g herbatników

125g miękkiego masła

 

Masło trzeba zostawić na trochę na zewnątrz żeby było miękkie. Herbatniki mooocno kruszymy a następnie mieszamy z masłem na jednolitą masę którą układamy na dnie foremki. Wstawiamy do lodówki i zabieramy się za masę serową :)

 

Arbuza oddzielamy od skórki i oczyszczamy z pestek. Paskudna robota, najlepiej zatrudnić męża :p

Połowę arbuza zostawiamy do dekoracji wierzchu, drugą połowę miksujemy. Do zmiksowanego arbuza dodajemy sok z cytryny, cukier waniliowy i cukier zwykły.

Ubijamy śmietanę :)

Namaczamy w zimnej wodzie 10 listków żelatyny, gdy napęcznieją rozpuszczamy je w małej ilości zmiksowanego arbuza lekko podgrzewając na kuchence. Dobrze rozpuszczoną łączymy z resztą zmiksowanego arbuza.

Gdy masa arbuzowa zacznie tężeć dodajemy do niej twarożek i mieszamy by uzyskać gładką masę następnie całość łączymy z ubitą śmietaną delikatnie mieszając.

Gotową masę serowo-arbuzową wykładamy do foremki na gotowy już spód i zostawiamy w lodówce na ok 2 godziny.

W międzyczasie namaczamy pozostałe dwa listki żelatyny i gdy napęcznieją, rozpuszczamy w szklance soku z porzeczki lekko podgrzewając.

Z pozostawionego do dekoracji arbuza wycinamy ulubione kształty i układamy na stężałej masie serowo-arbuzowej. Na wierzch wylewamy przygotowaną galaretkę. Wstawiamy do lodówki, czekamy aż stężeje i zajadamy się aż pękniemy :p

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...