Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Trochę rustykalnie,odrobinę glamour, ciut barokko :)

Recommended Posts

Two, ja lubię kiedy listwy współgrają kolorystycznie z opaskami, także moim zdaniem jeśli szare drzwi to i szare listwy :) Tylko czy dobrze rozumiem, że wtedy drzwi i listwy byłyby szare, okna brązowe, a parapety białe? Kurcze, chyba trochę ryzykowny mix ;) Białe byłyby najmniej problematyczne :)

• Odpowiedzi 3,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A takie? 645,75 zł brutto za skrzydło wg ceny katalogowej. Wiem, że inne, ale też proste, fajne i białe:

http://www.invado.pl/sites/default/files/doors/7_0.jpg

Przecież PolSkone Sempre (te, które wstawiłaś w graficie) są w wersji białej. Czemu ich nie bierzesz pod uwagę?

Edytowane przez AniaS79

Poważnie są białe? A nam babeczka w rozmowie telefonicznej powiedziała że nie :o

Edit: Już wszystko wyjaśniłam :) Ja babeczkę pytałam o Sempre Lux i tam bieli nie ma ale za to jest w modelu sempre, który wygląda identycznie :D

Jest dla mnie nadzieja i może rozwodu z powodu drzwi nie będzie :)

Muszę jeszcze popracować nad kolorem ;)

Drop jeśli dała bym szare listwy to i parapety siłą rzeczy musiała bym dać szare. Nigdy takich nie widziałam, nie mam pojęcia jak by to wyglądało.

Edytowane przez TwoOfUs

O! Będziemy miały drzwi tej samej firmy :) U nas Etiuda.

I ja bym walczyła o białe. Brąz+grafit+biel jakoś kiepsko mi się widzą.

Szare listwy gdzieś widziałam. Ale to było raczej aluminium niż grafit. Ładne były :yes:

Chociaż przyznaję, że zastanawiam się nad szarymi parapetami. Jak już mnie będzie na nie stać :lol2:

Na razie w ramach testów pomaluję ścianę pod oknem na szaro.

I wtedy byłby taki sam zestaw kolorystyczny - brąz (okna), biel (drzwi), szarość (parapety).

Listwami się nie przejmuj-pomalujesz je na kolor jaki chcesz. Szary może być intrygujący, ale z szarymi listwami - nie widziałam w realizacji szarych drzwi.

A parapet można byłoby zrobić albo szary albo w kolorze okien,

Uczciwie ci powiem, ja wzięłabym białe drzwi. Ale TY kochana czarujesz coś pięknego, u ciebie szary może być boski.:yes:

Two czyli rozumiem, że bierzesz PolSkone Sempre w bieli :D

:rotfl: oj nie to niestety nie takie proste :sick: Brak wyboru jest tak samo okropny jak nadmiar :p Wczoraj mąż zrobił wizu w trzech wersjach i nawet ja nie jestem teraz do końca przekonana. Jak się wygenerują fotki wkleję żebyście mogły ocenić.

No to wklejam wizki. Wyszły trzy wersje.

Ja mam wszystkie drzwi obok siebie, w jednym korytarzyku. Ściany w tym korytarzyku naprawdę będą takie ciemne :yes: planuję grafit/ ciemną szarość. Ta wnęka to miejsce na szafę :)

http://www.infloral.pl/murator/szafamiejsce.png

Białe drzwi, białe listwy, białe parapety - tak miało być

http://www.infloral.pl/murator/drzwiwewbiale.jpg

Szare drzwi, białe opaski i listwy, białe parapety - intrygująco i misiek ciągnie w tym kierunku

http://www.infloral.pl/murator/drzwiwewbialeszare.jpg

Szare drzwi, szare listwy, szare parapety - stanowczo za ciemno ;)

http://www.infloral.pl/murator/drzwiwewszare.jpg

A możesz jeszcze zrobić taką, gdzie byłoby też widać listwy przypodłogowe na większym kawałku ciemnych ścian? Nie tylko opaski drzwiowe.

Trzecia zdecydowanie odpada w przedbiegach.

Druga nie wygląda źle. Jeśli kolor ścian i drzwi byłby zbliżony, to może być ciekawie.

A jak od strony pomieszczeń? Też będą ciemne ściany?

Bo tam już może nie być tak różowo ;)

Aniu robi się ale pooowoooli ;) za słaby laptop :)

A jak od strony pomieszczeń? Też będą ciemne ściany?

Bo tam już może nie być tak różowo

Od strony pokoi będzie podobnie.

Jedne drzwi są do wiatrołapu, tam też będą ciemne ściany. Drugie z wiatrołapu do gospodarczego, tam jest totalne burdello :lol2:

Trzecie drzwi do małego WC tam też ciemno szare ściany plus białe pikowane płytki (były wizu)

Czwarte drzwi są do gabinetu i to jest ten widok na wizkach. Tam ściany mają być białe może lekko złamane szarością i tapeta w biało szare pasy.

Normalnie wszystko na szaro u mnie :lol2: Salon będzie biały/ jaśniutko szary a poddasze ciemnoniebieskie ;)

Edytowane przez TwoOfUs