Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Trochę rustykalnie,odrobinę glamour, ciut barokko :)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

O jaaaa... są obrazki :D.

Napiszę tak:

1. Białe drzwi to większa gwarancja, że nie będzie niespodzianek przy realizacji.

2. Grafitowe drzwi w białej opasce to pazur, który drapnie niejedno oko i zostawi ślad na długo :yes: Kolor ścian trzeba będzie dobrać po tym jak już będą drzwi, bo jak rozumiem ma być identyczny (?)

Ja sama nie wiem co bym wybrała, ale chyba lubię zostawiać takie ślady w pamięci :).

Hmn...ja do tej pory jestem zakochana w korytarzu o białych ścianach, listwach i opaskach drzwiowych czarnych a drzwiach lakierowanych palisandrowym z przekrojem słoja dokładnie na środku :yes:

Sprawdziłam tę lampę i już wiem dlaczego myślałam, że jest dużo droższa (13 k), znam oryginał. Daj namiar na tę inspirowaną :D :cool:

Julianko idealnie opisałaś moje odczucia względem biało-szarej wersji :) Podoba mi się ten kontrast i to jak biel schodów wybija się na pierwszy plan korytarzyka. Coś jest w tym zestawieniu. Biel jest oczywiście klasycznie piękna i był to mój pierwszy, odruchowy wybór ale przyznam się, że pociąga mnie ten pazur :lol:

Venusku to musiał być śliczny korytarz :rolleyes: coś jest w tych kontrastach...

Co do lampy to powklejałam linki pod obrazkami przy mojej litanii lamp do domku (po kliknięciu w obrazek przekieruje do sklepu)

Ja swoją kupiłam tutaj w Italii i ten sklep wysyła najdalej do Niemiec :( dalej trzeba kombinować samemu. Pod moim wpisem o lampach Waldek podawał namiary na tą lampę w Polsce ale jest dużo drożej więc warto kombinować z przesyłką.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

A ja wieczorkiem zrobiłam jeszcze wizu z całym korytarzem :wiggle:

Jakoś podoba mi się ta wersja :wiggle: BRAĆ?

http://www.infloral.pl/murator/drzwiwewbialeszare3.jpg

drzwiwewbialeszare3.jpg

Two, a widziałaś ten fornir na żywo?

Sprawdziłam, że moje drzwi też w nim robią.

A że na 99% zamówimy grafitowe parapety, to by mi drzwi pasowały.

A niech Cię :p

Już zaczynam kombinować...

Widziałam :yes: podobał mi się, fakturę miał bardzo delikatną a kolor ciemny szary trochę w stronę niebieskiego, pasował mi do podłogi ;) ale to było kilka miesięcy temu i wtedy byłam nastawiona na białe :p

Edit: Domi tak jak pisałam wcześniej w pozostałych pomieszczeniach też ciemne szarości, musiała bym ładnie dobrać kolor ścian do koloru drzwi jak pisała Julianka. Jedyne jasne pomieszczenie do którego prowadzą jedne z drzwi to gabinet. Tam będzie biała ściana i tapeta w biało-szare pasy. Nie mam wizki z tego pokoju ale myślę ze powinno być nieźle, w końcu to jedna paleta kolorystyczna. Na ścianie z drzwiami ma być galeria zdjęć więc ciemne drzwi w ramce też powinny się w nią wpasować :)

Edytowane przez TwoOfUs

Odważna jesteś Two z tymi ciemnymi drzwiami w tak ciemnym pomieszczeniu :o

Ja wole wersje z białymi drzwiami,

bo sama biała opaska i listwy niewiele chyba rozjaśnia ten grafit, nadal będzie ciemno i ponuro, tak jak u mnie w holu na początku ściany były ciemne i pomimo białych drzwi i otwartych przejść do kuchni i salonu, nadal było ponuro, przemalowaliśmy więc na jasno szary. Bez dostępu światła dziennego będziesz mieć jak w grobowcu z prześwitami ;)

Ale to wasz domek, więc oczywiście zróbcie jak WAM sie podoba :yes:

a mnie się szare podobają :). Do czarnej łazienki chciałam czarne od wewnątrz a białe na zewnątrz. Ale jakoś się wyleczyłam z malowania "nieoryginalnego". Pomalowali mi na szaro dzwi z pom. gosp. na ogród i kolor sie ściera.

Ale u Ciebie - BOSKO. I ta biel ...

Two , większość osób woli jasno. Ja też się do nich bez wątpienia zaliczam, ale sam Twój pomysł wskazuje na to, że nie obawiacie się ciemniejszego efektu. Korytarz jest miejscem, gdzie bywa się "przelotem" . Nie spędza się tam dużo czasu, nie wypoczywa, nie spędza upojnych chwil (chociaż... można :cool:). Jeśli nie ma okien (?), to i tak konieczne będzie oświetlenie. Galeria zdjęć ociepli widok i rozjaśni ścianę. Ciemne drzwi w ramie do tego nawiążą, a jeśli jednak okaże się, że... za ciemno, to nie będziesz pierwszą osobą, która przemaluje drzwi, albo... ściany :D.

A dla mnie ta wizualka z szarymi drzwiami cudna, niesamowity efekt tych szarych drzwi i jasnych opasek, przy fajnym oświetleniu wg mnie nie będzie za ciemno. Pierwsze co się rzuci w oczy to schody a na tym tle będą rewelacyjnie wyglądać. Bierz jak Ci się podoba bo potem będziesz żałować:yes:

Grafitowe drzwi w białej opasce to pazur

Dokładnie tak pomyślałam jak zobaczyłam wizu :)

Efekt jest niesamowity :yes:

Ale jak niektóre dziewczyny, obawiam się o wrażenie ciemności na holu :(

Efekt ten nie będzie wywołany ciemnymi drzwiami (one moim zdaniem bronią się w tych białych opaskach - kontrast z bielą, niweluje efekt przyciemnienia) a samymi ścianami.

Dlatego jak jesteście przekonani do ciemnego koloru na ścianach i nie będzie Wam przeszkadzać - to drzwi grafitowe pasują jak najbardziej!!!!!!

A efekt jak napisałam wyżej, będzie powalający :yes:

Odważni jesteście i to mi się podoba we wszystkich Waszych pomysłach :)

Dziewczyny dziękuję Wam wszystkim za opinie :hug: przez weekend przedyskutowaliśmy z małżem dokładnie ten temat i...

Mnie podobają się białe drzwi i od początku budowy obecność ich w naszym domku była oczywistym faktem. Jednak nie da się ukryć, że kusi mnie kontrastowy look białych opasek przy szarych skrzydłach i ścianach. Nie bez znaczenia jest także to, że misiek mocno obstaje przy szarości. Podjęliśmy więc decyzję i zaryzykujemy z grafitowym kolorkiem :) Jeżeli okaże się, że całość nie będzie grała tak jak to sobie wyobrażaliśmy wtedy zamawiając drzwi na poddasze podmienimy skrzydła na białe a grafitowe pójdą na górę. Tam ściany są jasne a pokoje niebieskie więc na pewno będą pasowały :lol: ... ale bądźmy dobrej myśli :cool:

Julianko Vesi, Domi, Mugatko Nie boimy się ciemnych wnętrz :no: Od początku nie planowałam udawać, że nasz korytarz to świetliste pomieszczenie ;) Nie mamy tam żadnych okien i trudno też liczyć na doświetlenie z gabinetu, salonu czy poddasza. Między innymi właśnie dlatego tam zdecydowaliśmy się umieścić ciemny kolorek. Mam nadzieję, że na jego tle ładnie będą wybijały się białe linie oświetlonych od góry schodów :)

Korytarz jest u nas typowo przechodni. Nie ma w nim miejsca na konsolki i galerie zdjęć (drzwi na wszystkich ścianach). Raczej będzie zapraszał do przejścia w kierunku kolejnych pomieszczeń niż zatrzymywał na dłużej ;)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A teraz z innej beczki...

Jak co weekend byliśmy wczoraj nad morzem. Były piękne wysokie fale :rolleyes: W ogóle morze wzburzone, spienione i groźne ale piękne :) A dziś rano czytam w wiadomościach :eek:

Trąba powietrzna nad Ostią