Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Trochę rustykalnie,odrobinę glamour, ciut barokko :)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej Two, inspiracje wszystkie świetne :), i widzę na tych drzwiowych ładną szachowniczkę :rolleyes:

Kolorowy http://mp3car.pl/forum/images/smilies/szok.gif zawrót głowy jest świetnym pomysłem :yes:, doda pazurka wnętrzu i zawsze można go podmienić na inny (no chyba że jest obiciem kanapy ;))

Kochana powiedz mi, wklejałaś u siebie kandydata na Waszą kanapę?

Bo ciekawa jestem strasznie :rolleyes:

ale według mnie ma słaby wybór kolorystyczny

nawet fioletów nie mieli:jawdrop:

I nie widzę greige ani toupe :lol2: :(

A piszecie że to najfajniejszy materiał :(

Aguś bardzo, bardzo dziękuję za próbnik :hug: na pierwszej fotce kolorki wyglądają dużo lepiej niż na stronie.

Two - wierzę w ciebie, dawaj ten róż, nic się nie bój:cool:

:cool: zobaczymy, zobaczymy... no podoba mi się ta fotka :wiggle:

taki delikatny akcent:)

:rolleyes:

Two Twoj domek za kazdym razem jak ogladam zdjecia powala mnie na kolana :jawdrop: chesterka u Ciebie widze w pudrowym rozu lub turkusie :D

Dziękuję pięknie http://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/thanks/smileys-thanks-655448.gif a ja mam wrażenie, że ciągle jeszcze tak niewiele widać :rolleyes: zachłanna ze mnie bestia, wszystko bym chciała na już :p

Turkus odpada :( chciała bym ale pogryzie się z czerwonym odcieniem cegły.

Edytowane przez TwoOfUs

jestem ciekawa na jaki sie kolorek zdecydujesz

materiał haiti jest śliczny

ale według mnie ma słaby wybór kolorystyczny

nawet fioletów nie mieli:jawdrop:

Niestety, rzeczywiście Haiti nie ma za dużego wyboru kolorków :( ale za to jest najcudowniejszy w dotyku i jako jedyny przeszedł pozytywnie test kocich pazurków. Nic się nie wyszarpało, nie powyłaziły nitki i tusz z długopisu też udało się sprać a miałam tą najjaśniejszą próbkę. Dlatego postanowiliśmy, że decydujemy się na materiał a z kolorkiem pójdziemy na kompromis i wybierzemy coś odstrzelonego i szalonego :cool: A miała być jasno szara, klasyczna sofka :rolleyes:

Hej Two,

świetna ta czarna ścianka z natryskiem, ciekawe jak wygląda podświetlona?

inspiracje cudne, taki kolorowy akcent, to dopiero będzie coś http://www.cosgan.de/images/smilie/konfus/a060.gif

Dzięki Vesi :) Rozświetlonej ścianki ja sama jeszcze nie widziałam, mama nie wiedziała gdzie ją włączyć ;) ale myślę że teleporter będzie nie gorszy niż u Ani :lol2: Będziemy miały super, hiper korytarz świetlny Warszawa-Białystok :rotfl: ceny biletów do uzgodnienia ;):lol2:

Kochana powiedz mi, wklejałaś u siebie kandydata na Waszą kanapę?

Bo ciekawa jestem strasznie :rolleyes:

Kandydatów było już kilku :rolleyes: ale aktualnie myślimy o uproszczonym chesterku i o taki pytałam Panią ;)

Coś w tym stylu:

http://www.infloral.pl/murator/sofa1.png

http://www.infloral.pl/murator/sofa4.jpg

http://www.infloral.pl/murator/sofa3.jpg

http://www.infloral.pl/murator/sofa2.jpg

Cudne te inspiracje. Ja początkowo miałam mieć biało-szaro. A teraz miesza mi się fiolet z turkusem. I pragnę duperelek w tym kolorze coraz więcej. Ciągle mam mało. Chyba po 1,5 rocznym okresie wstrzemięźliwości kolorystycznej mój organizm nie może się nasycić kolorem.

Pomaraczowy, habrowy - gdybym miała więcej pomieszceń to też bym je pewnie wprowadziła :).

Mirelko ja chyba mam to samo :)

Powstawiałam ostatnio na pierwszej stronie wątku wszystkie nasze wizualizacje, jako takie podsumowanie naszych planów.

Wyszło bardzo szaro-szaro :) Jak bym robiła tylko biało czarne fotki :lol2: No i zapragnęłam jakiegoś mocniejszego akcentu :cool: Kanapa miała być szara ale po próbkach z których żadna nam się nie spodobała to chyba właśnie ona będzie kandydatem na kroplę koloru w salonie. W kuchni mam już czerwony akcencik na płytkach Bardelli :)

A miała być jasno szara, klasyczna sofka :rolleyes:

Wybacz, ale wcale się nie zdziwiłam, że nie będzie taka całkiem klasyczna :rotfl:

Będziemy miały super, hiper korytarz świetlny Warszawa-Białystok :rotfl: ceny biletów do uzgodnienia ;):lol2:

:lol2:

Może na fronty nazbieram :rolleyes:

Kandydatów było już kilku :rolleyes: ale aktualnie myślimy o uproszczonym chesterku i o taki pytałam Panią ;)

Coś w tym stylu:

http://www.infloral.pl/murator/sofa4.jpg

O! Ten test super :yes:

Hmm ... kiedy ja tu byłam ... straszne zaległości mam ostatnio ;)

Ha Ha u Was szaro u mnie brązowo i właśnie ostatnio doszłam do wniosku,że mam dość, potrzebuję koloru ... ?? ;)

Jedynym akcentem kolorystycznym jaki mam jest ceglasty wypoczynek ( miałam czas kiedy koniecznie chciałam go zrobić w brązowym kolorze ) i uważam, że fajnie to wygląda :)

Piękne te pomarańcze ... takie energetyzujące :rolleyes:

Cześć Majeczko no dawno ciebie nie było ;) Pewnie dużo pracy masz w domku...

My właśnie zastanawiamy się nad wyborem kolorku :rolleyes: na próbniku wklejonym przez Agę pomarańcze wyglądają bardzo kusząco :wiggle:

Aniu Mnie też najbardziej podoba się właśnie TA sofka :rolleyes: ale Miś jęczy, że taka kanciasta będzie niewygodna :cry: On by wolał taką jak ta ostatnia i przedostatnia, z lekko pochylonymi boczkami... i weź tu dogadaj się z tym chłopem :bash:

Może na fronty nazbieram :rolleyes:

No widzisz, ja też muszę uskładać na kuchnię :lol2: no to mamy biznes :rotfl:

A u nas na froncie sąsiedzi podjęli próbę nadania nazwy naszej ulicy :) Podali nam trzy propozycje:

1 chabrowa

2 dereniowa

3 szmaragdowa

Nie wiem na czym stanie bo mnie chyba żadna nie leży, ale nie będę z nimi polemizować w sprawie nazwy.

My kiedyś proponowaliśmy 'sezamkowa' i nawet wszyscy byli zgodni, że fajna, ale potem wniosek w urzędzie zaginął :bash:

W każdym razie mieliśmy wczoraj niezłą zabawę w wymyślanie propozycji :cool: oczywiście fantazja poszła w ruch :lol2:

Nazwa musi nawiązywać do sąsiednich ulic i okolicy więc były propozycje: śliczna lub urocza czy cudna od pobliskiej pięknej :)

szmaragdowa skojarzyła nam się z tujami więc poszła propozycja na tujową :lol2:

Na jakiej ulicy mieszkasz?... Na ...ujowej :rotfl:

w tym klimacie poszła jeszcze w pytę i ...ajebista :rotfl:

Przyznaję wypiliśmy małe martini, ale tylko jedno :cool:

Edytowane przez TwoOfUs

Cześć Majeczko no dawno ciebie nie było ;) Pewnie dużo pracy masz w domku...

Poza domkiem, popołudniami w domku, dzisiaj mam wolne, ale co z tego, chciałam trochę ogarnąć chałupę, poczytać i popisać na fm a młoda ciągle: mamo jogurt, mamo banana, mamo płatki na mleku itd. itd. po kim ona ma taki apetyt ??? ;)

My właśnie zastanawiamy się nad wyborem kolorku :rolleyes: na próbniku wklejonym przez Agę pomarańcze wyglądają bardzo kusząco :wiggle:

Faktycznie kusząco :rolleyes: i myślę,że naprawdę ten kolor byłby świetnym akcentem kolorystycznym :yes::yes:

No i zmykam na chwilkę bo młoda znów coś ode mnie chce ...

Hej Two,

jakie piękne inspiracje:jawdrop::jawdrop: I sofki super. Tak myślałam, ze o taki rodzaj chesterka Ci chodzi.:wiggle:Podrzucam jeszcze dwa następne fasony

:)

http://images45.fotosik.pl/1555/15cb659983cbee3dmed.jpg

http://www.katalog.arismebel.pl/gfx/product/diva_m6mryb.jpg

Edytowane przez agawi74

Two fajnie że wkleiłaś te chestery :wiggle:.

Rozmawiałam dziś z panią od chesterków,

mam przesłać fotki o jakie kolory mi chodzi żeby pani mogła mi coś podesłać.

Muszę zdecydować jakie te kanapy mają w końcu być - 2 takie same a inne kolory ,

czy różne w tym samym kolorze :rolleyes:

U mnie na osiedlu będą same kamykowe ulice, szmaragdowa ,dolomitowa, kryształowa......:cool:

Two,

Widzę, że ciągnie Cię ku ciemnym drzwiom - u Ciebie to strzał w dziesiątkę!

Wiesz, że będziesz miała jedne z najbardziej niepowtarzalnych, autorskich wnętrz???

Ciemne drzwi już postanowione więc mam nadzieję, że będzie tak jak piszesz i okażą się fajnym dopełnieniem wnętrza :rolleyes:

Dziękuję za piękny komplement :hug: autorskie to one będą na pewno :lol2: mąż już ma dosyć tego mojego kombinowania :rolleyes: Trochę narzeka, że za dużo o tym myślę :rolleyes: Ostatnio przez dwie noce z rzędu śniła mi się kanapa :lol2: tak po prostu kanapa, stała na środku pokoju a ja nie mogłam zdecydować czy mi się jej kolor podoba czy nie :lol2:

Two fajnie że wkleiłaś te chestery :wiggle:.

Rozmawiałam dziś z panią od chesterków,

mam przesłać fotki o jakie kolory mi chodzi żeby pani mogła mi coś podesłać.

A proszę bardzo :) może jeszcze komuś się przydadzą. Fajnie, że pani taka pomocna :) ja jednak mocno zachorowałam na Haiti :rolleyes: więc po prostu wybiorę kolorek z tego co mają. Na początku myślałam o różu jak na inspiracji ale taki róż jak na fotce nie występuje w żadnym próbniku więc chyba będzie jakiś pomarańcz i może różowe poduchy :cool: Myślę jeszcze nad szeroką ławką pod okno w jadalni ale raczej już w szarości.

U mnie na osiedlu będą same kamykowe ulice, szmaragdowa ,dolomitowa, kryształowa......:cool:

U nas wokół jest cały miks małych owocowych, kwiatowych i innych zielskowych uliczek do których powinniśmy się nawiązać ale sąsiedzi już coś wykombinowali i podoba nam się czy nie to oni są na miejscu i załatwiają te sprawy więc niech rejestrują taką jaka im się podoba :) To i tak lepiej niż jak by nam z urzędu nadali targową, wiejską czy jakiegoś będącego na topie obrońcy narodów ;)

Ja takiego prostego chesterka właśnie chcę jak Aga wstawiła ... cuuuudne one są :rolleyes::rolleyes:

Two Twojego w pomarańczu chcę na żywo zobaczyć :rolleyes:

Właśnie Aga dzięki za propozycje :) Takie chesterki na pewno będą wygodne :yes:

A mnie kręci coś bardziej kanciastego :rolleyes: i aktualnie myślimy nad kolorem opisanym na próbniku jako cadmium :)

Hej Vesi :) Ciebie też kusi chesterek?

I widzę, że większość Was woli jednak takie zaokrąglone wzory :wiggle: a mnie coś ciągnie ten kanciasty :rolleyes:

Edytowane przez TwoOfUs

Trochę narzeka, że za dużo o tym myślę :rolleyes:

Czy on się z moim nie zmówił :p

Ostatnio przez dwie noce z rzędu śniła mi się kanapa :lol2: tak po prostu kanapa, stała na środku pokoju a ja nie mogłam zdecydować czy mi się jej kolor podoba czy nie :lol2:

O, witaj w klubie.

Ja też wszystko w snach przeżywam.

Dziś przerabiałam podłączenie indukcji i prąd trójfazowy :p

I widzę, że większość Was woli jednak takie zaokrąglone wzory :wiggle: a mnie coś ciągnie ten kanciasty :rolleyes:

Ja nie :no: