Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Trochę rustykalnie,odrobinę glamour, ciut barokko :)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A mi ta kanciata wpadła w oko, jest super, taka nie chesterowata

Piękna ta kanapa :eek::cool:

i ja głosuję za kanciastym - ma w sobie "coś" :)

a ja bym wszystkie kanapy mogła brać w ciemno- obłędne są :jawdrop:

mnie też się wszystkie podobają;)

Dzięki dziewczyny :) mamy jeszcze trochę czasu do zamówienia więc będzie chwilka żeby popracować nad Miśkiem i wyborem ;) Ja wolałabym bardziej kanciastą ale jak Miś się uprze przy pochyłych boczkach to chyba też będzie pasowała?

A co sądzicie o kolorku? Pomarańczowa była by fajna?

Mam jeszcze jedno pytanko :) Kiedyś już u mnie o tym było ale wpadła mi na myśl nowa koncepcja na uchwyty do kuchni :cool: więc chciałam zapytać posiadaczki gałek przy szufladach, jakiej średnicy mają gałeczki i ile sztuk na jedną szufladę np 60? Czy na szufladę długości 60-80cm (bo tylko takie będą u mnie) musiała bym dawać dwie gałki, czy wystarczy jedna centralnie?

Sofę nr 2 wklejona przez Agawi

miałam przyjemność widziec na żywo

nawet na niej siedziałam:wiggle:

ładna ale nie robi takiego wrażenia jak na fotce

średnio wygodna

Two

kanciaty czester wygląda ciekawie

ale uważam ze będzie nie wygodny

zrobisz jak uważasz

zależy czy chcesz mieć sofę wygodna czy dizajnerską

Ja mam pochyłe boki i jest bardzo wygodna

Co do gałek

przy szufladach

ja mam po1 szt nawet przy 80 tce

tak mi doradził stolarz

ponoć gdybym miła 2 i tak łapałabym za 1 wtedy ciężar nie równomiernie sie rozprowadza

i coś sie tam dzieję z prowadnicmi( on mi na to gwarancji nie daje )

ja póki co jestem zadowolona fajnie sie otwiera dzieciaki tez nie mają problemu

Two pomarańczowa kanapa jak dla mnie bomba :cool:, ale ja mało obiektywna bo kocham ten kolor - począwszy od okularów korekcyjnych, przez gondolę do wózka i moc dodatków w obecnym mieszkanku - wszystko w kolorze pomarańcz :cool:

Co do wygody chestera Karoli melduję że jest mega mega wygodny i to właśnie dzięki tym pochylonym boczkom i oparciu :yes: dziś miałam przyjemność spędzić na nim kilka przesympatycznych chwil na pogaduchach u Karoli i jej męża :wiggle:

WOW jakie widoki:jawdrop: Cudne psisko i widać kawałek Ciebie:wiggle:

Two moje porcelanowe gałeczki mają 2,5 cm średnicy. Ja do dużych szuflad gałek nie dawałam, bo 2 są niepraktyczne, a jedna to za mało.

Po długiej naradzie ze stolarzem w dużych szufladach zrobiliśmy poziome uchwyty mocowane na środku, tak żeby można było otworzyć szufladę jedną ręką. Małe gałeczki mam tylko w małych szufladkach, gdzie 1 szt przy otwieraniu wystarcza. Po dwóch latach używania powiem Ci, że jest to dobre rozwiązanie i nie żałuję:)

Miłego weekendu, a u nas zimno brrrr :hug:

Hej :bye:

Szukam kolorków na mojego chestera i znalazłam humorystyczne wydanie wnętrza z granatowym chesterkiem

i jakże cudnymi pomarańczowymi dodatkami :lol: - pufy żądzą :lol2:

http://4.bp.blogspot.com/-Sz4xtt7DGIE/UCz2AVvKQxI/AAAAAAAABbc/5PDL_UfgqbA/s1600/HDSAS103_Dan-Hilari-After-Chesterfield-Sofa_s4x3_lg.jpg

Miłego weekendu :hug: