Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Trochę rustykalnie,odrobinę glamour, ciut barokko :)

Recommended Posts

Jeżeli dobrze zrozumiałam o którą chodzi to jest stąd:

http://www.made.com/collection/flynn-collection

Dziękuję, a w Polsce coś podobnego można znaleźć? Przepraszam, że tak wypytuję, ale czerpię inspirację z Twoich zdjęć, bo właśnie urządzam dom ;) Próbuję połączyć nowoczesność z ludwikiem i ciut glamour. Uwielbiam tu zaglądać :)

• Odpowiedzi 3,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Two, uwielbiam oglądać Twoje wizualki! Są takie piękne :yes:

Ja bym chyba bezpiecznie wybrała szarą kanapę i musztardowe poduszki. Albo podnóżek. Na całą kanapę bym się nie odważyła. Tchórz jestem :rolleyes:

Ten odcień czerwieni wydaje się być zbyt agresywny, ale to może tylko zasługa wizualek.

Jak zwykle nagapić się nie mogę na wizualki, musisz koniecznie później zrobić podobne kadry i zestawić wizualkę z rzeczywistością:)

Ja podobnie jak narendil wybrałabym jednak szarą kanapę a dodatkami zmieniałabym klimat ale Ty z tych odważniejszych więc szalej dziewczyno :)

Two zdolniacho!!!!!piękne te inspiracje!

mnie też bardziej blizsze są te z szarą kanapą. Te z kolorami wygladają tez super ale ja bym się bała, że ten kolor szybko się opatrzy i znudzi, zwlaszacza czerwień (a to niestety zdarza się często), ja bym poszła w kierunku szarej a szalałabym w dodatkach , których wymiana jest mniej kosztowna anizeli nowa kanapa...

ale to Wasz DOM MARZEN i wy macie się tam dobrze czuc, jak Cie ciagnie do koloru to sluchaj intuicji, ja kilka razy pod wplywem innych zmienilam swoje wnetrzarskie koncepty i do dzis zaluje...

Two, składam pokłon Twym umiejętnościom :). Miałam wrażenie, że chciałaś pójść w fiolet/bakłażan/ewentualnie fuksję, a tu musztarda ;).

A skoro głosowanie, to ja za szarą się opowiadam. Na wizualizacji wyszło ciemno, ale myślę, że w rzeczywistości ładnie się obroni i jak piszą Dziewczyny możesz dowolnie szaleć potem kolorami :yes:

Ale boskie wizualki Twohttp://www.pic4ever.com/images/2uge4p4.gifhttp://www.pic4ever.com/images/dancing1.gif

Musztarda lepsza, chociaż uważam, ze fajnie prezentowałby się wściekły pomarańcz:yes:

Szara sofka jest stanowczo za smutna w Twoich wnętrzach:D

Buziaki:hug:

Do tej musztardy można spokojnie dołożyć poduchy fioletowe, bakłażanowe, purpurowe, ciemno niebieskie, pomarańczowe, burgund, niektóre zielone też, że nie wspomnę o gamie rudych i brązów. To równie genialny kolor jak szary. Szary przebija musztardkę tyko możliwością okraszenia ostrą czerwienią.

Poza tym ta musztadka, jest bardzo żółta :yes:

Dziewczyny padły mi plecy chyba od długiej pracy przy laptopie więc muszę przez kilka dni przystopować :(

Dzisiaj więc mam przerwę od wnętrzarskich tematów i rysuje sobie ogródek :)

Widzę, ze kolor kanapy mocno Was podzielił :o Mniej więcej podsumowując opinie (niezdecydowanych policzyłam podwójnie :p) wychodzi:

szara 6

czerwona 4

'musztardowa' 6

Tutaj mam próbnik wklejony przez Agę:

http://www.infloral.pl/murator/probnikhaiti.jpg

Szary wydaje mi się trochę za ciemny, chociaż to proste i bezpieczne rozwiązanie :yes:

Za czerwienią osobiście nie przepadam (na ciuchach ;)) ale mam już akcenty w kuchni i wiatrołapie więc mogła by się sprawdzić i w salonie. Tylko wydaje mi się to taki oczywisty na kanapę kolor :rolleyes:

Musztardowy i jego odcienie bardzo lubię i mam dużo ciuszków w tym kolorze więc jest szansa, że by się nie opatrzył skoro nie udało mu się to od kilku lat ;) Ale trochę się boję :cool:

Co Wam wpadło w oko na próbniku?

Julianko, Vesi myślałam nad czymś w różu czy bakłażanie właśnie ale żadna próbka tkaniny mnie nie satysfakcjonuje wiec odpadły

Burgund z tego próbnika też na żywo mnie nie kręci. :p

Narendil no kurka, właśnie ławka musi być szara :p Ławkę chciałam na początek postawić w jadalni a tam nie chce takich mocnych akcentów.

Wygląda na to, że bez próby generalnej się nie obędzie. Będzie trzeba zrobić przymiarkę kolorów na żywo.

Pestko mąż chyba nie da sobie odebrać idei tego musztardowego kolorku :lol2: i pewnie będzie o tym wspominał przy każdej okazji to JA to wymyśliłem :lol2:

I to prawda to bardzo fajny kolorek z wieloma możliwościami :yes: uwielbiam go na ciuszkach :cool:

Witam też wszystkich nowych http://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/waving/smileys-waving-606884.gif Marcelon i Tutli Putli fajnie, ze zaglądacie :)

Super te wizualki :). Ale masz zdolnosci.... fiu fiu...

Mi pasuje szara. U mnie w salnie też była debata nt. kolorów. Jednak wygrała neutralna szarość. Z dodatkami można szaleć, zmienić, wynieść, przemalować itp. A sofa ? Raczej nie kupię za dwa lata nowej ani starej nie obiję. A boję się, ze kolor mi się znudzi (jak było z turkusem w starym mieszkaniu). Więc jestem za szarością i za dodatkami (ostrymi !).

Two troszkę mnie nie było a tyle mnie ominęło :D

Do morza mamy 30km ale, że mieszkamy na górce to widać z ogrodu całe wybrzeże :rolleyes: Tylko to jest nasze tymczasowe lokum ;) od przyszłego roku pewnie będziemy mieszkali już we własnym domku :) z widokiem na lasek :D

Śliczne zdjęcia z wybrzeża i świetny psiak :D

Wcale nie widać, że to 30km jeszcze do tego morza, a skoro je widać z ogródka to czego chcieć więcej :D A to, że w PL będziecie miec widok na lasek też jest cudowne :yes:

Tak dobrze, a tak jeszcze lepiej :lol2:

Świetne te nabytki w ramkach :yes: A Twoje wizualki z kanapą są boskie :o Mi oczywiście najbardziej przypadła do gustu ta w szarości, ale wszystkie są cudowne! Pięknie Ci to wychodzi :yes:

Tez myslalam, ze do morza macie blizej, no ale samochodem to pewnie "zabi skok"na plaze.

Jesli chodzi o kanape - to popieram Mirele, ja bede miala takie dylematy w ( mam nadzieje ) przyszlym roku, ale tak to sobie wyobrazam - neutralna baza i kolorowe dodatki. No, ale ja to ja, i moze tez pozniej bede zalowac, ze odwazniejsza nie bylam...

Two ja jestem zdania, że jeżeli podoba Ci się musztarda ... to bierz taki kolor chesterka ... wydaje mi się, że nie masz się czego bać :no:

Ja uwielbiam kolor czerwony ( włącznie z wieloma jego odcieniami ) mam ( tak jak już pisałam ) w tych swoich nudnych beżo-brązach ceglasty wypoczynek ... już parę latek, nigdy nie żałowałam, że wzięłam ten kolor i nadal baaaaardzo mi się podoba :yes: :yes:

801 i 200 :) Ile ludzi tyle opinii, więc lepiej bierz to, co Tobie się najbardziej podoba. Za to ten odcień czerwieni, który jest na próbniku kompletnie nie. Jakiś taki... za jasny, za mało intensywny... Mdły jakiś.

Ale ten, który Ty nazywasz "musztardowym" (301), na moim monitorze to po prostu ugier i też nie wygląda źle. Musztardowy, to dla mnie taki żółtobrązowy - jak musztarda. Brudny odcień.