karolek59 19.10.2012 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 Two świetna ta mozaika i mimo że nie lubie brokatowej fugi to z ta płyteczka komponuje sie idealnie czekam na dalsze foty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 20.10.2012 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2012 I jak tam postępy na budowie Buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 21.10.2012 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2012 Twosiu, Zobaczyłam i jakoś mi się z Tobą skojarzyło, to przytargałam . http://1.bp.blogspot.com/-b-FeQK_Hh4Q/Tx8dbEJAUWI/AAAAAAAABbY/wX1sJBNmOQw/s1600/23a.jpg Źródło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 21.10.2012 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2012 Two! Electric Blue!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VUITTON 22.10.2012 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2012 A ja mam pytanie o kanapy....chyba coś przegapiłam Czy masz jakieś opinie o firmie Meble Tapicerowane Turek? Wydaje mi się, że widziałam je u kogoś na forum, ale nie mogę sobie nic przypomnieć. Jaki model kanapy bierzesz pod uwagę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 23.10.2012 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 Hej Two Mozaika przepiękna:jawdrop:Epoksydowa fuga pięknie się mieni:yes: I ma tylko sens na ścianach. Ktoś z mojej rodziny położyl taką na podłodze i niesttey po brokacie śladu nie ma:( Jaguarowe kolorki śliczne, ale wybrałaś dość sprzeczne odcienie:lol2: Granat cudny jest, ale nie będzie takiego efektu jak z orange lub red. A co poza tym słychać z placu boju? buziaki:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 23.10.2012 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 Oj chyba się dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 24.10.2012 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 Juliana dopiero zobaczyłam jak ochrzciłaś naszą two - Twosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 24.10.2012 13:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 Kobitki przepraszam, ze się nie odzywam ale padł mi zasilacz do laptopa i jestem chwilowo odcięta od forumowego świata Na budowie panowie zaczynają układać podbitkę a my przygotowujemy ściany do malowania. Trochę niestety poobijały się w trakcie różnych prac i trzeba zaszpachlować te wszystkie udarzenia, pęknięcia i odpryski. Vuitton z kanapą nic się nie zmieniło będzie któryś z dwóch modeli które wcześniej wklejałam. Od mebli Turek pożyczyłam tylko wzornik materiałów bo fotki, które zrobiłam na miejscu wyszły bardzo słabo. Zalinkowana kanapa jest więc zupełnie przypadkowa i miestety nie wiem nic o jakości ich mebli Za to electric blue bardzo mnie ciągnie Oj ja chyba też mam fazę na blue Ale najważniejsze żeby kolor ładnie zgrał się z cegiełką Kurcze Aga u nas brokacik położyliśmy też na podłodze, nie pomyślałam, że będzie się wycierał Może nie będzie tak źle, fugi na podłodze jest niewiele i to tylko mała łazienka dla gości. Muszę uciekać Zdążyłam tylko odpisać na privki i szybciutko zerknąć co tam u Was słychać ale już mi zabierają pożyczonego laptopa więc pora znikać Odezwę się jak poczta przyniesie nowy zasilacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czaplanka 24.10.2012 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 WOW i jeszcze raz WOW!!! - okna piękne - dużo światła i kolorów będzie wpadać przez nie - taki ruchomy obraz:) a mozaika bardzo fajnie wyszła - elegancko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 25.10.2012 04:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 Two to czekamy na listonosza i nowe zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 25.10.2012 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 Juliana dopiero zobaczyłam jak ochrzciłaś naszą two - Twosia Hi, hi już tak mam, że zdrabniam śliczna Venusko Dołączam do Admete i czekam na listonosza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 28.10.2012 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 i ja czekam na zdjątka:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 02.11.2012 22:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 Zajrzałam dziś z mężowego laptopa z myślą że nadrobię troszkę najnowsze wieści w Waszych wątkach a tutaj taka straszna informacja o domku Nelli Nie mogę w to uwierzyć strasznie mi się smutno zrobiło. Miałam coś napisac co tam u nas ale to juz jutro, mam smuta i ciemne myśli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 05.11.2012 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 Los bywa okrutny Ważne, że nie są z tym nieszczęściem sami i że wszyscy zdrowi. Całą resztę, z trudem, ale jednak da się odtworzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 05.11.2012 14:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 Hej, hej dziewczyny jestem Dobiły mnie trochę wieści o domku Nelli tym bardziej, że przeczytałam o tym właśnie kiedy walczyliśmy z dymem w kotłowni a Misiek znowu poleciał na cały tydzień i zostałam sama . Z nieznanego na razie powodu cofa nam się dym do zasobnika na groszek a momentami nawet lekko wychodzi na kotłownie Pan od pieca twierdzi, że przyczyną jest wentylacja w kotłowni a konkretnie to, że pomieszczenie jest zbyt szczelne. Nie znam się na tym, Mają zrobić jakiś otwór nawiewny i to ma poprawić sytuację. Poczekamy zobaczymy Na budowie wizualnych postępów brak i smuci mnie strasznie to jak bardzo wszystko się wlecze Poprzesuwaliśmy gniazdka i kabelki od oświetlenia na właściwe miejsca, zaszpachlowałam wszystkie dziury, wygładziliśmy i odkurzyliśmy wszystkie ściany i w sumie w przyszły weekend mogli byśmy gruntować ściany ale Misiek w przyszły weekend prawdopodobnie nie przyleci czyli malowanie znowu odsuwa się w czasie. Słabo mi idzie ta samotność w PL. Przyzwyczaiłam się, że cały czas jesteśmy razem a teraz dziwnie się czuję nie gotując codziennie obiadów i jedząc kolacje samotnie przed TV. Psisko też tęskni bo każdy poniedziałek spędza wyczekując w oknie. Miałam nadzieję, że pochłoną mnie sprawy budowlane a tutaj na budowie cisza i oczekiwanie na drzwi, listwy parapety no i malowanie, które jak widać bardzo powoli nam idzie. Nie spodziewałam się, że przygotowanie domku do malowania zajmie nam tyle czasu. W związku z brakiem nadających się do fotografowania postępów nie mam dla Was żadnych fotek z budowy ale pochwalę się moją jesienną dyńką, która ozdabia ganek u rodziców Zeszło mi godzinę z jej wycinaniem ale było warto, światełko przenikające przez ażurek daję śliczne efekty na ścianie http://www.infloral.pl/murator/dynka6.JPG http://www.infloral.pl/murator/dynka2.JPG http://www.infloral.pl/murator/dynka3.JPG http://www.infloral.pl/murator/dynka5.JPG Zmykam poganiać po wątkach bo mam kosmiczne zaległości. Zasilacz doszedł ale jakoś słabo łączy i momentami przerywa, więc jak nie uważam i jakoś źle go ułożę to laptop się nie ładuje Jest podejrzenie, ze poza zasilaczem mam też uszkodzone gniazdo zasilające w laptopie mam nadzieję że wytrzyma do kolejnego przyjazdu Miśka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 05.11.2012 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 Two, Wiem, że to nie to samo i pewnie marna pociecha, ale pomyśl, że będziesz mieć teraz więcej czasu na pogaduchy z nami Z zasilaczem miałam taki sam problem (źle ułożony nie ładował), ale wymiana na szczęście wystarczyła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 05.11.2012 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 (edytowane) Hej, hej dziewczyny jestem Dobiły mnie trochę wieści o domku Nelli tym bardziej, że przeczytałam o tym właśnie kiedy walczyliśmy z dymem w kotłowni a Misiek znowu poleciał na cały tydzień i zostałam sama . Z nieznanego na razie powodu cofa nam się dym do zasobnika na groszek a momentami nawet lekko wychodzi na kotłownie Pan od pieca twierdzi, że przyczyną jest wentylacja w kotłowni a konkretnie to, że pomieszczenie jest zbyt szczelne. Nie znam się na tym, Mają zrobić jakiś otwór nawiewny i to ma poprawić sytuację. Poczekamy zobaczymy Two, u mnie jest kociol na pelety z automatycznym podajnikiem. Zasadę działanie podejrzewam ma identyczną jak twój na ecogroszek. W kotłowni musisz mieć nawiew i wywiew. Inaczej piec nie pracuje prawidłowo i pan może mieć rację. Mniej więcej tak jak na tym rysunku. To schemat piwniczny, u mnie jest ciut inaczej, bo na poziomie parteru. Nawiewny mam z przewodu wentylacyjnego w kominie, tuż przy kotle nad podłogą. Wewiewny mam w bocznej ścianie zewnętrznej. Nawiew musi być bardzo nisko. Można instalować dodatkowo w tych otworach wiatraki działające w odpowiednią stronę. Albo, tak jak u mnie, może być grawitacyjnie. Ja też ostatnio miałam przygodę z ogniem. Spaliły mi się oba kompostowniki. Byłam oczywiście sama, woda na zewnątrz już wyłączona i węże pozwijane. Strachu się najadłam jak rzadko, bo bardzo blisko mam drewutnię pełną drewna i skład worków z peletami, który na szczęście jeszcze był prawie pusty. Przygoda była na moje własne życzenie, bo wysypałam na kompost zbyt świeży popiół z kominka. Prawdopodobnie jakiś węgielek się uchował. Informacja o Nelli tym bardziej mnie poruszyła, że dla mnie zupełnie mój mały pożar był jak ostrzeżenie Edytowane 5 Listopada 2012 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 05.11.2012 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 Hej My Ci zastąpimy chociaż w małym stopniu M Trzymaj się kochana, a czas szybko zleci i zaczną się widoczne efekty na budowie U nas też się wlecze - a przeprowadzka za 6 tygodni Dynia cudna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrówka75 05.11.2012 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 (edytowane) a ja tez zostałam sama przez tydzień i się bardzo cieszę, bo jedynymi istotami które muszę karmić to koty Two- czy Ty możesz mi coś powiedzieć o włoskiej firmie Fratelli Onofri- znalazłam u nich ładny piekarnik ale firmy w ogóle nie kojarzę, jaka ona ma opinie we Włoszech. Edytowane 5 Listopada 2012 przez mrówka75 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts