Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Trochę rustykalnie,odrobinę glamour, ciut barokko :)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ale nie przejmuj sie będziecie tak stęsknieni i wygłodzeni że od razu twosiątko poczynicie

a z opóżnieniem i na budowie to przeca norma

ja drzwi zamóiłam w sierpniu i miały byc za 2 tygodnie :jawdrop::bash:

:lol2: Karola Ty jak zawsze o jednym ;)

A ja mam takie przyziemne potrzeby... pomalowana ściana :rolleyes:

Nie strasz drzwiami :eek:. Mam nadzieję, że przed świętami się wyrobią :)

Two,

piękny wzorek na dyni wycięłaś :yes:

opóźnienia budowlane, to norma, mi plany z przeprowadzą o cały rok sie opóźniły:rolleyes:

naiwna byłam:lol2:

No u nas to też już drugie podejście :) Poprzednio przeprowadzkę pokrzyżował wyjazd do Rzymu. W tym roku też nie ma pewności jak to będzie :rolleyes: Ale chciała bym mieć jak najwięcej zrobione, żebyśmy choćby na urlopy mieli gdzie przyjeżdżać ;)

Za dyńkę pięknie dziękuję :)

Two [/b]przytulam, nie martw się czas szybko zleci, zobaczysz:hug:

Na to błotko to rzućcie troszkę palet, jak macie, bo inaczej każdy kurier się tam zakopie.

:hug:

Do dołu nasypaliśmy już trochę piachu i jest lepiej :yes: ale pewnie jeszcze nie raz zdarzy nam się taka akcja, bo drogę mamy w strasznym stanie :sick:

Edytowane przez TwoOfUs

A z opóźnieniami, to ja Cię rozumiem. Mnie też szarpało.

Ale powiem Ci po cichu, że już prawie zapomniałam :)

Hmm, szukasz sobie jakiegoś zajęcia?

To się za fotele bierz :lol2:

:hug:

Ja pewnie też po przeprowadzce nie będę pamiętać tego całego zamieszania i opóźnień ;) a na razie się wkurzam i przyciskam fachowców :lol::cool:

Fotele się robią :) tylko materiał jeszcze nie przyszedł.

I już masz zajęcie :lol:

Koniec z narzekaniem :p

No mam zajęcie :D robię też wianki świąteczne i nawet miałam jeden ślub :wiggle: Tak że się nie nudzę :cool:

Two cos dawno nie pisałam u ciebie... ale podglądam ;) Rozłąka szybko minie :)

pochwal się wiankami ! marzą mi się własnoręcznie robione - na rózne pory roku, ale póki co zdolnosci obsługi pistoletu z klejem jeszcze nie posiadłam ;) To sobie inne ozdóbki dłubie ;)

Dłuuugi weekend :lol: Przynajmniej dla mnie był długi ;) Dziś wstałam z przekonaniem że już środa :rolleyes:

Na budowie nic nowego :p ale mam nadzieję że na koniec tygodnia będę mogła już pokazać podbitkę. Pogoda sprzyja, bo jest w miarę ładnie i ciepło, więc panowie się uwijają.

pochwal się wiankami ! marzą mi się własnoręcznie robione - na rózne pory roku, ale póki co zdolnosci obsługi pistoletu z klejem jeszcze nie posiadłam ;) To sobie inne ozdóbki dłubie ;)

Ok na pewno pokarzę :yes: Ja uwielbiam wianki jako dekoracje i podobnie jak Ty mam plan mieć kilka na różne pory roku i święta. Będę przyozdabiać nimi drzwi wejściowe. Bardzo mi się podoba ta zachodnia moda :rolleyes:

:wave:

I na czym w końcu stanęło? Biało-czerwona pepitka? A reszta?

Nie będzie pepitki :cry: Po rozmowie z Miśkiem uzgodniliśmy że trzeba trochę ciąć wydatki i z żalem przyznałam mu rację. Niestety jako pierwsza pod nóż poszła pepitka :( No nie da się ukryć że tania nie była :no:

Mam taką inspirację:

http://www.infloral.pl/murator/fotelekinowe4.jpg

Więc odwróciliśmy kolory i fotele będą czerwone z czarnymi podłokietnikami i takim materiałem ( o połowę tańszym ;))

http://www.infloral.pl/murator/tetra.jpg

Szukałam jeszcze szarej pepitki ale nie znalazłam nic ładnego :(

Znalazłam za to stronkę z lnami, w tym z obiciowym w pepitkę ale niestety raczej beżowym http://naturalnerzeczy.pl/len_obiciowy_pepitka_duza-p433.html

i stronkę z różnymi tkaninami w pasy. Mogą się przydać na później ;) http://idealnewnetrze.pl/570,ww_kolekcja-palino-pasy.html

poka, poka fotele i wianki

Oczywiście pokażę jak już będzie coś widać :yes: Na razie mam wielkie pobojowisko. Fotele w częściach a do wianków nie przyszły mi jeszcze wstążki, więc też nie są jeszcze wykończone. Ale obiecuje piękne fotki jak już uporam się z tematem.

O fotele się robią :popcorn:

Czy my widziałyśmy materiał :popcorn:

A robią się :wiggle:

Pokazywałam moją piękną pepitkę z której musiałam zrezygnować :( Teraz będzie ten wklejony powyżej. Ale o pepitce nie zapominam :rolleyes: może dam ją gdzieś na górze jak podreperujemy fundusze, czyli za jakiś milion lat :lol2: Misiek się cieszy bo on pepitki nielubi :p

Aniu ściskam, ściskam, ściskam! uratowałaś moje fotele http://www.infloral.pl/murator/bighug.gif

Misiek jeszcze nie zapłacił więc możemy się jeszcze wycofać z zamówienia :wiggle:

Twoja pepitka bardzo ładna :wiggle: Przeszukiwałam też allegro ale na nią nie trafiłam :o na szczęście wszystko da się jeszcze odkręcić http://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/happy/smileys-happy-427623.gif

No to jeszcze jedna inspiracja pepitką i czerwienią w roli głównej :)

http://www.infloral.pl/murator/fotelekinowe5.jpg

i jeszcze jedna

http://www.infloral.pl/murator/pepitka.jpg

i dywan, czemu u nas takiego nie ma :mad:

http://www.infloral.pl/murator/pepitka2.jpg

i trochę świątecznie ;)

http://www.infloral.pl/murator/pepitka3.jpg

wszystko stąd

pepitka2.jpg

Edytowane przez TwoOfUs

Heyka Two,

zaczęłam u Ciebie pisać po południu, ale net mi wszystko zawiesił:bash:

Inspiracje wynalazłaś przecudnej urody. Nowy materiał bardzo mi się podoba- nie smutaj się z powodu braku tej pepitki.

Z tym nowym też będzie cudnie- najważniejsze, ze ma motyw biało-czarny.:wiggle:

Niestety wykończeniówka potrafi pochłonąć wszystkie pieniądze- trzeba być rozważnym.:bash:

Jutro podeślę Ci namiary na mojego stolarza, buziaki:bye:

Ładna ta ogromniasta pepitka :)

A my z fotelami stoimy - nie potrafimy ich złożyć. Czekamy aż który pomagał nam przy rozkładaniu będzie miał trochę czasu i pomoże je zlożyć do kupy :(

Mirelko a moje nietkniete w garazu stoja, tak jak je Ania przysłała...:bash:

Pepitka very nice, ale pomysł z czerwoną ramą ekstraaaaaaaaaaaaaa:jawdrop::wiggle:

Fajnie, że się podoba :) Mam nadzieję, że fotele w tej wersji też wyjdą fajnie.

Nowy materiał bardzo mi się podoba- nie smutaj się z powodu braku tej pepitki.

Z tym nowym też będzie cudnie- najważniejsze, ze ma motyw biało-czarny.:wiggle:

Niestety wykończeniówka potrafi pochłonąć wszystkie pieniądze- trzeba być rozważnym.:bash:

Jutro podeślę Ci namiary na mojego stolarza, buziaki:bye:

Aguś dzięki za namiary :hug:

Z materiałem trzeba było iść na finansowy kompromis ;) ale dzięki Narendil ma pepitkę tylko szarą :)

Two szkoda, że pepitka bedzie inna bo tamta była genialna....no poza jej ceną oczywiście;) ale jestem pewna, że ta nowa tkanina bedzie tez super wyglądała. Pomysł z czerwienią fajny - taki energetyzujący...

Mnie też szkoda było tej tkaniny, ale niestety zbyt długo trwało by zanim udało by się na nią odłożyć, do tego jeszcze 21 dni oczekiwania na dostawę :( a ja mam czas dla foteli właśnie teraz. Nie wiadomo jak będzie potem więc muszę korzystać ;)

Ładna ta ogromniasta pepitka :)

A my z fotelami stoimy - nie potrafimy ich złożyć. Czekamy aż który pomagał nam przy rozkładaniu będzie miał trochę czasu i pomoże je zlożyć do kupy :(

:o o kurcze, a ja nie pomyślałam żeby robić fotki przy rozkładaniu :bash: Martwię się też trochę tym odchodzeniem farby z rurek przy montażu :( Mirelko, ty malowałaś fotele wałeczkiem czy natryskowo?

Zastanawiam się czy nie oddać ich do pomalowania stolarzowi.

Wielka pepitka fantastyczna, szkoda że jak zwykle nie u nas :p

Mirelko a moje nietkniete w garazu stoja, tak jak je Ania przysłała...:bash:

Anetko przyjdzie czas i na twoje :hug: Z nową wiosenną energią wyczarujesz coś pięknego :)

Jej - ta ogromna pepitka jest fantastyczna :yes:

ano :wiggle: mi też się spodobała ale niestety nigdzie takiej nie znalazłam :(

A teraz małe niewnętrzarskie pytanie ;)

W grudniu czeka mnie 18stka chrześniaka :wiggle: i nie mam pojęcia co się na taką imprezę kupuje :confused: Jeszcze niedawno sama latałam na osiemnastki kolegów i kupowaliśmy im gumowe lale :lol2: a tutaj teraz trzeba się wykazać prezentem na poziomie :rolleyes: no i nie mam pomysłu.

Heyka

a ja świeżo po kilku 18 tkach

my przeważnie robiliśmy prezent składkowy

no i nie był/a to chrześńik/ca

Dużo zależy od upodobań jubilata

więc lista ;)

kurs zumby- dla dziewczyny choć kilku chłopców tez uczestniczyło:wiggle:

skok na spadochronie

rower

zegarek

nagłośnienie do auta

portfel

Dzięki Karolka prezenty oczywiście dla chłopaka :) Interesuje się tańcem - hip hopem, nawet na jakieś występy jeździ. Myśleliśmy nad czymś w stylu warsztatów z hip hopu ale zaraz matura więc nie wiem czy to dobry moment ;)

Pozostałe pomysły notuję w kajeciku :yes:

zależy jaki jest czas realizacji takiego warsztatu

no na skok na spadochronie mieliśmy czas 1 roku

a na kurs zumby pół roku

więc musiałabyś dopytać