admete 13.12.2011 04:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 Przychodzę od sharlot skuszona opisem . Witam się serdecznie . Zapowiada się bardzo ciekawie . Połączenia stylów świetne !!! Przerwy w budowaniu nie ma co żałować - zważywszy na Twoje obecne miejsce zamieszkania - pomysły będą bardziej przemyślane a wszystko lepiej dobrane. Inspiracje świetne (niektóre zdjęcia pokrywają się nawet z moimi - np biała kuchnia firmy Poggenpohl ) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 13.12.2011 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 Uwielbiam Lacjum - zwłaszcza nadmorską Ostię - byłam tam kilkanaście razy. W ogóle kocham to, co włoskie - kuchnię, kawę, ich pogodę ducha i podejście do życia! A Wy jaki widzę to sobie tak skaczecie, raz Francja, raz Włochy??? - troszkę Ci zadroszczę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 13.12.2011 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 W ogóle kocham to, co włoskie - kuchnię, kawę, ich pogodę ducha i podejście do życia! Piąteczka Aniu:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 13.12.2011 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 Ojoj witam wszystkich Admete tutaj już od 6 rano? A u mnie dziś netu nie było bo wyskakiwało że błędne hasło wpisuje. Nudziłam się jak mops aż wrócił mój misiek i wyłączył mi CapsLock na laptopie Taka ze mnie blondi Uwielbiam Lacjum - zwłaszcza nadmorską Ostię - byłam tam kilkanaście razy. W ogóle kocham to, co włoskie - kuchnię, kawę, ich pogodę ducha i podejście do życia! Rzeczywiście Włosi są bardzo fajni, tacy otwarci i bezpośredni. Totalna odwrotność francuzów. Ale jeżeli chodzi o jedzonko to strasznie tęsknie za Francją. Nawet wczoraj przy śniadaniu wspominałam poranne croisanty i migdałowe ciasteczka. No i za owocami morza tęsknie Tam w zwykłym supermarkecie wybór był przeogromny a tutaj nawet w większych sklepach tylko mrożonki. No i oni tutaj wcale nie jedzą kurczaka tylko wołowina i wieprzowina i pasta do tego. Już mi 4 kg przybyły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 13.12.2011 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 niektóre zdjęcia pokrywają się nawet z moimi - np biała kuchnia firmy Poggenpohl Właśnie poleciałam się trochę pogapić bo jeszcze u Ciebie nie byłam No i wpadłam od razu do kuchni Cudne inspiracje i jak bym już gdzieś je widziała a o kuchni jak Poggenpohl nawet rozmawiałam z jednym wykonawcą i niestety błyszczące fronty z ramiakiem o których marzyłam okazały się cenowo nierozsądne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 13.12.2011 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 A u mnie dziś netu nie było bo wyskakiwało że błędne hasło wpisuje. Nudziłam się jak mops aż wrócił mój misiek i wyłączył mi CapsLock na laptopie Taka ze mnie blondi :rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 14.12.2011 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Piąteczka Aniu:D no to piąteczka!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 14.12.2011 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 A u mnie dziś netu nie było bo wyskakiwało że błędne hasło wpisuje. Nudziłam się jak mops aż wrócił mój misiek i wyłączył mi CapsLock na laptopie Taka ze mnie blondi TwoOfUs dobrze, że jesteś znów, bo Twoje inspirację są genialne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 14.12.2011 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Ja też jestem miłośniczką Włoch, włoskiego jedzenia, uliczek, radości i .... głośnych kobit baardzo głośno debatujących ! Rzym....mamuuuniuuu ! Zazdroszczę okrutnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 14.12.2011 13:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 (edytowane) No to wracając do moich budowlanych rozważań Pisałam że poczyniliśmy trochę pierwszych zakupów pod kontem wykończenia wnętrza. Zamówiliśmy kozę (którą już wklejałam ale dla porządku jeszcze raz): http://www.infloral.pl/murator/REGENCE.png Na ułożenie czeka cegiełka: http://www.infloral.pl/murator/AltMaas.jpg W przyszłości trzeba będzie zamówić portal Przyszły już lampy-kinkiety nad portal, na ceglaną ścianę. Trochę inne niż planowane ale jakoś tak wpadły w oko http://www.infloral.pl/murator/josephine.jpg czasem żałuje że jednak nie białe bo białe tylko wiszące prawdopodobnie pójdą nad schody ale są piękne http://www.infloral.pl/murator/josephine2.jpg Zmieniliśmy też koncepcję podłogi w domku. Moja pierwsza miłość do białego gresu okazała się mocno nieodwzajemniona. Po powrocie do Polski mieszkaliśmy u moich rodziców, którzy mają właśnie na podłodze płytkę. Pech chciał że zaraz po przyjeździe nasze psisko naderwało więzadło w kolanie i trzeba było, prawie na miesiąc, założyć gips. No i to się okazał dramat bo pies w tym gipsie kręcił piruety na jednej nodze biegając po śliskich podłogach a potem jeszcze miesiąc rehabilitacji gdzie maksymalnie nogę trzeba oszczędzać i śliskie powierzchnie mocno niewskazane . Musieliśmy przenieść się do domku letniskowego gdzie jest gres matowy i tam było lepiej. Tak więc ostatecznie pożegnałam się z błyszczącym gresem i tu pojawiła się koncepcja podłogi drewnopodobnej. Pojawiło się teraz trochę takich płytek i z dużą nadzieją poszukiwaliśmy jakiejś jasnej przypominającej bielone drewno. Niestety bezskutecznie. Wtedy mój misiek pojawił się z nową ideą: "podłoga będzie czarna" Trochę to niszczy zaplanowaną koncepcję bo jak ciemne ściany i czarna podłoga? ale płytka nawet nie straszna i inspiracje już wyszukałam więc choć ciągle mam wątpliwości (psisko to duży biały futrzak) to pewnie już zostanie podłoga serenissima black cave: http://www.infloral.pl/murator/blackcave1.jpg http://www.infloral.pl/murator/blackcave2.jpg W związku ze zmianą podłogi ściany zrobimy chyba białe albo jaśniuteńko szare. Drzwi wewnętrzne białe jeszcze niewybrane. Schody drammma. Albo się nie podobają albo się nie mieszczą albo za drogie Poszliśmy więc po bandzie i będą takie: http://www.infloral.pl/murator/schody.jpg edit: pysiaczek, yokasta Ja też jestem miłośniczką Włoch, włoskiego jedzenia, uliczek, radości i .... głośnych kobit baardzo głośno debatujących ! Oj tak, jak włosi rozmawiają to cała ulica słyszy A we Francji mieliśmy mieszkanie pod urzędem stanu cywilnego i co weekend śluby muzułmańskie się tam odbywały. Oni mają taki zwyczaj, że jak para młoda wchodzi i wychodzi to wszystkie kobity wrzask podnoszą. Takie jakieś jodłowanie. I tak co godzinę to były niezapomniane wrażenia Edytowane 4 Maja 2012 przez TwoOfUs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 14.12.2011 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Uuuuła! Duże zmiany! Podłoga bardzo mi się podoba, ale cholernie niepraktyczna . Schody nie dla mnie, zabiłabym się na nich ))))))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 14.12.2011 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Podłoga odważna bardzo - taka "mocna" czerń, zdominuje wnętrza.Schody piękne, ale baaaardzo niepraktyczne - to pewnie już wiesz? - białe będą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 14.12.2011 14:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Schody niepraktyczne ale u nas nie będą używane. Nie planujemy korzystania z góry więc schody mogą być tylko do ozdoby Chciała bym białe żeby się z tą podłogą nie zlały. Poza tym myślę że przy takiej czarnej podłodze to reszta powinna być jasna. A w podłodze mój misiek totalnie zakochany. Ja mam małe wątpliwości, chociaż sama w sobie mi się podoba ale podobała mi się też w szarej wersji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 14.12.2011 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Kozę i cegiełkę pamiętam, super:rolleyes: Podłoga piękna- uwielbiam ciemne, schody no.. też ładne, ale ciężkie w użytkowaniu:sick: Moja sąsiadka ma takie, tylko drewniane i tez narzekają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 14.12.2011 14:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Wklejam kilka inspiracji z czarną/ciemną podłogą. Mam czas max do końca roku bo potem trzeba zamawiać więc wszystkie sugestie mile widziane http://www.infloral.pl/murator/32.jpg http://www.infloral.pl/murator/33.jpg http://www.infloral.pl/murator/34.jpg http://www.infloral.pl/murator/35.jpg Wiedziałam że o schodach nasłucham się o ich niepraktyczności ale mnie się tak podoba jak 'wyglądają' że mogły by tylko wyglądać. Na górę planuje latać tylko od święta a na dole zamontuje najwyżej bramkę antydzieciowom. Zresztą wchodziliśmy po takich schodach robionych przez tą firmę i tak jak na początku miałam obawy o stabilność i o to czy się nie będę bała takich ażurowych albo czy mi się w głowie nie zakręci to po wizycie mi przeszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 14.12.2011 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 A nie planujesz czegoś np. wnosić/znosić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 14.12.2011 15:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 No mebli co najwyżej ale jak będzie trzeba to się uwinę przed schodami a jak nie to będzie wersja ikea z montażem na górze Planujemy poukładać sobie życie tylko na parterze a na górze zrobić biblioteczkę, pokoje gościnne i zapasową łazienkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 14.12.2011 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 I naprawdę myślisz, że nie będziesz musiała tam sprzątać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 14.12.2011 15:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 No pewnie że będę musiała ale odkurzacz mam centralny więc go po schodach targać nie muszę i łazienka jest na górze więc wiadro z wodą też odpada. A jak przelecę po schodach raz na tydzień to mi się nic nie stanie. Naprawdę myślicie że takie schody to będzie ogromny problem? Nawet w użytkowaniu raz czy dwa na tydzień? Bo przecież codziennie tam latać nie będę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 14.12.2011 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 No nie wiem nigdy nie wiadomo jak to będzie na miejscu ja bym się nie zdecydowała na coś niewygodnego tylko dlatego, że będę rzadko korzystać ale to już Wy znacie swoje potrzeby i przyzwyczajenia, nie śmiem Cię odciągać od pomysłu jeśli jesteś w tych schodach zakochana . To są jednak schody, nieprędko albo nigdy ich nie wymienisz. Może tak piszę, bo ze schodów korzystam dużo i namiętnie ? Te które pokazałaś są dla mnie za industrialne, za surowe...no nie wiem, mogę się nie znać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts