Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Trochę rustykalnie,odrobinę glamour, ciut barokko :)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Two, a może walnij po prostu wizualkę z szarą kuchnią? Co to dla Ciebie, szast-prast! Mnie się bardzo podoba tak, jak jest - z białymi frontami - głównie dlatego, że właściwie wszystko pozostałe masz już szare lub ciemne. Miałabym też wątpliwości co do mieszania czystego szarego i greige. Chodzi mi głównie o mieszanie dwóch tonacji, ciepłej i zimnej. No chyba że obecne szare elementy masz w tonacji ciepłej, wpadającej w zieleń, a nie np. w chłodny niebieski.

Two ja też jestem za szarym, a najbardziej za wersją mieszaną czyli dolne szafki szare a górne białe i jasne blaty :yes: Bardzo mi się podoba ten pomysł, sama się nad takim rozwiązaniem zastanawiałam ale mój M w życiu by się na to nie zgodził. Z trudem go namówiłam na białe stylizowane matowe fronty zamiast akrylowych w połysku- bardzo nowoczesnych- a teraz oczywiście uważa, że nasza kuchnia to był jego pomysł :)

Hej, hej :)

Jeśli fronty zostaną jasne, nie rezygnowałabym z "ołtarzyka". Jest bardzo, bardzo pomysłowym akcentem, trochę się boję czy przy innym układzie wnętrze nie straci pazura... czy nie powstanie po prostu kolejna klasyczna kuchnia. Piękna, jednak nie tak oryginalna i zapadająca w pamięć.

Jeśli z kolei fronty będą szare, to "ołtarzyk" już niekoniecznie. Podobał mi się od początku, ale w dużej mierze dzięki kolorystyce (biel + czerń + czerwone dodatki). Z szarym to już może nie być to... :rolleyes:

Oczywiście najłatwiej byłoby pewnie ocenić z wizualką :)

Pozdrówki weekendowe! :bye:

Edytowane przez Drop_Inn

Cześć Two;-)

Zostań przy białej kuchni!!!Szara nie będzie miała takiego klimatu jak biała a wydaje mi się że prędzej zbrzydnie ci szary,przestanie być modny itp.

Biała kuchnia jest ponadczasowa,takie jest moje zdanie.

Co do lodówki to fajne rozwiązanie z tym "ołtarzykiem",ja też mam taka lodówkę którą zabiorę ze sobą tylko mój kolor nie za bardzo pasuje do białej kuchni bo jest beżowy i nie mam pojęcia jak go wpasować do kuchni w takim stylu?:confused:

Ołtarzyka nie zrobię bo kolory do siebie nie pasują:no:

Co innego u ciebie,twoja czarna nadaje charakteru i super kontrastuje z bielą.

Mam pytanie o łazienkę w której chcesz mieć wannę wolnostojącą,co to za firma,ile kosztuje i czemu tak drogo?:D

Jestem na etapie poszukiwań idealnej retro wanny na retro nóżkach,możesz coś podpowiedzieć:)

Mi Malgosia wyśle może jutro, jest juz gotowy, w każdym razie jak tylko przyjdzie od razu go wieszam:wiggle::wiggle::wiggle:

No to widze że pół forum będzie miało takie same wianuszki

ale co z tego skoro sa przepiękne :wiggle::wiggle:

Też chciąłm dzisiaj wieszać nawet M mi kazał

ale jakoś nie mam weny :bash:

Heyka Two,

z przyjemnością przypomniałam sobie Twój projekt kuchni i pamiętam ta fajna ławeczkę pod oknem:wiggle:

Jeżeli lodówka ma być wolnostojąca, to niech zostanie tak jak jest. Dla mnie to nie jest ołtarzyk, tylko mocny punkt w Twojej kuchni.

Co do kolorów frontów, to ciemno szare raczej odpadają, ale poszłabym w mieszane (jaśniutka szarość i biel)- może być ciekawie:rolleyes:

Ciekawe co zdecydujesz...?:)

No nie mogę się powstrzymać;)

Jeśli nie ma lepszego pomysłu na lodówkę, to trudno:lol2: - mnie po prostu szkoda byłoby miejsca na blacie.

Jednakże wstawianie dekorów to IMO wyrzucanie pieniędzy.

Two - proponuję eksperyment: zrób taką atrapę tej zabudowy jak Admete; przyłóż do ściany przy lodówce kawał kartonu, takiej grubości jak planowana zabudowa, i sprawdź, co będzie widać na ścianie pomiędzy lodówką a kartonem:)

Two skoro lodówka juz jest to nie ma co marudzić tylko się nia cieszyć....:)mnie się ołtarzyk nie widzi , ja bym spróbowała postawić ją obok zabudowy - patrząc na wizki to z lewej a zadugowę bym zostawiła ale bez ołtarzyka tylko te przeszklenia dociągnęłabym do wysokości blatów.

Wiem, nie pomogłam;)

Ja widzę Waszą kuchnię białą:)