Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Trochę rustykalnie,odrobinę glamour, ciut barokko :)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

TwoOfUs podłoga pięęęęękna - fakt niepraktyczna - i sama widziałam jak widać kurz i paprochy na takiej - codzienne odkurzanie niestety murowane :( - ale piękność jej może wszystko wynagrodzić :p ( a jakie planujecie ułożenie?tak jak na zdjęciu - bo ciekawy pomysł )

Schody - świetne. Jeżeli faktycznie masz z nich rzadko korzystać i zabezpieczysz przed dziećmi (moja główna i jedyna obawa) - to jak najbardziej będą pasować :yes:

Naprawdę myślicie że takie schody to będzie ogromny problem? Nawet w użytkowaniu raz czy dwa na tydzień? Bo przecież codziennie tam latać nie będę.

W pracy mam takie schody - trzeba się przyzwyczaić i pamiętać o sprawdzeniu, czy na dole nikogo nie ma, kiedy jest się w spódnicy ;)

W pracy mam takie schody - trzeba się przyzwyczaić i pamiętać o sprawdzeniu, czy na dole nikogo nie ma, kiedy jest się w spódnicy ;)

:lol2: no patrz na to nie wpadłam a ja w spódnicy często chodzę.

Ale to chyba problem wszystkich ażurowych schodów. U nas rzeczywiście początkowo miały być drewniane ażurowe ale jakoś z rozmów z wykonawcami nic satysfakcjonującego nie wynikło i wtedy pojechaliśmy wycenić schody na belce metalowej i zobaczyłam w katalogu to cudo :)

U nas dzieci nie ma i na razie się nie zanosi więc tylko my dwoje. Na dole mamy dwa pokoje więc gdyby coś się kiedyś zmieniło to nie ma problemu a schody takie czy inne na pewno będziemy zabezpieczać przed psem bo nie chcemy żeby wchodził na górę.

podłoga pięęęęękna - fakt niepraktyczna - i sama widziałam jak widać kurz i paprochy na takiej - codzienne odkurzanie niestety murowane - ale piękność jej może wszystko wynagrodzić ( a jakie planujecie ułożenie?tak jak na zdjęciu - bo ciekawy pomysł )

Z tym odkurzaniem to u mnie nie problem bo i tak codziennie zasuwam a czasem i dwa razy dziennie :rolleyes: więc po prostu nic się nie zmieni :)

edit: mój misiek mówi że spódnicowy problem ze schodami to argument ZA

a nóż któraś się zapomni i zaświeci podwiązką :rotfl:

Edytowane przez TwoOfUs

Boskie futra dziękują za pochwały :D

mają tak piękną sierść że codzienne odkurzanie można im spokojnie wybaczyć

Właśnie ja mam słabość do kudłatych więc się do odkurzania już przyzwyczaiłam. Ale we własnym domu planuje to sobie jakoś ułatwić, stąd odkurzacz centralny i powierzchnie które łatwo wyczyścić. Tak więc na pewno nie będzie firan i koniecznie skórzana kanapa bo o ile pies nie włazi to koty lubią wylegiwać się na oparciach :) a to potem trudno z kłaków doczyścić.

I cała gromadka tak się z Wami przeprowadza co chwila???? Tzn. ja myślę, że tak - ale jak to znoszą?

Dokładnie cała gromadka z nami jeździ :) nie było wyboru bo nie bardzo miał kto z nimi zostać. Psa chcieli przygarnąć moi rodzice ale on miał wtedy 6mies i ja się nie umiałam z nim rozstać :oops: Poza tym to miało być na rok a jak wyszło to widać :p

Ale zwierzaki nawet dobrze to znoszą. Koty bardzo szybko dostosowują się do nowego miejsca nawet jak nocujemy w hotelu, w trasie to pokój traktują jak własny :) A pies jak to pies, szczęśliwy że z nami :) w podróży przeważnie śpi albo wygląda przez okno.

no nie narzekają, jeszcze by śmiały :lol2: ale nie wiadomo może nam w wigilię wygarną że je znowu gdzieś wywieźliśmy :)

Tylko sprzątania jest rzeczywiście dużo :( niby się przyzwyczaiłam ale jak myślę o nowym domku to bym chciała żeby to chociaż trochę było łatwiejsze. Więc rozważamy powierzchnie łatwe do sprzątnięcia i pewnie żadnych kurzołapek, no może tylko kilka :p takich najpotrzebniejszych :lol2:

właśnie poluje na reniferka :cool:

Cały weekend nie zaglądałam ale polowałam :cool: wystałam się w kilometrowych kolejkach no i mam reniferka :D a właściwie dwa piękne, przeźroczyste reniferki.

Poza tym kupiliśmy nadprogramowo żyrandol. Znowu w niepopularnym industrialnym stylu :D ale misiek się w nim zakochał i nie było gadania. Mi też się podoba, nawet bardziej niż wersja, którą oglądaliśmy w PL no i co najważniejsze był dużo tańszy :lol:

Zauważyłam, że ostatnio stylistyka naszego domu coraz bardziej ociera się o industrialne klimaty. Najpierw schody, teraz lampa. Wyjdzie nam małe pomieszanie :p

Ale co tam ważne, że swoje.