Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Trochę rustykalnie,odrobinę glamour, ciut barokko :)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Two podkładki świetne :) - ta czerwona bardzo mi sie podoba :rolleyes:

No a fotel jest cudowny!!!! - sama trochę żałuję że nie poszukałam dłużej i mój nie wygląda ciut inaczej ;)

Mam pytanko w wysłanych próbnikach przez p. Jolę miałaś jakies fajne szarości?

Masz może zdjęcia?

Wybieram teraz materiał na okragłe łózko do Igiego i z tego co mi wysłała nie bardzo jest co wybrać :(

Ooooo jaaaakie prezenty :wiggle: Fotel cudny :rolleyes: Jaki kolorek dostanie?

Ja też jestem bardzo zadowolona z prezentów, mikołaj postarał się w tym roku:lol:

Nie mam jeszcze planu na fotel :rolleyes: Jeżeli miałby stanąć w salonie to zapewne będzie szary, jeżeli w sypialni to może coś innego :rolleyes: Na pewno do twarzy było by mu też w jakimś szalonym kolorku :p

Two podkładki świetne :) - ta czerwona bardzo mi sie podoba :rolleyes:

No a fotel jest cudowny!!!! - sama trochę żałuję że nie poszukałam dłużej i mój nie wygląda ciut inaczej ;)

Mam pytanko w wysłanych próbnikach przez p. Jolę miałaś jakies fajne szarości?

Masz może zdjęcia?

Wybieram teraz materiał na okragłe łózko do Igiego i z tego co mi wysłała nie bardzo jest co wybrać :(

Aguś, Twoje fotele są śliczne :yes: a ten z czerwonymi nogami to mój ulubiony :rolleyes:

Szarości od Pani Joli mnie też niezbyt przypadły do gustu. Większość dostałam bardzo jasnych i takich nijakich. Mi najbardziej podobały się szarości z Dekomy na próbniku Severin i Jaguar no i szarość z próbnika Haiti :) Być może mam na komórce jakieś ich zdjęcia ale musiała bym poczekać do wieczora na Miśka, teraz nie mam jak zgrać fotki na laptopa.

O, fajny prezent :)

Ja kiedyś mężowi tak książkę podkupiłam ;)

W temacie foteli, to jak tam kinowe?

Ja byłam niesamowicie zaskoczona jak zobaczyłam fotel :p Jeszcze z kilka tygodni po tym jak się aukcja skończyła, marudziłam Miśkowi o tym fotelu a on nic a nic się nie wydał.

Fotele kinowe... hmmm... fotele mają przerwę :p Są wyszlifowane, dziury i ubytki pozalepiane. Czekają na malowanie a ponieważ teraz jest ciut za zimno, żeby malować na zewnątrz a w domku pełno gipsu, pojechały na to malowanie do stolarza od parapetów :p

Co za gadzina z tego męża :lol2:

cooo nieee :lol2:

piękny fotelik. Drogie takie cudo ?

499zł za tyle wylicytował Misiek ale będzie trzeba doliczyć koszt wymiany tapicerki jeszcze nie mam pojęcia jaki ;) Na razie odkładamy to w czasie. Jak uzbieram na zamówienie kanapy to może uda się za jednym razem przetapicerować fotelik.

a mnie się też te pucharki podobają :yes:

Szkoda tylko że nie tanie bo bym jeszcze kilka dokupiła :lol:

Cześć Twosia

fajnie że w końcu jesteś:hug:

prezenty bogate

fotel czaderski

dzięki za fotelik :) z prezentów zadowolonam :lol:

Powiem Wam, że u mnie w rodzinie już od jakiegoś czasu robimy losowanie na święta i tym sposobem każdy kupuje prezent tylko dla jednej osoby. Jest ustalona kwota, jednakowa dla wszystkich więc nie ma sytuacji, że ktoś dostaje skarpetki a inna osoba srebrne sztućce ;) W tym roku każdy podpowiadał też co chciałby dostać. Ja chciałam właśnie jakieś gadżety do kuchni :D

Dla dzieciaków robiliśmy prezent składkowy. Chłopaki dostali samochody zdalnie sterowane i oczywiście najbardziej bawili się nimi tatusiowie :lol2:

Ciao!Nie masz pojęcia jak ja ci tej ROMY zazdraszczam :-) a prezencik w postaci fotela=-O szacun dla twego domyślnego małża:-)Pozdrów ode mnie cudny Rzym i czekam na jakieś inspiracyjne fotki bo nie ukrywam że jesteś da mnie źródłem a raczej rzeką pełną inspiracji.a z innej beczki możesz napisać coś więcej jak ci się mieszka w tym cudnym mieście?:-)

czekam na jakieś inspiracyjne fotki bo nie ukrywam że jesteś da mnie źródłem a raczej rzeką pełną inspiracji.

A mi właśnie Misiek zakazał inspiracji :lol2: Wkurza się ostatnio, że za dużo tego wynajduję i co chwilka chcę coś zmieniać w projektach :p

Ostatnio zmieniałam krzesła na moją nową miłość czyli druciaki z planowanej wcześniej Zary/Aurory. Pomiędzy był też przecież etap ghostów :lol2: No i przed samymi świętami była koncepcja szarej kuchni i malowanie wizualek :p:rotfl:

Nagrabiłam sobie i dostałam pokutę :p żadnych nowych zmian do puki nie zrealizujemy tego co już zaplanowane :rolleyes: Na szczęście druciaki się załapały :lol: A ja po cichu kombinuję nad zasłonami ;)

.a z innej beczki możesz napisać coś więcej jak ci się mieszka w tym cudnym mieście?:-)

Mieszka mi się miło choć przyznam szczerze, że tęsknię za Lyonem i trochę za Paryżem.

Tutaj są milsi ludzie, bardziej otwarci i łatwiej nawiązać jakieś znajomości. Ale wkurza mnie bałagan, nie przestrzeganie przepisów i cwaniactwo. Ja za porządna jestem ;) Nie umiem się wpychać na drodze i wydaje mi się, że skoro tak jest napisane to tak powinno być a tutaj nie jest :p Nawet autobusy jeżdżą jak chcą, co z tego, że jest rozkład. Tutaj się żyje po włosku czyli luzacko ;) w wakacje to fajne ale na co dzień mnie wkurza.

No i powiem Wam, ze już dwa razy byliśmy tutaj naciągnięci przy wynajmie mieszkania. Najpierw wszystko jest ok a w ostatniej chwili jak stoisz już z walizką pod drzwiami okazuje się, że są jakieś dodatkowe opłaty :o:sick: Podobno w Rzymie trzeba wszystko brać szczegółowo na piśmie bo jak nie masz czarno na białym to cię wyrolują :p A tak poza tym jest fajnie :lol2: i ciepło :lol:

ooo odnalazła się nasza Zguba:hug:Ale waryjat ten Twój Mąż:wiggle:;) nie wiem co bym swojemu zrobiła za taki numer;) podkładki też fajneeee.

Ja w pierwszej chwili miałam radochę z niespodzianki :D a zaraz potem :evil::mad: czemu mi nie powiedział, że to on kupił jak jęczałam przez tydzień, że sprzedany :p

Edytowane przez TwoOfUs

Trochę racji ma ten twój Misiek:)im więcej oglądam tym bardziej mam namieszane w głowie:-?ale możesz mi podać linki do stron z których korzystasz?bo mimo tego nie umiem się oprzeć oglądaniu fajnych wnętrz:no:taki nowy nałóg

a co do włoskiego bajzlu to jest na pewno wkurzający ale Italia to mój kolejny nałóg więc nie wiem co by się musiało stać żebym zmieniła zdanie:rolleyes:

no i to jedzenie,ciepełko,piękno architektury na każdym kroku mmmmmmhhhhhhhh rozmarzyłam się

:goodnight::

Heyka Two:hug:

Widziałam Cię wczoraj, ale nie zdążyłam się wpisać...

Ale już nadrabiam:wiggle:Super, ze się odezwałaś, niespodzianka z tym powrotem do Italii:o a kto będzie pilnował domku i prac?

Prezenty CUDNIASTE, a fotel przeszedł sam siebie- jest piękny i już go widzę w nowym ubranku:rolleyes:

Męża masz fajnego, brawka mu się należąhttp://www.brothersinhonour.com/images/smilies/smiley_clap.gif

Mam nadzieję, że teraz będziesz nadrabiać tą długą nieobecność:p

Buziaki:bye:

Twosiu :hug:,

Fajnie masz... tak ciepło w środku zimy :rolleyes:

Z inspiracjami to mam podobnie :D. Mój M. często przeklina FM, gdy wspominam o kolejnych zmianach koncepcji ;). Nie wszystkie są z FM, ale nie będę go wtajemniczać :D

Trochę racji ma ten twój Misiek:)im więcej oglądam tym bardziej mam namieszane w głowie:-?ale możesz mi podać linki do stron z których korzystasz?bo mimo tego nie umiem się oprzeć oglądaniu fajnych wnętrz:no:taki nowy nałóg

Pozbieram wieczorkiem i wkleję jakąś listę ;)

a co do włoskiego bajzlu to jest na pewno wkurzający ale Italia to mój kolejny nałóg więc nie wiem co by się musiało stać żebym zmieniła zdanie:rolleyes:

no i to jedzenie,ciepełko,piękno architektury na każdym kroku mmmmmmhhhhhhhh rozmarzyłam się

:goodnight::

Hi hi a ja właśnie wolę francuskie jedzonko :lol2: Ale ciepełko mam tutaj większe ;)

Hello Two

aj, jakie cudeńka pokazałaś, podkładki są fantastiko! a fotel cuuudooo!!!

małża masz kofanego skoro robi takie prezenty-niespodzianki:D ja bym swojego wyściskała i nie tylko, za taki pomysł na prezent, sie musiał męczyć długo by sie nie wygadać:D

No i co narobiła... Miś przeczytał i domaga się solidnych podziękowań :lol2:

Dzięki za podkładki przekaże mikołajowi, ze się wszystkim podobają :)

Prezenty bardzo fajne - nie dziwię się, że jesteś zadowolona :)

Super historia z tym fotelem :lol2: Cudnie jest dostawać niespodzianki, a jeśli do tego są wnętrzarskie (i trafione w gust) to już w ogóle... :rolleyes:

Będę wyczekiwać metamorfozy :)

Pewnie chwilę potrwa zanim ta metamorfoza nastąpi, pierwsze w kolejce do tapicera stoją fotele kinowe ;)

Wczoraj w Maisons du monde oglądałam podobny w kształcie fotelik obity aksamitną tkaniną w kolorze morskiej zieleni. Ślicznie mu było w tym kolorku :rolleyes: i mnie też zaczął kusić jakiś mocny akcent :rolleyes:

Super, ze się odezwałaś, niespodzianka z tym powrotem do Italii:o a kto będzie pilnował domku i prac?

Tymczasowo pracę pilnują się same :p Mamy teraz na placu boju Pana Radka, któremu spokojnie możemy zaufać. Sprawdził się już realizując zdalnie łazienki więc jesteśmy spokojni, że wszystko będzie ok :) Pan Radek to dziwny fachowiec co najmniej dwa razy w tygodniu dzwoni zdać relację co zrobił i co zamierza robić dalej :o jeszcze się z takim nie spotkałam :lol2:

Prezenty CUDNIASTE, a fotel przeszedł sam siebie- jest piękny i już go widzę w nowym ubranku:rolleyes:

Męża masz fajnego, brawka mu się należąhttp://www.brothersinhonour.com/images/smilies/smiley_clap.gif

:

Prezenty dziękują, mąż się kłania http://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/thanks/smileys-thanks-145623.gif

Z inspiracjami to mam podobnie :D. Mój M. często przeklina FM, gdy wspominam o kolejnych zmianach koncepcji ;). Nie wszystkie są z FM, ale nie będę go wtajemniczać :D

:lol2: u mnie znacząca większość to blogowa zaraza :lol2:

"zaraz, zaraz, jeszcze chwileczkę bo tutaj na tym blogu coś takiego fajnego znalazłam" :p

a śniadanie stygnie ;)

Tak przeważnie wyglądają nasze weekendowe poranki :p

Poleciałam dzisiaj na wyprzedaże :lol: Nie mogłam już zdzierżyć wołających na mnie z wystaw 50%! 70%!

Nabyłam dwie bluzeczki, piżamkę a przede wszystkim wyklęte na forum podkładki na stół :p ale w pepitkę :lol: sztuk cztery do wyciągania podczas wizyt największych brudasów :p

A także wałek/kiszkę/poduszkę jak by to nazwać ;) we wzorek w jodełkę.

A tutaj kilka linków dla Iwonki i dla wszystkim którzy jeszcze nie znają:

http://greigedesign.blogspot.it/

http://www.dailydreamdecor.com

http://decor8blog.com

http://www.apartmenttherapy.com

Polecam pooglądanie wnętrz tutaj

http://trendland.com/design/interior-design/

A tutaj miliony pomysłów na wszystko :)

http://scraphacker.com/category/inspiration/

Wielkie dzięki Twosiu :D

Właśnie zaczął się weekend więc będę miała trochę czasu żeby poprzeglądać.

A co do mężów to rzeczywiście mój ma ostatnio jakieś uczulenie:sick: na FM

Nie wiem o co chodzi?:no:

Przyznam się Wam że dopóki tu nie zajrzałam,byłam święcie przekonana że tu rządzą faceci a tu tyle fajnych babeczek i do tego nadających na tych samych falach:stereo: