Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Trochę rustykalnie,odrobinę glamour, ciut barokko :)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Sharlot to są Moderny Polskone malowane wg wzornika NCS konkretnie na kolor 6500N :) My nie bawiliśmy się w zamawianie u stolarza bo na odległość ciężko dogadać szczegóły, no i nie ma jak dopilnować wykonania ;)

Cieszę się, że podobają się już kolejnej osobie :lol:

Pies właśnie wrócił za spaceru cały mokry po kolejnym dzikim szaleństwie w śniegu :D

U nas 6 stopni na plusie i wszystko zamienia się w wodę :eek: czyżby to jednak wiosna?:cool:

:lol2: no łaaaadna ta biel i tyle przestrzeni się zrobiło :rolleyes:

ale szara farba do wiatrołapu już kupiona a z szarości w korytarzu nie odpuści Misiek :cool: czyli nie ma strachu wizki zostaną zrealizowane :D

Pojawił się tylko koncept żeby szarą farbę dać w formie wysokiej lamperii. Co Ty na to?

Jak na lato:lol2:

A tak na serio: uwielbiam to rozwiązanie w wysokich, kamienicznych mieszkaniach.

W naszych blokowych warunkach obawiam się że może dać efekt sierocińca. Niektórzy lubią, ale Ty chciałaś chyba trochę eleganciej?

Chociaż w sumie, jakby dać listwę....

Trzeba by pomyśleć.

Można jeszcze w tą stroną pokombinować:

http://media-cache-lt0.pinterest.com/550x/ea/a9/41/eaa941a2a9ab81b3009334f67f742a44.jpg

http://iheartorganizing.blogspot.com/2011/12/basement-progress-bedroom-switcharoo.html

http://media-cache-ec6.pinterest.com/550x/1c/a6/37/1ca637d1b137ed94503014aa001e0f6e.jpg

http://lostintimepl.blogspot.com/2012/10/na-rykowisku.html

Nihiru listwa koniecznie, jeżeli już zdecyduję się na tą opcję :yes:

Tak jak na Twoich fotkach zamierzam dać tapetę w gabinecie. Duży prostokąt wykończony listwą :lol:

Pisząc wysokia lamperia miałam na myśli coś jak na tej fotce. Z tym ze tutaj wszystko jest w jednym kolorze oddzielone listwą u mnie to co poniżej listwy było by szare.

http://www.weranda.pl/images/articles/big/14531_1354617463.jpg

Sharlot dokładnie to ten model :yes: już wysyłam privka.

aaa - w ten sposób! fajny pomysł!

Znalazłam jeszcze jedną inspiracje z lamperią o jaką mi chodzi :wiggle: ale ogólnie szału w necie nie ma albo nie wiem jak szukać :p

http://www.infloral.pl/murator/14.jpg

Two postępy super ! drzwi świetne, kolor szary w łazience też - i panele - odważnie idealne :)

Dziękować pięknie za wszystkie komplementy. Mam nadzieję, że postępów będzie coraz więcej i w końcu wszyscy doczekamy się przeprowadzki :lol2:

Jak przeczytałam, ze chcesz lamperie to zrobiłam o tak:sick: bo skojarzyłam to ze szkolnymi korytarzami i blokowymi klatkami schodowymi:rolleyes:

dopiero jak pokazałaś inspiracje, to trzeba przyznać, ze pomysł superowy, na inspiracjach wygląda to elegancko.

Jejku jej , doczekać sie nie mogę całości :popcorn: zapowiada sie tak oryginalnie i pięknie:cool:

Two, tak sobie o tej lamperii myślałam :rolleyes:

Nie boisz się wrażenia, że pomieszczenie będzie wyglądać na niższe? No wiesz, czy ten biały kawałek ściany nie będzie sprawiał wrażenia, że jest częścią sufitu?

A może bredzę jak potłuczona?

Two postepy super ! drzwi świetne, kolor szary w łazience też - i panele - odważnie idealne :)

Two pieknie jest :yes::jawdrop:kurcze bede niecierpliwie czekac az folie posciagacie:cool:

Dziewczyny dziękuję Wam bardzo :hug: Cieszę się każdym, najmniejszym kroczkiem do przodu, ku przeprowadzce. Już tak długo się wykańczamy, wszystko w głowie poukładane i zaplanowane teraz musimy przycisnąć i korzystać z każdej wolnej chwilki w PL. Malujemy sami i panele też będziemy układali sami więc im więcej będzie takich wolnych chwilek tym szybciej nastąpi wyczekiwana przeprowadzka :)

Twosiu cuuuuuudnie jest :yes: łazienki bajeczne!! :yes:

o drzwi zazdrosna jestem prze-orutnie!! :wiggle:

Chyba już niedługo będziesz cieszyła się własnymi drzwiami :wiggle: Coś mi się wydaje, że widziałam jakieś projekciki :rolleyes:

Małgosiu, kawał lamperii planujesz :lol2:

Przelew doszedł?

No coś tam knuje :lol:

Piniążki doszły

Pieknie sie zapowiada :yes::hug: ciekawa jestem tej lamperii :D I tapety w ramce :D

Ja też jestem ciekawa :cool: trochę się obawiam czy to nie za dużo ale kto nie ryzykuje ten nie pije szampana http://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/cheers/smileys-cheers-054771.gif

Pomysł na lamperie - super!!!!!!

Przyznam że wcześniej nie zwróciłam na takie uwagi :o

Tak czułam, że akurat Tobie pomysł się spodoba :lol:

Ależ będzie pięknie te listwy dodadzą elegancji

Właśnie tak to sobie wyobrażam :wiggle:

A co do Pary to ja mam troszkę szarosci :yes:

i sa oki

A pamiętasz może numerki swoich szarości? To te co Ivy wklejała?

Ja na początek kupiłam szarość do łazienki i już widzę , że wyszła naprawdę bardzo ładna :yes: Wybraliśmy tą ceramiczną więc troszkę ciężej się malowało, trzeba uważać na smugi, ale mamy do położenia jeszcze jedną warstwę więc mam nadzieję ze wszystko się wyrówna :)

Nad salonem jeszcze myślę. Zastanawiam się nad czystą szarością z palety NCS a Para nie miesza w NCS :(

Podoba mi się taki kolorek jak w tej sypialni NCS S 1500-N

http://media-cache-ec6.pinterest.com/550x/bd/d7/68/bdd768994510c3dcd1a201a0be1ab58f.jpg

Ciao bella:)

Dawno mnie u Ciebie nie bylo a widze, ze postepy ida alla grande. Davvero bravi :wave:

Drzwi wymiataja, super sa. Bede w Rzymie 12,13,14 kwietnia. Nie wybierasz sie czasem?

Ślicznie dziękuję za komplementy :) a ja akurat jestem w Polsce :) i dokładnie w ten weekend Misiek przyjeżdża do mnie więc znowu nici ze spotkania :( Coś się rozmijamy ciągle.

Jak przeczytałam, ze chcesz lamperie to zrobiłam o tak:sick: bo skojarzyłam to ze szkolnymi korytarzami i blokowymi klatkami schodowymi:rolleyes:

dopiero jak pokazałaś inspiracje, to trzeba przyznać, ze pomysł superowy, na inspiracjach wygląda to elegancko.

Jak patrzę na te inspiracje to mnie też bardzo ale to bardzo ciągnie taki look :wiggle: Tylko kurka nie widać jaką tam mają wysokość pomieszczeń. może po 3m .

Two, tak sobie o tej lamperii myślałam :rolleyes:

Nie boisz się wrażenia, że pomieszczenie będzie wyglądać na niższe? No wiesz, czy ten biały kawałek ściany nie będzie sprawiał wrażenia, że jest częścią sufitu?

A może bredzę jak potłuczona?

No i właśnie tego trochę się boję. Na fotkach nie widać jaka jest wysokość pomieszczeń. U mnie 275cm i nie jest to jakiś super szał ;) Na początek zrobię lamperię w wiatrołapie. To malutkie pomieszczenie więc z lamperią zyska na proporcji a potem będę rozkminiać salon. Niby planuję tam bardzo jaśniutką szarość, może jak na fotce powyżej więc kolory nie będą się jakoś drastycznie odcinały... No nie wiem, na razie rozmyślam :rolleyes:

Rozmyślam też nad naszą szafą/ wnęką do zabudowy :rolleyes:... znowu :p Urodziła nam się koncepcja żeby wstawić tam jakiś czterodrzwiowy antyk nawiązujący do stołu. Zaoszczędziło by nam to jakieś 3 tys z budżetu. Dobry/ zły pomysł? Puki co mam tyle samo po stronie plusów i minusów :lol2: