julianna16 08.04.2013 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Przepiękny ten kolor NCS S 1500-N - taki czysty, świetlisty, niesamowity Ja ostatnio mam ciągoty ku antykom , więc mnie mocno przekonywać nie musisz . Wszystko zależy od samej szafy - masz już coś na oku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 08.04.2013 13:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 A nie mam ale miałam tylko jakiś straszny, przeokrutny ktoś mnie przelicytował ale poluje więc jest szansa, że coś znajdę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 08.04.2013 15:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Byłam w biedronce przytargałam pepitkowe pudełko A w weekend nawiedziłam też Leroy merlin i nabyłam pepitkowe poduszki czyli mam komplet bo w castoramie kupiłam tapetę, też w pepitkę szarą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 08.04.2013 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Two, nie bój sie tej lamperii, fakt na inspiracjach widać ze sufity dosyć wysokie, i pięknie to wygląda, ale z kolei u mnie jest bardzo nisko, ledwo 2,60 a i tak dałam gzymsy 13cm i nie mam wrażenia sufitu na głowie, bardzo sie cieszę że takie duże są, bo założenie było takie że mają być ozdobą, a nie ledwo widocznym dodatkiem;) będzie pięknie, zobaczysz:yes: ja też już mam dwa pepitkowe pudełka z biedronki, ładne som:D a tapeta gdzie będzie? i planujesz zrezygnować z tej lustrzanej zabudowy na rzecz ogromnego antyka?? szkoda antyki sa piękne, ale u ciebie te lustra tak pięknie na wizu wyglądały i te schodki kręcone w nich odbite... no szkoda:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 08.04.2013 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Małgosiu, pepitkowe szaleństwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana_teresa 09.04.2013 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 No to będzie pepitkowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 09.04.2013 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 ooo to czekam na fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 09.04.2013 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Zaszalałaś Małgosiu:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 09.04.2013 11:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Małgosiu, pepitkowe szaleństwo Ano ooo to czekam na fotki zaraz będą Zaszalałaś Małgosiu:D Nie ma męża można szaleć tylko mógł kasy więcej zostawić Two, nie bój sie tej lamperii, fakt na inspiracjach widać ze sufity dosyć wysokie, i pięknie to wygląda, ale z kolei u mnie jest bardzo nisko, ledwo 2,60 a i tak dałam gzymsy 13cm i nie mam wrażenia sufitu na głowie, bardzo sie cieszę że takie duże są, bo założenie było takie że mają być ozdobą, a nie ledwo widocznym dodatkiem;) będzie pięknie, zobaczysz:yes: ok To się nie boję. Zrobiłam sobie szybkie wizu na zdjęciach z netu i nawet jak ściana jest ciut ciemniejsza to nadal wygląda to bardzo ładnie. Tak więc można powiedzieć, że lamperia chyba już przesądzona ja też już mam dwa pepitkowe pudełka z biedronki, ładne som:D a tapeta gdzie będzie? Chciałam kupić jeszcze jedno ale wszystkie pozostałe były rozpakowane i porozrywane. Okropne jak klienci nie szanują towaru W ogóle w naszej Biedronie zawsze jest straszny bałagan i średnio lubię tam chodzić. A tapeta miała być do szafy albo za szafę jak będzie antyk albo... pod szafę? nie no na pewno gdzieś ją upchnę i planujesz zrezygnować z tej lustrzanej zabudowy na rzecz ogromnego antyka?? szkoda antyki sa piękne, ale u ciebie te lustra tak pięknie na wizu wyglądały i te schodki kręcone w nich odbite... no szkoda:(] No widzisz, ja sama nie wiem co ja chce Myślę, rozmyślam i biję się sama ze sobą. Z zasady ja nie bardzo lubię zabudowy ale u nas wydaje się to najbardziej ergonomiczny pomysł na tą wnękę. Zabudowa na pewno da nam więcej miejsca do przechowywania ale jakoś nie mogę się oprzeć skojarzeniom z klasycznym komandorem w moim studenckim mieszkaniu .Bardzo podoba mi się efekt na wizualizacji, to jak lustra powiększają przestrzeń ale jednocześnie boje się tego odbicia. Wszystko będę miała podwójnie w tym schody i cały salon.Ciągle nie jestem do tego przekonana. Przyznam, że im bliżej realizacji tym częściej myślę o tej szafie a to chyba oznacza, że coś jest nie tak i co gorsze sama nie wiem co. A wiecie, że ja trochę boje się luster . Szalenie podoba mi się efekt jaki dają we wnętrzach, ich elegancja ale jednocześnie wnętrza z lustrami wywołują u mnie lekki niepokój. Nie wiem czy mogła bym mieć lustra w sypialni, czy dała bym radę usnąć, ale marzą mi się tam lustrzane komódki no niemożliwa jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 09.04.2013 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Hurra dla lamperii! I wcale się nie dziwię Twoim dylematom szafowym: też nie lubię dużej ilości luster w domu (choć akurat lustrzane komódki byłyby super:yes:) ale te antyczne szafy nie porażają pojemnością. A zaczęłaś już szukać takiej szafy? widziałaś coś co by Ci przypasowało? Ps.: i dzięki za dobre słowo u mnie w wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 09.04.2013 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Two, jeśli tak jak mówisz w lustrach będzie odbijał się cały salon, to ja bym w to chyba nie szła. Można się pogubić gdzie iść Schody też moim zdaniem prezentują się korzystniej w liczbie sztuk 1 (w realu), a nie 2 (w realu i w odbiciu). Jeśli w innych częściach domu będziecie mieć wystarczająco dużo zakamarków na pochowanie rzeczy, to moim zdaniem warto się zdecydować na ten antyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 09.04.2013 12:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 To prawda, że antyki nie są przeważnie zbyt pojemne Na razie nie szukam niczego na siłę. Rozglądam się może coś wpadnie w oko. Taką wielką szafę też nie jest łatwo znaleźć. Najlepsze byłoby coś czterodrzwiowego z drążkiem w części centralnej i półkami na bokach. I jak by tak miało jeszcze jakieś 250cm szer W zasadzie w tej szafie muszę zmieścić okrycia wierzchnie i buty . No może wszystkie buty to nierealne, nie ma takich szaf ale chociaż te sezonowe, które aktualnie nosimy. Na całą resztę mam garderobę. Tylko wiadomo, miejsca do przechowywania nigdy za dużo Dropku moje rozmyślania idą dokładnie tym samym torem. Przede wszystkim trochę nie leżą mi te podwójne schody. No i siedząc w salonie też będę widziała część lustra i odbicie. Na wizualkach jednak wygląda to inaczej niż na żywo. Ostatnio często byliśmy na budowie, przesiadywaliśmy sobie w salonie na styropianowych kanapach i tak właśnie zaczęłam na nowo rozmyślać nad tą szafą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 09.04.2013 12:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Poduchy: http://www.infloral.pl/murator/poduszkikraciaste1.JPG http://www.infloral.pl/murator/poduszkikraciaste2.JPG w tle pepitkowa tapeta http://www.infloral.pl/murator/poduszkikraciaste3.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 09.04.2013 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 otóż to - wizualki są przydatne ale mogą być baardzo mylące zatem kibicuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 09.04.2013 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Two Zarąbiste te poduchy pepitkowe szaleństwo Jak wiesz i ja uwielbiam "starocie" więc pomysł popieram, ale dużo zależy od samej szafy. Pokaż jakie szafy zwracają Twoją uwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 09.04.2013 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Ja te poduchy przy każdej wizycie w LM głaszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 10.04.2013 17:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 otóż to - wizualki są przydatne ale mogą być baardzo mylące zatem kibicuję Dziękuję Proszę trzymać kciuki, żeby coś mi z tego wyszło bo ostatnio kombinuje jak koń pod górkę Przyjechał materiał na babcine fotele, które niedawno wklejałam. Materiał jest a ja jeszcze nie ogarnęłam się z nóżkami. Próbowałam troszkę poprzecierać je ręcznie ale mają tak grubą politurę, ze bez szlifierki się nie obejdzie, czyli potrzebna mi ładna pogoda http://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/thinking/smileys-thinking-080140.gif. Chyba że oddam tapicerowi fotele bez nóżek... hmm ciekawe czy to dla niego problem...http://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/thinking/smileys-thinking-029488.gif Two Zarąbiste te poduchy pepitkowe szaleństwo : Ja te poduchy przy każdej wizycie w LM głaszczę a ja się nie mogłam oprzeć i zabrałam do domu Jak wiesz i ja uwielbiam "starocie" więc pomysł popieram, ale dużo zależy od samej szafy. Pokaż jakie szafy zwracają Twoją uwagę Aktualnie nic na oku nie mam a tej której licytację przegrałam nie zapisałam zdjęć W opisie miała chyba szafa w stylu chippendale . Prosta na giętych nóżkach bez rzeźbień ale z dekoracyjnym fornirem na bocznych drzwiach (coś jak na blacie naszego stołu). Chyba lepiej by było żeby ta szafa nie była za ozdobna bo obok mam dość proste i industrialne schody ale też powinna chyba nawiązywać do stołu...tak mi się wydaje A poza tym poluję na lampę witrażową na prezent dla mojej mamy Musi mieć ok 40 cm średnicy i przystępną cenę Jak coś komuś wpadnie w oko to proszę o cynk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 12.04.2013 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 Śliczne poduchy Antyk fajny, mam nadzieję, że znajdziesz. Lustrzana szafa jest mega ale nie wiadomo jak z tym odbiciem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamilcia 12.04.2013 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 Two mam podobnie z lustrami jak Ty - w sypialni swojej nie za bardzo widze je ( no, chyba , że jakies malutkie ozdobne w galerii ) i generalnie- nadmiar mnie przytłacza- no ale ja nie lubie ogladac swojego odbicia na pewno bym nie chciała, żeby mi sie pół mieszkania dublowało w lustrze szafa 250 szeroka nie pomieści butów? my bedziemy mieli ok 100-120 na 4 ! osoby. Oczywiscie - tylko na sezonowe, ale jednak. plus na okrycia wierzchnie ta sama szaf- tez sezonowe. pepitki super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 12.04.2013 08:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 Lustrzana szafa jest mega ale nie wiadomo jak z tym odbiciem na pewno bym nie chciała, żeby mi sie pół mieszkania dublowało w lustrze Widzę, że wszystkie mówicie o odbiciu więc chyba rzeczywiście coś w tym jest i mam nad czym rozmyślać. Rozglądam się za szafą ale na razie żadnych trafień. Wybredna jestem szafa 250 szeroka nie pomieści butów? my bedziemy mieli ok 100-120 na 4 ! osoby. Oczywiscie - tylko na sezonowe, ale jednak. plus na okrycia wierzchnie ta sama szaf- tez sezonowe. Czy to znaczy, że ja mam tak dużo butów wcale nie mam ;) za to płaszczyków i kurteczek trochę się uzbiera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts