Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Trochę rustykalnie,odrobinę glamour, ciut barokko :)

Recommended Posts

Przepiękny ten kolor NCS S 1500-N - taki czysty, świetlisty, niesamowity :yes:

Ja ostatnio mam ciągoty ku antykom :D, więc mnie mocno przekonywać nie musisz ;). Wszystko zależy od samej szafy - masz już coś na oku?

• Odpowiedzi 3,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Two,

nie bój sie tej lamperii, fakt na inspiracjach widać ze sufity dosyć wysokie, i pięknie to wygląda, ale z kolei u mnie jest bardzo nisko, ledwo 2,60 a i tak dałam gzymsy 13cm i nie mam wrażenia sufitu na głowie, bardzo sie cieszę że takie duże są, bo założenie było takie że mają być ozdobą, a nie ledwo widocznym dodatkiem;) będzie pięknie, zobaczysz:yes::D

ja też już mam dwa pepitkowe pudełka z biedronki, ładne som:D a tapeta gdzie będzie?

i planujesz zrezygnować z tej lustrzanej zabudowy na rzecz ogromnego antyka?? szkoda :(

antyki sa piękne, ale u ciebie te lustra tak pięknie na wizu wyglądały i te schodki kręcone w nich odbite... no szkoda:(

Małgosiu, pepitkowe szaleństwo :rotfl:

Ano :lol:

ooo :popcorn: to czekam na fotki

zaraz będą :yes:

Zaszalałaś Małgosiu:D

Nie ma męża można szaleć :lol2: tylko mógł kasy więcej zostawić :p

Two,

nie bój sie tej lamperii, fakt na inspiracjach widać ze sufity dosyć wysokie, i pięknie to wygląda, ale z kolei u mnie jest bardzo nisko, ledwo 2,60 a i tak dałam gzymsy 13cm i nie mam wrażenia sufitu na głowie, bardzo sie cieszę że takie duże są, bo założenie było takie że mają być ozdobą, a nie ledwo widocznym dodatkiem;) będzie pięknie, zobaczysz:yes::D

ok :cool: To się nie boję. Zrobiłam sobie szybkie wizu na zdjęciach z netu i nawet jak ściana jest ciut ciemniejsza to nadal wygląda to bardzo ładnie. Tak więc można powiedzieć, że lamperia chyba już przesądzona :D

ja też już mam dwa pepitkowe pudełka z biedronki, ładne som:D a tapeta gdzie będzie?

Chciałam kupić jeszcze jedno ale wszystkie pozostałe były rozpakowane i porozrywane. Okropne jak klienci nie szanują towaru :sick: W ogóle w naszej Biedronie zawsze jest straszny bałagan i średnio lubię tam chodzić. A tapeta miała być do szafy :) albo za szafę jak będzie antyk albo... pod szafę? :lol2: nie no na pewno gdzieś ją upchnę ;):lol2:

i planujesz zrezygnować z tej lustrzanej zabudowy na rzecz ogromnego antyka?? szkoda :(

antyki sa piękne, ale u ciebie te lustra tak pięknie na wizu wyglądały i te schodki kręcone w nich odbite... no szkoda:(]

No widzisz, ja sama nie wiem co ja chce :p

Myślę, rozmyślam i biję się sama ze sobą. Z zasady ja nie bardzo lubię zabudowy ale u nas wydaje się to najbardziej ergonomiczny pomysł na tą wnękę. Zabudowa na pewno da nam więcej miejsca do przechowywania ale jakoś nie mogę się oprzeć skojarzeniom z klasycznym komandorem w moim studenckim mieszkaniu :lol2: .Bardzo podoba mi się efekt na wizualizacji, to jak lustra powiększają przestrzeń ale jednocześnie boje się tego odbicia. Wszystko będę miała podwójnie w tym schody i cały salon.Ciągle nie jestem do tego przekonana.

Przyznam, że im bliżej realizacji tym częściej myślę o tej szafie a to chyba oznacza, że coś jest nie tak i co gorsze sama nie wiem co.

A wiecie, że ja trochę boje się luster :lol2:. Szalenie podoba mi się efekt jaki dają we wnętrzach, ich elegancja ale jednocześnie wnętrza z lustrami wywołują u mnie lekki niepokój.

Nie wiem czy mogła bym mieć lustra w sypialni, czy dała bym radę usnąć, ale marzą mi się tam lustrzane komódki :) no niemożliwa jestem :p

Hurra dla lamperii! :D

I wcale się nie dziwię Twoim dylematom szafowym: też nie lubię dużej ilości luster w domu (choć akurat lustrzane komódki byłyby super:yes:) ale te antyczne szafy nie porażają pojemnością.

A zaczęłaś już szukać takiej szafy? widziałaś coś co by Ci przypasowało?

Ps.: i dzięki za dobre słowo u mnie w wątku :hug:

Two, jeśli tak jak mówisz w lustrach będzie odbijał się cały salon, to ja bym w to chyba nie szła. Można się pogubić gdzie iść :lol2: Schody też moim zdaniem prezentują się korzystniej w liczbie sztuk 1 (w realu), a nie 2 (w realu i w odbiciu). Jeśli w innych częściach domu będziecie mieć wystarczająco dużo zakamarków na pochowanie rzeczy, to moim zdaniem warto się zdecydować na ten antyk :yes:

To prawda, że antyki nie są przeważnie zbyt pojemne :(

Na razie nie szukam niczego na siłę. Rozglądam się :) może coś wpadnie w oko. Taką wielką szafę też nie jest łatwo znaleźć.

Najlepsze byłoby coś czterodrzwiowego z drążkiem w części centralnej i półkami na bokach. I jak by tak miało jeszcze jakieś 250cm szer :rolleyes:

W zasadzie w tej szafie muszę zmieścić okrycia wierzchnie i buty . No może wszystkie buty to nierealne, nie ma takich szaf :lol2: ale chociaż te sezonowe, które aktualnie nosimy. Na całą resztę mam garderobę. Tylko wiadomo, miejsca do przechowywania nigdy za dużo :p

Dropku moje rozmyślania idą dokładnie tym samym torem. Przede wszystkim trochę nie leżą mi te podwójne schody. No i siedząc w salonie też będę widziała część lustra i odbicie. Na wizualkach jednak wygląda to inaczej niż na żywo. Ostatnio często byliśmy na budowie, przesiadywaliśmy sobie w salonie na styropianowych kanapach :lol2: i tak właśnie zaczęłam na nowo rozmyślać nad tą szafą.

otóż to - wizualki są przydatne ale mogą być baardzo mylące :yes:

zatem kibicuję:yes:

Dziękuję :) Proszę trzymać kciuki, żeby coś mi z tego wyszło bo ostatnio kombinuje jak koń pod górkę :p

Przyjechał materiał na babcine fotele, które niedawno wklejałam. Materiał jest a ja jeszcze nie ogarnęłam się z nóżkami. Próbowałam troszkę poprzecierać je ręcznie ale mają tak grubą politurę, ze bez szlifierki się nie obejdzie, czyli potrzebna mi ładna pogoda http://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/thinking/smileys-thinking-080140.gif. Chyba że oddam tapicerowi fotele bez nóżek... hmm ciekawe czy to dla niego problem...http://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/thinking/smileys-thinking-029488.gif

Two :bye:

Zarąbiste te poduchy :cool:

pepitkowe szaleństwo :rotfl:

:

Ja te poduchy przy każdej wizycie w LM głaszczę :lol2:

:lol2: a ja się nie mogłam oprzeć i zabrałam do domu :)

Jak wiesz i ja uwielbiam "starocie" więc pomysł popieram, ale dużo zależy od samej szafy.

Pokaż jakie szafy zwracają Twoją uwagę :rolleyes:

Aktualnie nic na oku nie mam a tej której licytację przegrałam nie zapisałam zdjęć :( W opisie miała chyba szafa w stylu chippendale . Prosta na giętych nóżkach bez rzeźbień ale z dekoracyjnym fornirem na bocznych drzwiach (coś jak na blacie naszego stołu).

Chyba lepiej by było żeby ta szafa nie była za ozdobna bo obok mam dość proste i industrialne schody ale też powinna chyba nawiązywać do stołu...tak mi się wydaje :rolleyes:

A poza tym poluję na lampę witrażową na prezent dla mojej mamy :) Musi mieć ok 40 cm średnicy i przystępną cenę ;) Jak coś komuś wpadnie w oko to proszę o cynk :)

Two mam podobnie z lustrami jak Ty - w sypialni swojej nie za bardzo widze je ( no, chyba , że jakies malutkie ozdobne w galerii ;) ) i generalnie- nadmiar mnie przytłacza- no ale ja nie lubie ogladac swojego odbicia ;) na pewno bym nie chciała, żeby mi sie pół mieszkania dublowało w lustrze ;)

szafa 250 szeroka nie pomieści butów? my bedziemy mieli ok 100-120 na 4 ! osoby. Oczywiscie - tylko na sezonowe, ale jednak. plus na okrycia wierzchnie ta sama szaf- tez sezonowe.

pepitki super :)

Lustrzana szafa jest mega ale nie wiadomo jak z tym odbiciem

na pewno bym nie chciała, żeby mi sie pół mieszkania dublowało w lustrze

Widzę, że wszystkie mówicie o odbiciu więc chyba rzeczywiście coś w tym jest i mam nad czym rozmyślać.

Rozglądam się za szafą ale na razie żadnych trafień. Wybredna jestem :p

szafa 250 szeroka nie pomieści butów? my bedziemy mieli ok 100-120 na 4 ! osoby. Oczywiscie - tylko na sezonowe, ale jednak. plus na okrycia wierzchnie ta sama szaf- tez sezonowe.

Czy to znaczy, że ja mam tak dużo butów :lol2: wcale nie mam :p;) za to płaszczyków i kurteczek trochę się uzbiera ;)