Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Trochę rustykalnie,odrobinę glamour, ciut barokko :)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Zrobiłam sobie dłuższą świąteczną przerwę :wiggle:

Ale już wracam i dziękuje wszystkim za życzenia świąteczne :hug:

U nas święta dziwne bo internetowe. Z laptopem na honorowym miejscu i odpalonym skype'm. Opłatka nie było więc dzieliliśmy się ciabattą :) a zamiast śledzia był tradycyjny włoski dorsz. Obie mamy miały przyciszone głosy i ze łzami w oczach składały życzenia.

To nasza pierwsza wigilia na obczyźnie, wcześniej zawsze wracaliśmy a w tym roku brak urlopu :cry:

Ale pooglądaliśmy świąteczne filmy, ubraliśmy mieszkanko i atmosfera była :)

Posiedziałam trochę na necie więc wklejam kilka znalezionych fotek.

Szare ściany i czarna podłoga w salonowym klimacie. Powiem wam że odkąd zmieniliśmy decyzję o podłodze zaczynam znowu cieszyć się z koloru naszych okien. Jakoś dużo lepiej pasują i nabierają charakteru ozdoby a nie czegoś co che się ukryć.

http://www.infloral.pl/murator/44.jpg

http://www.infloral.pl/murator/52.jpg

http://www.infloral.pl/murator/49.jpg

Ciemna ściana w sypialni. U nas na tej ciemnej ścianie oczywiście biała drewniana wycinanka (oczywiście nadal nie kupiona :bash:)

http://www.infloral.pl/murator/46.jpg

http://www.infloral.pl/murator/51.jpg

http://www.infloral.pl/murator/50.jpg

http://www.infloral.pl/murator/53.jpg

No i zaczynam się zastanawiać nad ławeczką w kuchni. Kiedyś jako dziewczynka marzyłam o takiej w pokoju pod oknem ale teraz w domu małych dziewczynek brak a w sypialniach tylko okna dachowe. Więc może w kuchni? Co o tym myślicie?

http://www.infloral.pl/murator/54.jpg

http://www.infloral.pl/murator/47.jpg

Dostaliśmy też od taty zdjęcia z budowy więc wiemy, że jeszcze stoi ;) i postanowiliśmy dopasować nasze wizualizacje do wprowadzonych zmian. Mamy mały dylemat kuchenny w stylu "ja kcem tak a on mi na to że niewygodnie więc ja mu na to że chociaż ładnie :P"

Ogólnie ja chce wyspę po według mnie powiększy man kuchnie no i oczywiście fajnie wygląda a misiek woli klasyczny U układ.

Two szkoda że nie udało się Wam przyjechać na Święta z powodu urlopu :(

Kusisz jak zwykle inspiracjami :lol: przeklejam do siebie sypialnie z czarnymi ścianami :rolleyes::lol2:

Two odnośnie ławeczki ja jestem ZA :yes: jeśli tylko masz na nią miejsce......mnie też się zawsze podobały ale u mnie nie da się jej nigdzie wcisnąć :cry:. Będę kibicować Twojej :wiggle:

Czekam z niecierpliwością :):popcorn:na decyzje kuchenne - u mnie miałam mieć już 2 tyg temu pierwsze wizualizacje i wycenę ale pan się nie wyrobił przed świętami zawalony robotą.....więc czekam i czekam dalej ;)

Radosnego i szczęśliwego Nowego Roku z marzeniami o które warto walczyć,

z radościami którymi warto się dzielić, z przyjaciółmi z którymi warto być i z nadzieją bez której nie da się żyć!

http://img580.imageshack.us/img580/9720/20121l.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Witam, przejrzałam pobieznie całą Twoja galerię, bardzo mi się podobająi wzualizacje i wiele inspiracji. Szafki kuchenne widze planujesz podobne do moich. Mi sie one bardzo podobają. Podoba mi się ta inspiracja z czarno biało podłoga w kuchni, ostatnio w takiej sie zakochalam. W którejś Werandzie była pokazana taka czarno biała kuchnia. Natomiast żyrandol z kryształków jest rewlacyjny o takim marzę od dawna, ale mój mąż mówi, że nie będzie pasował do naszych wnetrz. Ja niestety nie mam zdolności plastycznych, ani wyobraźni jak cos będzie wyglądać na żywo. ;)

A futrzaki boskie, sama wiesz jednak ile przy nich robótki, niestety ja odkurzam dwa razy dziennie dół. Kłaki mi tak nie przeszkadzają, ale piach tak, bo wchodzi w moje nierowne kafle i od razu sa brudne. Czy ten rudy to Syberyjski?

No i okolica wokół domu mi sie podoba tyle przestrzeni:), Mazowsze rozumiem, ale z prawej czy lewej strony Wisły?

Chociaż ja tęsknię cały czas za moimi kaszubskimi krajobrazami, górkami jeziorami i morzem oczywiście.Przeprowadziłam się z Gdyni. A ta równina mazowiecka:P

Witam, przejrzałam pobieznie całą Twoja galerię, bardzo mi się podobająi wzualizacje i wiele inspiracji. Szafki kuchenne widze planujesz podobne do moich. Mi sie one bardzo podobają. Podoba mi się ta inspiracja z czarno biało podłoga w kuchni, ostatnio w takiej sie zakochalam. W którejś Werandzie była pokazana taka czarno biała kuchnia. Natomiast żyrandol z kryształków jest rewlacyjny o takim marzę od dawna, ale mój mąż mówi, że nie będzie pasował do naszych wnetrz. Ja niestety nie mam zdolności plastycznych, ani wyobraźni jak cos będzie wyglądać na żywo. ;)

:welcome: właśnie pracujemy nad kuchnią :) szafki miały być z ramiakiem i w połysku ale będą raczej matowe bo nam powiedzieli, że tak jak ja chcę to się nie da. Podłoga na pewno czarna. Mi też podobają się podłogi w karo ale miśkowi kojarzą się z linoleum w bloku więc odpuściłam :p bo czarna też ładna. My żeby lepiej wyobrazić sobie jak to będzie wyglądało właśnie tworzymy wizualki kuchni więc może w najbliższych dniach coś wkleję.

Werandy teraz nie czytam bo u nas niestety nie ma :( ale może na stronie znajdę tą kuchnie.

A futrzaki boskie, sama wiesz jednak ile przy nich robótki, niestety ja odkurzam dwa razy dziennie dół. Kłaki mi tak nie przeszkadzają, ale piach tak, bo wchodzi w moje nierowne kafle i od razu sa brudne. Czy ten rudy to Syberyjski?

To witam w klubie :D mnie właśnie te kłaki bardziej wkurzają. Teraz jak wybieram meble to zwracam uwagę żeby łatwo się dały wyczyścić bo nienawidzę codziennego odkłaczania kanapy :evil: a odkurzać mogę i trzy razy dziennie.

Rudy to syberyjczyk, raczej kremowy niż rudy ;) bo to taka bardzo jasna rudość :) a szylkretka to maincoon, obie dziewczyny.

No i okolica wokół domu mi sie podoba tyle przestrzeni:), Mazowsze rozumiem, ale z prawej czy lewej strony Wisły?

My jesteśmy z lewej strony patrząc na mapie :) a tą przestrzenią to się możemy cieszyć tylko do czasu. To jest teren osiedla a że my się budujemy jako jedni z pierwszych więc wokół na razie dużo zieloności :) Ale myślę, że nawet jak się sąsiedzi pobudują, nie będzie źle bo mamy bardzo blisko do lasu i rzekę nieopodal :)

Widziałam kuchnię :) śliczna

Niestety jak pisałam u mnie karo nie przejdzie :p

i blaty chyba damy jasne bo z czarnym przy czarnej podłodze to już chyba będzie za dużo.

Ładnie wyglądają marmurowe ale po rozmowie u MagdyZ raczej nie zaryzykuje i pewnie będzie jakiś konglomerat albo okleina jak mi się bardzo spodoba :)

Widziałam kuchnię :) śliczna

Niestety jak pisałam u mnie karo nie przejdzie :p

i blaty chyba damy jasne bo z czarnym przy czarnej podłodze to już chyba będzie za dużo.

Ładnie wyglądają marmurowe ale po rozmowie u MagdyZ raczej nie zaryzykuje i pewnie będzie jakiś konglomerat albo okleina jak mi się bardzo spodoba :)

A nie myślisz że na czarnej podlodze super będzie widać jasna sierść Twojego pieska i Syberyjskiego (mój brat ma takiego tylko faceta jest wielki, piękny, ale straszna gaduła z niego i jest bardzo absorbujący, caly czas czehos chce i tak długo gada do Ciebie, az sie nad nim zlitujesz:))

My mamy czarna podłogę na gorze w łazience do tego jeszcze lappato totalna pomyłka, pieknie wygląda ale niepraktyczna jest i roboty przy niej multum.

W kuchni i w jadalni mamy jasny gres ale on jest bardzo specyficzny nie jest szlifowany tylko uderzany tysiącami malych maetalowych kuleczek, w jednym miejscu bardziej jest błyszczący a w drugim mniej, tam gdzie mniej są bardzo płyciutkie wgłebienia i tam super ma sie piasek który przynosi z ogrodu pies ( do niedawna dwa) te miejsca się bardzo brudzą i są nie do umycia mopem, kaercherem tylko szczotka ryżowa pozostaje.

Na nich tez jest pelno siersci zwierząt, ale na jasnym ich tak nie widać dopiero jak słońce zaświeci. Zastanów się nad tę czarną podłogą ona w większości bedzie biała. Te czarno białe kafle bardzo mi się podobają (jeszcze niedawno myslałam dokładnie jak Twoja druga połówka) ale jak zobaczyłam te zdjęcia to się zakochałam. Z praktycznego punktu widzenia warto pójść na kompromis i wybrać kafle, gres, marmur w kolorze na którym tak bardzo nie będzie widać bialej sierści. Ależ się rozpisałam to tylko moje sugestie, a do Was na szczęście należy wybór (trzeba sie jednak zastanowić disign czy praktyczność):confused:

Pozdrawiam serdecznie

Ala

Białe płytki to była pierwsza wersja ale nie znaleźliśmy nic odpowiedniego a w międzyczasie pojawiły się te czarne :)

Niestety właśnie ze względów praktycznych nie mogą być gładkie więc szukaliśmy raczej czegoś matowego z fakturą żeby się na tym nie ślizgać.

Mieszkaliśmy już na różnych podłogach: panelach potem matowej płytce gresowej, parkiecie drewnianym, gładkim polerze i teraz na płytce szkliwionej. Niestety przy psie sprawdzał się tylko gres :( łatwo go było sprzątnąć, umyć, odkurzyć nawet kilka razy dziennie a psisko mogło po tym normalnie chodzić nie rozjeżdżając się na łapach i przy okazji nie robiąc zniszczeń jak np na parkiecie. My mamy psa z przygodami, po naderwanym wiązadle i ostatnio skręconym kolanie a on ma dopiero 1,5 roku i chcielibyśmy oszczędzić sobie więcej takich przygód.

Co do futra to jak dla mnie na wszystkim widać je tak samo bo pies biały ale kot szary więc zawsze któreś będzie widoczne. Wybraliśmy więc płytkę niejednolitą z szarymi przebarwieniami a poza tym cóż :rolleyes: trzeba będzie odkurzać bo nawet jak nie widać to i tak jest i czepia się do ubrań :sick:

A sybiraki takie są gadatliwe i upierdliwe :p więc jak ktoś szuka kota na parapet to nie on. Nasza kicia wszystko robi z nami, wszędzie za nami łazi, wszystko musi zobaczyć jak oglądamy tv to zawsze z kotem na kolanach :) a jak ma ochotę się poprzytulać to łazi, kombinuje gada aż się doprosi :)

" Wybraliśmy więc płytkę niejednolitą z szarymi przebarwieniami a poza tym cóż"

GRATULACJE:wave:

Pozdrowienia od Emila dla Twoich futrzaków, boskie sa te Syberyjskie:)

http://img3.imageshack.us/img3/5788/20110221708.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Edytowane przez emiranda

Pozdrowienia od Emila dla Twoich futrzaków, boskie są te Syberyjskie

Śliczny kotek i od razu widać po mordce że facet ;)

Wracając do wnętrzarskich tematów :) może ktoś miał okazję oglądać serial Revenge? Nie wiem czy leci on w polskiej telewizji ale ja właśnie oglądałam kolejny odcinek, może fabuła niezbyt szałowa ale te wnętrza :wiggle:

podrzucam link do bloga ze screenami ale w serialu i tak można pooglądać więcej wnętrza w revenge

edit: właśnie zauważyłam że na tym samym blogu można pooglądać wnętrza z innych filmów/seriali między innymi cudowny dom z "lepiej późno niż później"

wnętrza Something’s Gotta Give

Edytowane przez TwoOfUs