TwoOfUs 04.09.2013 13:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2013 (edytowane) hey Twośka dawno mnie u Ciebie nie było pięknie u Ciebie i co raz więcej odhaczone Super Dzięki Karola Siedzę teraz w PL wiec w końcu coś więcej się dzieje. Niestety w zamian za to jest mnie trochę mniej na forum. Two cudnie jest !!! a sznurówka rządzi dzięki Twosiu my taką kupiliśmy fugę (...) Mąż już nabrał małej wprawy i idzie mu to trochę szybciej - ale niestety - zaprawa jest za sucha i gęsta aby przeszła przez tubkę - naklada ją szpachelką i taka małą kilenią do fugowania. Dzięki za namiary. U mnie raczej będzie fugował Pan Radzio Mąż nie ma o tym pojęcia a przede wszystkim jest "na wygnaniu" a ja się nie biorę za prace na wysokościach. Na drabinie zaraz kręci mi się w głowie Małgosiu najlepiej i najpiękniej wykorzystana sznurówka na świecie :jawdrop: Sznurówka to jest pomysł pięknie dzięki dziewczyny Jeśli chodzi o VAT, jeśli nie złożyliście jeszcze nigdy wniosku o zwrot VAT-u budowlanego to do końca 2013 roku powinniście to zrobić. To rozpoczyna 5-letni limit do wykorzystania zwrotu - źródło. Niestety, zwrot VAT możliwy jest wyłącznie jeszcze tylko na podstawie wydatków za 2013 - czyli musisz mieć faktury z tego roku. A rozliczyć je można do końca "swojego" okresu rozliczeniowego (liczonego na podstawie I zwrotu VAT) - ale nie można będzie ubiegać się za zwrot mając faktury z 2014 i kolejnych - taką interpretację przekazał nam pracownik US, zresztą w forumowym wątku o zwrocie też tak piszą. O rany Aniu naprawdę? To jaki jest sens tych 5 lat? Nie wgryzałam się w temat, bo sądziłam, że od złożenia można normalnie odliczać faktury przez 5 kolejnych lat. To co napisałaś zmienia postać rzeczy. My mamy faktury jeszcze z poprzednich lat nierozliczone i w biurze które nas obsługuje zapewniali, że można je odliczyć nawet w tym roku. Dziewczyny, w końcu ja też poleciałam do naszego US dopytać o szczegóły i szczerze powiedziawszy nie dowiedziałam się nic Pan poinformował mnie, że w tej chwili nie jest w stanie udzielić mi jednoznacznej odpowiedzi ponieważ nadal wszystko nie jest do końca ustalone Wychodzi na to, że co urząd to interpretacja. Chyba najlepszą opcją będzie trzymanie się tego co napisała Sharlot. W tym roku złożyliśmy już wniosek po raz drugi więc powinnam mieć jeszcze trzy lata na odliczenia. Czyli pozostaje zbieranie faktur i kupienie tego co da się odliczyć jeszcze przed końcem roku. Hej Twosiu, obłędnie jest u Ciebie- te wszystkie pomysły na łączenie faktur, wzorów- ja nie jest taka odważna, a Tobie wychodzi to genialnie:jawdrop: Tak trzymać! Opowiadaj co teraz porabiacie? Cmok:) Cześć Aga Dawno Cię nie było. Dziękuje za komplementy, nie wiem czy zasłużone ale bardzo miłe W tej chwili czekamy na powrót Pana Radzia z urlopu i mam nadzieję wrócimy do działań. W międzyczasie zabrałam się na nowo do nóg fotela. Zdarłam starą farbę, która miała okropną gęsią skórkę i maluje od nowa zupełnie inną farbą. Puki co wygląda to dużo lepiej niż poprzednio Chciała bym na koniec września zanieść je w końcu do tapicera. Twoisiu, Bardzo dziękuję za odpowiedź w sprawie Toskanii. Mam nadzieję, że linki choć trochę się przydały Edytowane 4 Września 2013 przez TwoOfUs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 12.09.2013 12:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2013 Hej dziewczyny i chłopaki; Melduje, że żyję i podglądam od czasu do czasu ale totalnie nie mam weny do pisania. Jeeesień idzie a ja się chyba odzwyczaiłam od takiej pogody Nieustannie jestem senna. Do tego kot mi zwariował i codziennie o 5 ma fazę na przytulanie i zabawy piłeczką Jedyne co ją ucisza to jedzenie, ale ten tłuścioch waży już 7,5kg i znowu jest na diecie Z miłych rzeczy, w końcu płynie do nas zwrot wat więc jest szansa, że kupimy AGD i ruszymy z montażem kuchni Czekam niecierpliwie na tą chwilę... bo przecież ile można czekać Pomalowałam też nogi od foteli, mam tkaninę i wielką nadzieję, że jak misiek przyjedzie oddamy fotele do tapicera. W związku z zamieszaniem z wat robię też listę tego co zostało nam do kupienia a co dało by się odliczyć, żeby w razie czego kupić przed końcem roku. Zostały nam między innymi panele do jednej z sypialni na poddaszu i tutaj mam dylemat. Panele do większej sypialni kupiliśmy okazyjnie już w zeszłym roku, ale teraz jak na nie patrzę to mam wątpliwości czy do mniejszej sypialni chcę takie same. Ale inne panele w każdym pokoju to kiszka eh... wpakowałam się i chyba pusze pokochać Kupione mamy takie http://www.kronoarena.com/img_cms/8757-aranz01-CMYK.jpg a teraz wybrała bym coś jaśniejszego te mi się bardzo podobają: http://paneland.pl/media/catalog/product/cache/1/thumbnail/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/a/r/aranzacja-tarkett-laminart-8213299.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 12.09.2013 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2013 Małgosiu, o co chodzi z tym zwrotem? Dlaczego musicie wszystko w tym roku kupić? No i wklejaj jakieś zdjęcia. Nic zupełnie nie masz do pokazania? Nie wierzę Bo przyjadę i lanie zrobię! Jak komputer się sprawuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 12.09.2013 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2013 Aniu nie musimy w tym roku ale ale pan w skarbówce przy składaniu wniosku o zwrot wat nastraszył mnie, że 2013 to będzie ostatni rok za który można oczekiwać zwrotu Co prawda przy kolejnej wizycie inny już pan nie potwierdził ani nie zaprzeczył czyli jak zawsze interpretacja tej granicy 2013 jest niejasna Tak czy inaczej nam zostało już niewiele zakupów do wnętrz. Tylko górna łazienka i podłoga do jednej sypialni więc mamy nadzieję zakończyć to w tym roku a na wiosnę kolejnego myśleć już tylko o domku z zewnątrz, tarasie i ogrodzie. Zobaczymy jak plan się uda Żadnych nowych fotek niestety nie mam Pan Radzio ma urlop a ja razem z nim, bo już dawno nie byłam na budowie. Sama niewiele tam mogę zrobić a mycie okien jest teraz bez sensu. Ostatnio umyłam wszystkie w salonie (te największe) a zaraz potem panowie docinający listwy, zakurzyli wszystko pyłem z maszyny 26 września przylatuje misiek i wtedy na pewno coś się będzie działo A co do komputera to Przyszedł mi zamówiony w chinach wiatraczek i też nie pasował zareklamowałam go i mają dosłać kolejny, oby tym razem dobry. Puki co kupiłam sobie podkładkę chłodzącą z zewnętrznymi wiatrakami i sprzęt się nie grzeje. Dodatkowo ostatnio sprzyja mu pogoda Tak czy inaczej windows mi się restartuje jak tylko włączy się wygaszacz więc trzeba go przeinstalować i znowu szwankuje mi zasilanie. Czyli jak nie urok to... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 12.09.2013 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2013 Małgosiu, a wiesz, że mnie nie przeszkadza zupełnie jeśli w każdym pokoju położony jest inny panel? Chyba jestem dziwna pod tym względem Te które macie są dość charakterystyczne. Jest ryzyko, że im ich więcej tym się szybciej znudzą. Szkoda, że nie ma fotek, ale spokojnie - poczekamy Ty nas nigdy pod względem wrażeń estetycznych nie zawodzisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 12.09.2013 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2013 Dropciu, strasznie mi miło Puki co robię to, co mogę zrobić sama. Maluję ramki na jedyny słuszny biały kolor i nogi na jedynie słuszny czarny Więc na zdjęciach nie mam bardzo co pokazywać. Mam jedno fajne z serduszkiem, które przemalowałam. To było serduszko które dostałam na nasze pierwsze walentynki było czerwone z zielonymi listeczkami, trochę kiczowate ale taki był wtedy budżet Szkoda mi je wyrzucać bo to jakaś pamiątka i prezent więc postanowiłam że przemaluje. Zrobiłam mu zdjęcie w trakcie malowania zanim położyłam wszystkie kilkanaście warstw strasznie ciężko było pokryć tą czerwień. http://www.infloral.pl/murator/serduchomale.JPG A z panelami to sama już nie wiem Kiedyś i tak wymienimy je na drewno więc stwierdziłam ze mogę poszaleć i wybrałam dosyć nietypowe tylko mam obawy że jak w każdym pokoju będą inne to wyjdzie mi jak w muzeum, co krok to dziwniejszy eksponat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 14.09.2013 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2013 co krok to dziwniejszy eksponat ja jestem za ujednoliceniem, ale też jeżeli masz wrażenie że będzie za dużo to śmiało rób inne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniaklasyka 14.09.2013 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2013 hej,mi również nie przeszkadzają inne panele...a podobają mi się jedne i drugie....skoro i tak macie wymienić kiedyś na drewno to ja bym zaryzykowała i wzięla również te jaśniejsze,a nie męczyła się z jednymi:)później będzie Ci łatwiej podjąć decyzję,czy wolisz jasne,czy ciemne drewno:)miłego weekendu pozdrawiam buziaczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 21.09.2013 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2013 Małgosiu, Zbliża się 26 IX - będzie się działo Ja u siebie chciałam wszędzie takie same podłogi, ale raczej nam nie wyjdzie ten plan . Widziałam niedawno podobne do Twoich paneli z napisami, ale w jasnej wersji. Podobały mi się i od razu skojarzyły z Tobą. Ja bym poszła w jasne skoro i tak planujesz w przyszłości wymianę. Będziesz miała porównanie w ich utrzymaniu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 01.10.2013 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 Twosiu jak tam na placu boju??? No i jaka decyzja w sprawie podółg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 04.10.2013 15:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2013 Nie ma mnie tymczasowo z powodów sprzętowych ale nie mogłam się oprzeć żeby się tym nie podzielić płyta wiórowa komentarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 04.10.2013 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2013 :rotfl::rotfl::rotfl: Uomatko! Kradnę i daję dalej!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 04.10.2013 17:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2013 polecam się na przyszłość padłam ze śmiechu jak to przeczytałam a im dalej tym lepsze :rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 04.10.2013 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2013 Ja przeczytałam chyba tylko 10% i skończyły mi się siły do śmiechu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majchrowskadorota 10.10.2013 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2013 Gosiu możesz odebrać meila? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 10.10.2013 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2013 mój mail też już wisi na Twojej skrzynce dłuższy czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 10.10.2013 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2013 Małgosiu i ja macham do Ciebie Pokaż co nie co :stirthepot: Będziesz robić wianki? - jak tak to ja się piszę i staję w kolejce - bo być może to jedyna ozdoba w tym roku jakiej mi pies nie zje Buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniaklasyka 11.10.2013 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 ja też ja też:)chce wianek:)mam nadzieję,że będą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 11.10.2013 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 Two, łer ar ju??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 14.10.2013 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2013 Twosiaaaaa wraaacaaajjjj:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts