Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Trochę rustykalnie,odrobinę glamour, ciut barokko :)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 1 month później...
  • 4 weeks później...
  • 1 month później...

Szok i niedowierzanie, że jeszcze ciągle tutaj zaglądacie :hug: Z duuużym opóźnieniem dziękuję za życzenia świąteczne <3 Niespecjalnie miałam się czym pochwalić w tym roku, nawet drzewo nadal stoi niezmiennie :) Odpuściliśmy sobie trochę i gromadzimy fundusze żeby w wakacje ruszyć pełną parą. Cel to wykończenie poddasza i w końcu wstawienie schodów. Marzy mi się też taras ale pomarzyć sobie można :p

Nie mam żadnych nowych foteczek :oops: Mam za to odpowiedź dla Julianki o to jak zamontowałam łyżeczki. Może przyda się i innym więc napiszę tutaj.

DSC_0438.jpg

Na zdj widać taką małą kokardkę i nie znalazła się ona tutaj bez kozery ;) otóż pod kokardką jest mały drucik, który poprzez dwa małe otworki nawiercone w tylnej płycie obrazka przechodzi na drugą stronę i tak skręcony, przytrzymuje mi łyżeczkę. Nie znalazłam sposobu na przyklejenie jej chociaż wypróbowałam różne metody. Poza tym przyznam szczerze, że żal mi było niszczyć tych łyżeczek jakimś klejem. Akurat te wylicytowałam na allegro i to jakiś szwedzki antyk więc nie mam serca na taką profanację ;) Drucik jest srebrny, można go znaleźć np w empiku równo zawinięte zwoje (widać na kokardce) jakoś szczególnie nie rażą i mogę odkręcić łyżeczki do ewentualnego czyszczenia.

A teraz odrobina prywaty :) Pamiętam jeszcze z dawnych czasów forumowej aktywności, że ktoś miał w domku i użytkował podłogę z korka. Może ten ktoś jeszcze czasem tu zagląda i podzieli się wrażeniami. Szukam podłogi do jednej z sypialni na górze, którą chcielibyśmy przeznaczyć na coś w rodzaju pokoju rekreacyjnego. Ja trochę tańczę i ćwiczę yogę. Marzy mi się powieszenie tam luster i hamaka do aerial yogi :rolleyes: Pewnie w przyszłości z pokoju korzystały by też dzieciaki. W związku z tym szukam jakieś elastycznej i ciepłej podłogi bez fug. Takiej, która nie będzie się elektryzowała i nie będzie ślizga. Z opisów korek wydaje się być niezłym rozwiązaniem jest tez dużo tańszy i łatwiejszy do położenia niż wszelkie podłogi sportowe. Parkietu nie chce mąż :p no i cenę też ma niemałą. Więc kto miał, ma, używał lub zamierza połorzyć korek proszę o opinie :)

Pozdrawiam :bye:

Cześć Mugatko :bye: muszę popatrzeć co tam u Ciebie słychać i na innych starych wątkach :) Na razie przeszukuje forum w poszukiwaniu jakiejś wiedzy i opinii o korku ale w weekend postaram się sprawdzić, co się u Was pozmieniało.

Nie mam własnych fotek ale mam kilka zdjęć z domku szwagierki. Myślę, ze nie będzie miała nic przeciw jak je wkleję tym bardziej, że sprzedaje stół na zdjęciach. W tle zdjęć widać śliczny biały kredens, sama go odnawiała :wiggle: Spróbuję ją naciągnąć to może pochwali się jeszcze jakimiś ujęciami.

http://www.infloral.pl/murator/stolaski1.jpg

http://www.infloral.pl/murator/stolaski2.jpg

http://www.infloral.pl/murator/stolaski3.jpg

http://www.infloral.pl/murator/stolaski4.jpg

edit: Pomyślałam, że gdyby kogoś zainteresował stół to on podobnie jak kredens miał być odnawiany ale przegrał z miłością do innego mebelka :D Ma oczyszczone nogi i blat przetarty z lakieru, wymiary 150 na 100, rozkłąda się do 280 ;)

Edytowane przez TwoOfUs

• 2 weeks później...

Małgosiu :hug:

Jak się cieszę, że jesteś :hug:

Stół przepiękny i patent na mocowanie sztućców świetny :).

Co do korka, to tak się skalda, że obecnie mam taką podłogę w sypialni. Kładłam go sama 15 lat temu. Wystarczył klej, dobry nożyk i chęci :D. Nawet udało mi się nie zbabrać roboty :D. Uwinęłam się w jeden dzień (20 m). Klej mocno śmierdział, ale może teraz są lepsze i mniej śmierdzące.

Co do używania, to mogę napisać tylko same dobre rzeczy :yes:. Jest ciepły (przyjemność chodzenia w skarpetkach), cichy (nic nie stuka przy chodzeniu, wydaje się też, że wycisza pomieszczenie tak w ogóle), świetnie amortyzuje spadające przedmioty. Można go odnawiać poprzez lakierowanie. Mój zmatowił się już przez lata w miejscach najczęściej używanych, ale nie jakoś strasznie. Nie widać tego gołym okiem, ale jak odsunę mebel pod którym podłoga jest nieużywana to oczywiście widać różnicę. Generalnie polecam do funkcji jaką planujesz :yes:

Odzywaj się częściej proszę i pokaż co u Ciebie :hug:

• 1 month później...
  • 2 weeks później...
  • 7 months później...
  • 4 weeks później...