Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Trochę rustykalnie,odrobinę glamour, ciut barokko :)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

wnętrza Something’s Gotta Give trafiłam kiedyś już na nie - zachwycałam się nimi wtedy, pozachwycałam się nimi i teraz :lol: - przepiękna przestronna kuchnia :yes: - takie szerokie przejścia miedzy wyspą a szafkami mnie zawsze zachwycały i szprosy w oknach.......

O takiej przestronnej kuchni to chyba każda z nas marzy ;) a mnie urzeka jeszcze to ciepłe zestawienie kolorów: szarości i jasnego kremowego beżu.

Poleciałam dziś na wyprzedaże :p obłowiłam się w włóczkową sukienkę, torebkę no i oczywiście coś do domu :) czyli dwie lampy stołowe, pewnie do salonu :)

Poleciałam dziś na wyprzedaże :p obłowiłam się w włóczkową sukienkę, torebkę no i oczywiście coś do domu :) czyli dwie lampy stołowe, pewnie do salonu :)

No to poprosimy o zdjęcia, bardzo jestem ciekawa tych lamp stołowych, a sukienek włoczkowych zawsze byłam fanką, uwielbiam je nosić, o torebkę nie śmiem pytać.:)

Ja dzisiaj gotowalam, ruskie perogi na obiad, to uwilebiane danie przez moich facetów, wyszly wspaniale, a w piekarniku właśnie ciasto makowe się piecze:):wiggle:

:bye:

ojej ale już jest tak ciemno, że mi żadna fotka nie wyjdzie, obiecuje że z samego rana wstawię :)

Admete torebka mała, zwyczajna kupiona w esprit więc nie wiem czy jest co pokazywać :oops: ale miałam już naglącą potrzebę zakupu bo mi niedawno torebkę ukradli, w dodatku razem z dokumentami i do tej pory bujam się z tym problemem :mad:

Emiranda za pierogami to ja tęsknię okrutnie :rolleyes:

Włóczka :rolleyes: dzisiaj się rozglądałam po domu i brakuje mi ciepłych wełnianych splotów, koronek, falbanek, tkanin i mebli. Ale ta włóczka :rolleyes:.

Ups, pardon, że tak sobie swoje przemyślenia tu wlepiam :rotfl:.

Ależ skąd, proszę bardzo :rotfl:

Ja mam zimową fazę na warkoczowe sploty więc jak widzę coś w tym stylu to się nie mogę oprzeć :oops:

Przed świętami widziałam tutaj poduchy z warkoczem ale miś się zbiesił i powiedział że babcine :rolleyes:

Mój lubi babcine bo mówi, że przytulne i domowe :yes:. Kupiłam trochę materiałów nawet celem zrobienia poszewek i zrobienia pokrowców na pudełka (tylko nie mogę nigdzie znaleźć bajecznie tanich kartonowych okrągłych lub owalnych pudełek :().

W ikei ostatnio pojawił się pled ze splotem :yes: fajny.

Moje też :) Tylko czasu brak.

Około 20 zł za 3 sztuki - chowane jak matrioszki, największe ma około 25 cm średnicy.

Znam jeszcze takie: http://kreateria.pl/go/_info/?id=1226.

Ale to już drożyzna.

Szukaj po hipermarketach :)

O, i jeszcze: http://allegro.pl/decoupage-pudelko-z-papier-mache-10-cm-urocze-i2021238227.html

http://allegro.pl/zestaw-4-pudelka-tekturowe-kolo-decoupage-i1990762139.html

http://allegro.pl/zestaw-tekturowe-pudelka-biale-kolo-decoupage-i1990767472.html

Przepraszam Two :)

Edytowane przez narendil

Yokasta, Narendil nie ma co przepraszać :) pudełeczka szczególnie w biało czarne paski mogą się przydać więc wrzucajcie :)

Nysza, Arrass :welcome:

Cegiełkę już mam wybraną i zakupiona ale zdjęcie wygląda super i do tego jest tam ciemna podłoga co utwierdza mnie w przekonaniu że i u mnie może wyjść ładnie :wiggle:

Admete, Agawi dla Was torebka. Nieduża i prosta do codziennego użytku :) na razie nie mam co w nią włożyć oprócz chusteczek i błyszczyka :rolleyes: czekam na paczkę z Polski w której przyjdzie mój paszport. Kradzież dokumentów za granicą to jest dramat :sick: Zaraz następnego dnia po kradzieży dzwoniliśmy w tej sprawie do konsulatu no i niestety dowód osobisty można wyrobić tylko w urzędzie w Polsce, żeby mogli mi wydać paszport muszę im przedstawić jakiś dokument tożsamości ( a przecież mi wszystko ukradli :mad:) i dostarczyć poprzedni paszport ponieważ jeszcze nie skończyła mu się data ważności chociaż mam w nim stare nazwisko więc nie mogę z niego korzystać :bash: do tego w związku z tym że w paszporcie jest stare nazwisko muszę im przedstawić akt małżeństwa. Tymczasowego dokumentu też nie mogli mi wydać bo nie miałam aktu małżeństwa ani nic potwierdzającego tożsamość :bash: Tak więc już od dwóch tygodni jestem bez dokumentów. Czekam aż w Polsce wydadzą ten akt i mama przyśle mi wszystko paczką. Koszt wyrobienia nowego paszportu za granicą 150EUR :bash:

Pomijając już skomplikowaną kwestię dokumentów to chciałam jakoś przekazać do polskich urzędów/banków fakt kradzieży dokumentów no i lipa nie ma komu bo nikt nie ma systemu rejestracji takich zdarzeń. Można tylko osobiście zgłosić na policji. W banku w którym mam kredyt i konto kazali mi podać hasło sms a przecież telefon też mi ukradli :rotfl: żeby zmienić nr telefonu na który przychodzą hasła muszę się zalogować do systemu oczywiście też podając hasło sms :bash: paranoja totalna.

A teraz na rozluźnienie atmosfery torebka:

http://www.infloral.pl/murator/torebka.JPG

I lampy

http://www.infloral.pl/murator/lampamaison1.JPG

http://www.infloral.pl/murator/lampamaison2.JPG

oczywiście klosze są zafoliowane bo nie chciało mi się tego rozwijać i zawijać:oops:

Podstawa jest drewniana, malowana na szaro z małymi przecierkami na krawędziach.

Edytowane przez TwoOfUs

Lampy boskie, bardzo mi się podobają, pasowalyby tez do mojego domu, jestem pod wrażeniem. gratuluję zakupu:) No i to tło zielone, a u nas tak brzydko dzisiaj.

Torebka też super, a gdzie zdjecia sukienki?

Pozdrawiam

Włochy wlaśnie ogladam w tv, kibicując Justynie ale to zupelnie inne klimaty.

Edytowane przez emiranda

Two no masakra jakaś z tymi papierami - wiedziałam że za granica będziesz miała 2 razy trudniej niż u nas ale że aż tak ?:bash:

torebka bardzo ale to bardzo podobna do takiej jednej która mi się ostatnio spodobała :yes: - ostatecznie kupiłam czarną ale brązem bym nie wzgardziła ;) - dostała bym od męża w głowę za 2 - bo już ta przedostatnia torebka miała być ostatnia :lol2:

Two a lampy naprawdę piękne :yes: podobają mi się strasznie :) - i ja z zazdrością patrzę na tło dla lamp----byle do wiosny ;)