yokasta 10.01.2012 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Aaaa OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 10.01.2012 13:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 tak tak na wizualce jest wyższa/docelowa lodówka Wizualki robić uwielbiam, tylko ja się z nimi tak pieszczę, przestawiam, ustawiam, zmieniam, że strasznie długo mi się schodzi Ale satysfakcja z efektu jest , żebym tylko się nie rozczarowała jak na żywo realny efekt zobaczę a kuchnię zamawiamy w marcu jak na chwilę będziemy w PL więc ewentualne przeprowadzki dopiero na wiosnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 10.01.2012 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 A za tą lodówką w tą kostkę biało-czarną to co jest ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madileo 10.01.2012 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 TwoOfUs kuchnia PRZEPIĘKNA! W jakim programie robicie takie cudowne wizualki ?? hobbystycznie- powiadasz? Wszystko mi się podoba..ławeczka pod oknem jest świetna! ja tez taką planuję ale na poddaszu, a płytki za lodówką dodają smaczku...myślę, że tak jest lepiej niz z pomalowana ścianą...i dodatki czerwone zdecydowanie ożywiają.. FANTASTYCZNIE! http://emotikona.pl/emotikony/pic/oklaski.gif Współczuję historii z dokumentami:( trzymam kciuki za szybkie, pomyślne zakończenie sprawy... Ale klimat to macie po prostu super! nic tylko wstać rano, zobaczyć słoneczko za oknem i sie uśmiechnąć....u nas buro i ponuro..trzeba sobie martini i wyobraźnią życie rozweselać http://emotikona.pl/emotikony/pic/61wakacje.gif...albo Twoim wątkiem na przykład http://emotikona.pl/emotikony/pic/0slonce.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 10.01.2012 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Two, naprawde pięknie to wymyśliłaś, podziwiam, jestem pod wrażeniem (niestety ja zdolności artystycznych nie mam za grosz, więc moja kuchnia, prosta, łatwa i przyjemna), a wiesz co mi się na tej wizualce najlepiej podoba? Poduszki na tej ławie, perfekcja wizualizacji i ten świecznik, rewelacja. W przyszłości jednak lodówkę wolałabym w zabudowie, ale to tylko moje zdanie. Zobaczysz zresztą jak to w naturze będzie wyglądać. Ja te szafki po dwóch stronach lodowki widziałabym jako kredens. Tylko lodowka koło niego nie mogłaby stać. Podloga szaro-czarna fajnie wygląda i faktycznie na takiej nie duzo widać, więc myślę, że i ładna i praktyczna. I ten zegar na murownej ścianie, wszystko wszczegółach wymyślone. Teraz trochę żałuję, że nie wzięłam, kogos do projektowania wnętrz, ale mój mąż pewno na to by się nie zgodził. On najchętniej by chciał, by wszystko było jak w jego rodzinnym domu, tradycjonalista straszny. Ostatnio czepił sie nawet, że cebule do pierogów ruskich za słabo podpiekłam, bo jego Babcia, bardziej ją zarumieniała. Chyba jednak tak wiele chłopów ma, mój ojciec mojej mamie też często mówił jak jego mama robiła. Na inny temat zeszłam, fajnie że Twój Miś, angażuje sie w taką wizualkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 10.01.2012 13:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Pogodę mamy ostatnio super. Niby chłodno ale słoneczko codziennie dopisuje Koty wygrzewają się na parapetach a pies co godzinę ciągnie mnie na spacer W jakim programie robicie takie cudowne wizualki ?? hobbystycznie- powiadasz? Wszystko mi się podoba..ławeczka pod oknem jest świetna! ja tez taką planuję ale na poddaszu, a płytki za lodówką dodają smaczku...myślę, że tak jest lepiej niz z pomalowana ścianą...i dodatki czerwone zdecydowanie ożywiają.. Wizualki są robione w sweet home 3D a pasujące meble ściągamy z internetu Ławeczka mnie też się podoba tylko nie wiem czy to praktyczne, czy ktoś będzie chciał tam siadać bo z drugiej strony zabiera część jadalni A za tą lodówką w tą kostkę biało-czarną to co jest ? Za lodówką wkleiliśmy płytki Fornasetti wpadły mi w oko u admete jeszcze nie wiem czy będą te czy inna biało czarna kostka. Chciała bym je najpierw na żywo zobaczyć ale od dwóch tygodni nie udało mi się dojechać do tutejszego dystrybutora Wyglądają tak: http://www.infloral.pl/murator/plytkifornasetti.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 10.01.2012 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Kuchnia super, tylko jakoś ta kostka i te pasy biało-czarne mi się gryzą (ale to pewnie dlatego, że podczas ubierania mi ciagle mama powtarzała, żeby do pasów nie dobierać kostki ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 10.01.2012 13:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Teraz trochę żałuję, że nie wzięłam, kogos do projektowania wnętrz, ale mój mąż pewno na to by się nie zgodził. On najchętniej by chciał, by wszystko było jak w jego rodzinnym domu, tradycjonalista straszny. Ostatnio czepił sie nawet, że cebule do pierogów ruskich za słabo podpiekłam, bo jego Babcia, bardziej ją zarumieniała. Chyba jednak tak wiele chłopów ma, mój ojciec mojej mamie też często mówił jak jego mama robiła. Na inny temat zeszłam, fajnie że Twój Miś, angażuje sie w taką wizualkę. Żeby MIŚ się nie zbiesił podkreślam że miś ma ZNACZĄCY wkład A poważnie to Miś się naprawdę angażuje, jest otwarty na moje czasem szalone pomysły i zdarza się, że sam coś fajnego podrzuci np podłogę to on wyszukał A w ogóle to WSZYSTKIM BARDZO DZIĘKUJE ZA KOMPLEMENTY POD ADRESEM KUCHNI i mam nadzieje, że w rzeczywistość nas nie zawiedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 10.01.2012 13:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Kuchnia super, tylko jakoś ta kostka i te pasy biało-czarne mi się gryzą (ale to pewnie dlatego, że podczas ubierania mi ciagle mama powtarzała, żeby do pasów nie dobierać kostki ). Właśnie jak pisałam nie wiem jeszcze na pewno co będzie za lodówką bo nie widziałam kostki na żywo ale zestawienie z pasami jakoś mnie nie kuje w oko No i pasiastych rolet też jeszcze nie mam a o nie w PL ciężko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 10.01.2012 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Jak to ciężko? Wycofali????? Ja już mam tą tkaninkę, kupiłam zawczasu w Ikei. Edit:są, są cały czas w sprzedaży, właśnie sprawdzałam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 10.01.2012 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Two, też robię w SweetHome Nie wiem, może dla Ciebie to żadna nowość, ale ja ściągam meble z Google SketchUp. To nieprzebrana kopalnia mebli! Sharlotko, marzył mi się ten pasiasty czarno-biały materiał z IKEA. Oj, marzył... Niestety mój mąż oprotestował gwałtownie Stwierdził, że będzie się czuł jak w więziennym pasiaku Buuu... Z wielkim bólem serca zrezygnowałam. I tak na wiele się godzi ten mój chłop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 10.01.2012 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Beauty chyba ma w kuchni ? A może się mylę? Ostatnio wszystko mi się myli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 10.01.2012 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Two wizualizacje -jak ja Wam zazdroszczę takiej umiejętności A w kuchni tez bym już z chęcią zasiadła i została na dłużej----na obiad, podwieczorek, kolację a potem nocną posiadówkę ---juz czuć klimat. Ławeczka musi zostać - jest świetna, uśmiechnęłam się na widok moich płyteczek ukochanych - ciekawe rozwiązanie. A robiliście wizualizację dla sprawdzenia jakby ta lodówka wyglądała stojąc z boku po lewej stronie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 10.01.2012 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 (edytowane) cyt.TWO Ławeczka mnie też się podoba tylko nie wiem czy to praktyczne, czy ktoś będzie chciał tam siadać bo z drugiej strony zabiera część jadalni Kochana, to właśnie na tej ławeczce wszyscy będą siedzieć, a nie na krzesłach. Mój brat taką miał, wszyscy pchali się własnie na ławeczkę, nie wiem dlaczego, sama lubiłam tam siedzieć. Niestety w nowym mieszkaniu, nie ma na nią miejsca:P Dla mnie kostka i pasy są OK:), a nawet takie zestawienie bardzo mi się podoba, tylko kolory muszą byc takie same. Edytowane 10 Stycznia 2012 przez emiranda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek59 10.01.2012 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Witam się u Ciebie Ale masz fantastyczne wizualizacje zdolna z Ciebie bestia . Ja to tylko na papierze cokolwiek umiem sobie narysowac i to jescze bykle jak Moja droga twoje wnętrza zapowiadają się rewelacyjnie będę zaglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 10.01.2012 16:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 (edytowane) Sharlotka, Narendil, Yokasta Materiał w Ikea widziałam ale tutaj jest dużo drożej niż w PL. Znajomi którzy mieli nam kupić na miejscu niestety go nie znaleźli może trzeba poczekać na nową dostawę. O ile muratorowe forumki wszystkiego nie wykupią Naredil SketchUpa znamy to właśnie stamtąd większość mebli U nas pasy lubimy oboje więc na szczęście nie było tu protestów. Zawsze można zaszantażować czymś różowym i kwiecistym To moja metoda Mówię patrz jakie cudne, no idealne do nas i pokazuje jakiś koszmarek. On wtedy że nie ma mowy. Ja smutna przez kilka dni. Po tym czasie wyskakuje z docelowym projektem, że niby może być chociaż tamto było ładniejsze Przez kontrast z koszmarkiem docelowy projekt przechodzi akceptację Admete, Emiranda ławeczka jeszcze nie obgadana z wykonawcą, zobaczymy co powie Ale skoro mówicie że musi być to go przyciśniemy Kostkę muszę w końcu jechać i obmacać bo na zdjęciach podoba mi się bardzo no zaraziłaś mnie nią Admete Lodówka wędrowała już po całej kuchni i jakoś ciężko ją ogarnąć. Pewnie najlepsza by była w zabudowie bo było by mniej problemów, ale ta już jest więc szkoda ją zostawiać w garażu, no i kaska się na coś innego przyda Jak stała po lewej stronie musieliśmy szafki górne przesunąć w stronę okna i zostawało do niego bardzo mało miejsca co dziwnie wyglądało. Sama lodówka tez jakoś odstawała od koncepcji, stała taka biedna dostawiona obok Edit: Karolek Ja na papierze też robiłam na początku, szło szybciej niż na kompie Edytowane 10 Stycznia 2012 przez TwoOfUs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 10.01.2012 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 (edytowane) cyt.Zawsze można zaszantażować czymś różowym i kwiecistym To moja metoda Mówię patrz jakie cudne, no idealne do nas i pokazuje jakiś koszmarek. On wtedy że nie ma mowy. Ja smutna przez kilka dni. Po tym czasie wyskakuje z docelowym projektem, że niby może być chociaż tamto było ładniejsze Przez kontrast z koszmarkiem docelowy projekt przechodzi akceptację No proszę jaka sprytna i mądra żona, podziwiam. Ale wlasnie tak z facetami trzeba. Własnie odkryłam na nowo starą prawdę, kim my jesteśmy, matkami żonami i kochankami i kim jeszcze dla mężczyzn:confused: Edytowane 10 Stycznia 2012 przez emiranda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 10.01.2012 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Two kuchnia zapowiada się OBŁĘDNIE!:o:o Fajnie, ze jest taka duża, to możecie zastosować różne rozwiązania, jak np. to z ławką Będzie cudnie, odważnie i ciekawie:rolleyes: Widoczki pięknęęęę- ja mam bzika na punkcie Italii, także zazdroszczę podwójnie:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 10.01.2012 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Emiranda, jak chcesz zacytować daną wypowiedź to pod każdą jest "odpowiedź z cytatem" i swój komentarz piszesz po będzie łatwiej czytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 10.01.2012 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Two piszesz że musisz jechać obmacać płyteczki? -masz u siebie taką możliwość???? - jak tak to cieszę się ogromnie - bo tak zamawiałabym chyba w ciemno. Jak je zobaczysz daj koniecznie znać. I ceny tez jestem ciekawa jaką tam masz........... Co do lodówki - spytałam z ciekawości - bo tak jak jest teraz nie jest źle - jest fajnie, inaczej, ciekawie - czyli tak jak lubię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts