Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Trochę rustykalnie,odrobinę glamour, ciut barokko :)

Recommended Posts

Two piszesz że musisz jechać obmacać płyteczki? -masz u siebie taką możliwość???? - jak tak to cieszę się ogromnie - bo tak zamawiałabym chyba w ciemno. Jak je zobaczysz daj koniecznie znać. I ceny tez jestem ciekawa jaką tam masz...........

Wg danych od producenta jest obok mnie sklep który je sprzedaje ale jeszcze nie wiem czy mają akurat te na wystawce. W weekend spróbuje tam podjechać.

• Odpowiedzi 3,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mrówka, Arcobaleno Kuchnia dziękuje za komplementy :) Ławeczka tak przypadła wszystkim do gustu, że chyba nie będę miała wyboru ;)

Robot to moje marzenie :) a w krzesełkach zakochałam się już dawno temu i mam nadzieję że się jakoś wpasują w klimat bo bardzo mi na nich zależy :)

Arcobaleno my to chyba w podobnym biznesie pracujemy ;) tylko ja w tej chwili na przymusowej przerwie.

TwoOfUs - nooo ja teraz to nigdzie nie pracuję... :) Siedzę w domu i przyuczam się do kompletnej zmiany branży ;)

Krzeselka baaardzo sobie chwalę - szczególnie przy dwójce maluchów - bardzo łatwo utrzymać w czystości - mimo bieli :)

Zerknęłam na link w Twojej stopce :) ja teraz też siedzę w domu :rolleyes: tylko maluchów brak ;) ale mam nadzieję że jak wrócimy do PL to nie będę musiała zmieniać branży ;) Ja uwielbiam ślubny biznes.

Emiranda, jak chcesz zacytować daną wypowiedź to pod każdą jest "odpowiedź z cytatem" i swój komentarz piszesz po /QUOTE[/i] :hug: będzie łatwiej czytać :yes:

Dzięki za podpowiedź wiedziałam o tym, ale wczoraj komputer robił mi takie psikusy, ze nic mi nie wychodziło, postaram się poprawić

No bo jak chcesz zacytowac tylko fragment postu to musisz reszte wykasować Tak? No i jak wykasujesz za duzo jeden nawias to tak wychodzi? Może się mylę może jest jakiś inny sposób?:o

No bo jak chcesz zacytowac tylko fragment postu to musisz reszte wykasować Tak? No i jak wykasujesz za duzo jeden nawias to tak wychodzi? Może się mylę może jest jakiś inny sposób?

Tak jak chcesz tylko część postu cytować to resztę trzeba ręcznie usunąć :)

Ewentualnie opcja nr2 kopiujemy fragment który chcemy cytować i wklejamy pomiędzy

które pojawi się po kliknięciu w biały dymek :)

Z nieznanego powodu boli mnie dziś brzuch i tak dziwnie z prawej strony i na samym dole :confused: może to jakaś kobieca przypadłość ale też ja nadal mam wyrostek więc mnie trochę strach obleciał. W związku z tym dzisiaj bardzo lekko strawnie z ograniczeniami i dużo wody. Zobaczymy jak będzie jutro.

A dieta nam obojgu dopasowała i dzięki temu nie ma problemów z gotowaniem dwóch obiadów :) Jemy małe porcje ale 5 razy dziennie. Ustalamy jadłospis na cały tydzień z góry i dzięki temu na zakupach kupujemy tylko to co potrzebne przez co mniej się marnuje i słodycze nie zalegają w szafkach. Chociaż codziennie kawałek gorzkiej czekolady zjadam ewentualnie lody w ramach jednego posiłku :p

W tej diecie dobre było to, że na początku było dużo ograniczeń ale trwało to tylko dwa tygodnie. Potem można było sobie pozwalać na coraz więcej rzeczy i w ten sposób stopniowo od zera wprowadzało się w życie nowy sposób odżywiania :) ale niewątpliwie duże znaczenie ma to jak na dietę przechodzi cała rodzina i wszyscy razem zmieniają nawyki żywieniowe. To pomaga bo wspieramy siebie nawzajem i nikt nikomu nie robi smaku zajadając się schabowym :D

Z nieznanego powodu boli mnie dziś brzuch i tak dziwnie z prawej strony i na samym dole :confused: może to jakaś kobieca przypadłość ale też ja nadal mam wyrostek więc mnie trochę strach obleciał. W związku z tym dzisiaj bardzo lekko strawnie z ograniczeniami i dużo wody. Zobaczymy jak będzie jutro.

Bidulka:hug: ja też mam wyrostek, więc nie wiem jaki to ból, ale stawiam na ten drugi przypadek;)

Mam nadzieję, że do jutra będzie lepiej:wiggle:

Two, Ty mieszkając w Italii możesz stosować dietę śródziemnomorską i to nie tyle dietę, co po prostu tak jeść. Ja jak jestem we Włoszech to zawsze chudnę- dużo warzyw, świeża oliwka, bazylia, makarony- mnie to nie tuczy:no:

Two jak brzucho?mam nadzieję że już przeszło - wyrostek - tfu tffuuuu - oby nie to :hug:

edit

co do diety, dla mnie najlepsza to dwójka dzieci + budowa domu - nie mówię że nie jem :no: - bo ja z tych zdrowo odżywiających się - chodzi o spalaną energię - już dawno wróciłam do wagi sprzed ciąży - a nawet ostatnio to już mniej waga pokazuje :oops: - a codziennie bułka słodka lub pączek :D

Edytowane przez admete

Z nieznanego powodu boli mnie dziś brzuch i tak dziwnie z prawej strony i na samym dole

Two jak sie czujesz? mam nadzieję, że Ci przeszło. Czy wiesz jak sprawdzić czy to wyrostek czy jajniki? Stojąc wyrzucasz prawą nogę do przodu bardzo szybko, jak nie boli to na pewno nie wyrostek. :hug:

a codziennie bułka słodka lub pączek

No to masz dobrze, u mnie to nie wchodzi w grę, nawet jak mam normalna wagę. W świeta pozwoliłam sobie na dwa góra tzry kawałki ciasta (upiekłam całą masę, bo nie wyobrażam sobie świąt bez makowca sernika piernika ciasta makowego), więc chociaz popatrzec chciałam. I mimo, że bardzo ograniczałam jedzenie, to po świętach kilo więcej. (zrzuciłąm je już), ale to mnie uświadomiło, ze całe zycie musze byc na diecie i o słodkościach musze zapomnieć.:yes:

Two, a Ty tak jedzac nie chudniesz?. czy jednak pozwalasz sobie więcej niz mąż. ja tez na podwieczorek od jakiegos czasu kostke czarnej czekolady zjadam, by uzupełnic magnez:D

Wstałam :) w nocy spało mi się dobrze, rano boli mniej a ból jakoś przeniósł się wyżej :confused: może to jakiś liść przykleił się do okrężnicy ;) a może to stresowy atak nadwrażliwości jelita, ja tak czasem miewam.

Two jak sie czujesz? mam nadzieję, że Ci przeszło. Czy wiesz jak sprawdzić czy to wyrostek czy jajniki? Stojąc wyrzucasz prawą nogę do przodu bardzo szybko, jak nie boli to na pewno nie wyrostek.

Test na wyrostek zrobiłam i nic nie wskazuje żeby to było to, zresztą do tej pory to by chyba dużo bardziej bolało i były by jakieś mdłości czy coś.

Dziękuję, że się tak wszyscy martwią o mój brzuszek :hug:

Co do diety, to rzeczywiście najlepszy jest ruch, jak się ma gdzie i kiedy spalić to nie trzeba tak restrykcyjnie pilnować kalorii :) a przy dwójce dzieci to na pewno jest dużo ruchu :D

My jak mieszkaliśmy jeszcze w Polsce trzy razy w tygodniu po 1,5 godz mieliśmy zajęcia z tańca ale odkąd wyjechaliśmy nie ma jak kontynuować i miś przybrał wyraźnie na wadze ;) stąd pojawił się pomysł z dietą :)

A Agawi by się zdziwiła bo nasz rejon pod Rzymem to nie jest śródziemnomorska dieta. Tutaj króluje spagetti i porketta (czyli pieczone prosie) no i pizza oczywiście, krewetki tylko na mrożonkach ;) We Francji to było cudo :rolleyes: w zwykłym auchan 5m lady z różnymi sałatami wszystko stale zraszane wodą, gigantyczny dział z rybami i owocami morza, mnóstwo produktów z brązowej mąki :rolleyes: nic nie trzeba było kombinować bo wszystko do wyboru i na wyciągnięcie ręki.

No rozmarzyłam się :lol2:

Two, a Ty tak jedzac nie chudniesz?. czy jednak pozwalasz sobie więcej niz mąż. ja tez na podwieczorek od jakiegos czasu kostke czarnej czekolady zjadam, by uzupełnic magnez

Nie chudnę :) czasem nawet mi podskoczy :p my jemy mało kalorycznie ale nie ograniczamy porcji :) można zjeść więcej zieleninki bo większość i tak przeleci :) Ja do zieleninki i mięsa zjadam więcej dipów niż mąż. Sosy oczywiście robimy na jogurcie :) a jak jest jakaś imprezka to nie odmówię kawałka tortu :p Odkąd nasza dieta nie jest już taką prawdziwą dietą tylko bardziej sposobem odżywiania to nie jest już tak restrykcyjnie.

piękny pomysł z tymi płytkami Fornasetti! Uwielbiam je :yes: Tapeta Cole&Son także by mogła być, choć Wam pewno chodziło także o akcent czerwieni :)

:welcome:

Na płytkach Fornasetti podobają mi się właśnie te grafiki :) Za czerwienią w sumie to ja bardzo nie przepadam ;) ale na tej płytce wygląda cudnie.

A którą tapetkę Cole&Son masz konkretnie na myśli?

TwoOfUs

No nareszcie się odezwałaś, ja tu od rana zaglądam i co myślę, że jest źle, jak nic nie pisze, ale widzę, że jest lepiej. Jezeli test z noga wyszedł negatywnie, to mysłę, że jes ok, chociaż moja mama przez tydzien chodziła z takim lekkim bolem brzucha, nie czuła sie komfortowo i przypadkiem była u lekarza i wspomniała o tym bolu, karetka ja do szpitala zawieźli i od razu na stół operacyjny trafiła, miałą bardzo ostre zapalenie. Z tym że u niej test z noga wyszedl pozytywnie. Więc glowa do góry:D

Miłego dnia życzę:lol2:

Wstałam :) w nocy spało mi się dobrze, rano boli mniej a ból jakoś przeniósł się wyżej :confused: może to jakiś liść przykleił się do okrężnicy ;) a może to stresowy atak nadwrażliwości jelita, ja tak czasem miewam.

To dobrze, że jest lepiej:yes: Ale czuwaj Two, w razie czego marsz do lekarza:mad:

A Agawi by się zdziwiła bo nasz rejon pod Rzymem to nie jest śródziemnomorska dieta. Tutaj króluje spagetti i porketta (czyli pieczone prosie) no i pizza oczywiście, krewetki tylko na mrożonkach ;) :lol2:

No to ładna dieta, bardziej neapolitańską mi przypomina:lol2: Pod Rzymem mieszkaliśmy kiedyś w Fiuggi -piekne miasteczko z wodami termalnymi:rolleyes::rolleyes: Two Ty chyba mieszkasz niedaleko?:D